|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kam gredo očetje, ko jih ni več

Uredništvo Ringaraja.net, 11.12.2023
Ljudje, ki umrejo, nikoli zares ne odidejo.
Ključne besede:

image
/11


Zdaj je že tretje leto, odkar oče ne živi pri nas. Niti poslovil se ni, samo odšel je. Nihče ne ve, kje je, večina pa mi na žalost pravi, da je zdaj na boljšem. Malo me žalosti, ker zakaj mi ni nihče povedal, da je pokopališče na Pavlovcu postalo boljše mesto za življenje?

 

Že tretje leto je, odkar oče ne živi z nami, in že tretje leto imam občutek, da sva ravno včeraj s sestro sedeli ob očetovi krsti v kapeli, medtem ko so nama ljudje, ki jih nisva poznali, izrekali sožalje. Kaj pomeni "sprejmite moje sožalje"? Nisva si želeli njihovega sožalja.

 

Tretje leto torej teče, odkar je oče odšel, in to na isti dan, ko je dobil prvo hčerko. Kakšno obnašanje je to z njegove strani? Izmed vseh dni v letu zate izbere tistega. Kdo še umre na rojstni dan?

 

PREBERITE TUDI: Kaj je ljubezen...z otroške perspektive

 

Nisem jezna, ker je odšel, jezna sem, da mi ni povedal, kam točno je šel. Če je slabše, ali tam poskrbijo zanj? Ali obstajajo angeli? Ali se pravilno prehranjuje? Jemlje zdravila redno in pravočasno? Mama je vse lepo razporedila v tisto škatlico po urah in odmerkih. Kaj počne v prostem času? Oče je res dober v križankah, škoda bi bilo, če ne bi bilo enigmatike gor.

 

Če pa je spodaj, vem, da ga zebe. Vedno ga je zeblo, potem pa so očeta v mrtvašnici še bolj zmrznili. Kakšno obnašanje je to?! Človek nosi spodnjo majico tudi poleti, ti pa ga misliš zmrzniti. In potem še zadnjič poljubim očeta in edina toplina, ki jo čutim, so moje solze. Takšne nesramnosti res ne razumem. Nima smisla.

 

PREBERITE TUDI: Otroke prezgodaj ločimo od mam

 

Res nima smisla.

In dejstvo, da ne veš, kam se preselijo očetje, ko jih ni več.

In da veš, da ne boš izvedel, dokler dihaš zrak te stvari, ki se ji reče življenje

In to, da po treh letih ugotoviš, da bolečina nikoli ne mine, samo navadiš se je. In dejstvo, da obstaja soglasje o tem, kako dolgo lahko žalujete za izgubo ljubljene osebe.

 

In to, da te prav nič ne tolaži spoznanje, da je smrt naravna stvar.

Ker je tudi vulkan naraven, pa kaj.

 

In res nima smisla, da se zdrzneš vsakič, ko rečeš "grem k očetu", saj tisto pokopališče v Pavlovcu res ni boljše mesto. Edina stvar, ki ima smisel, so tisti dnevi v letu, ko se spomniš, da ljudje, ki umrejo, nikoli zares ne odidejo.

Za vedno se preselijo v srca tistih, ki so jih imeli radi v času njihovega življenja.

 

Avtor: Lolamagazin.com / Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
13
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
9
Vnetje črevesja - Gastroenteritis
Gastroenteritis je izraz, ki se uporablja za označevanja vnetja sluznice želodca in črevesja.
5
Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
5



Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?