|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Končuje se 15. festival Bobri

Uredništvo Ringaraja.net, 13.4.2023
Končuje se 15. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki je otroke in mlade tri tedne razveseljeval s kulturnimi prireditvami.

image
/11


V soboto, 15. aprila se bo v Centru urbane kulture Kino Šiška, z razgibano koncertno predstavo Godalkanje v produkciji Društva za eno glasbo končal 15. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Sklepni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodile mentorice iz Javnega zavoda Mala ulica.

 

Tema: Drugi in jaz

Program 15. festivala, ki je potekal v Ljubljani in Domžalah, se je vil okoli teme Drugi in jaz. Dogodki (gledališke, filmske, plesne, pripovedovalske, glasbene prireditve, radijske igre, delavnice in vodstva, ter druge dejavnosti), ki so sestavljali program, so na različne načine spregovorili in spodbudili premislek o tovarištvu, sodelovanju, pravičnosti, odgovornosti, povezovanju (tudi medgeneracijskem), pa skrbi za druge, skupnost in prostor, v katerem živimo.

 

160 dogodkov

Festival je tudi letos zelo dobro obiskan. Tako večje prireditve, kot delavnice in ostale dejavnosti. Vstopnice so v veliki večini pošle že pred pričetkom festivala, nekaj pa jih je še na voljo. Prav tako mesta na delavnicah, vodstvih in ostalih prireditvah. 

Na letošnjem festivalu je šestdeset producentov pripravilo sto šestdeset dogodkov, ki se jih je udeležilo več tisoč obiskovalcev. Odvijali so se na petdesetih prizoriščih.

 

Gostovanja iz tujine

Program so tudi tokrat obogatile plesne predstave iz drugih držav, tokrat iz Avstrije in Francije. V Plesnem Teatru Ljubljana je bilo moč videti plesno predstavo Ponoči, ki je v Ljubljano prišla z Dunaja (gostovanje je podprl Avstrijski kulturni forum Ljubljana v sodelovanju s Plesnim Teatrom Ljubljana), v Centru kulture Španski borci pa bo ta tedna gostovala predstava Vse, kar nas povezuje iz Francije. Prav tako iz Francije prihaja predstava Plesni korak, ki jo bomo izvedli v parku na Ambroževem trgu ob Cukrarni (gostovanje je podprl Francoski inštitut v Ljubljani). Obe francoski predstavi bosta izvedeni v koprodukciji z Zavodom EN-KNAP.

 

Bobrov dnevnik

Program, v katerem so predstavljene vse letošnje dejavnosti, je, podobno kot lani, tudi letos dostopen zgolj na spletu, festival pa je znova spremljal delovni zvezek Bobrov dnevnik, ki ga pripravljajo v Kinodvoru – programu za otroke in mlade Kinobalon.

 

Pester nabor dodatne literature

V Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo so pripravili obsežen seznam kakovostnih knjig, ki tako ali drugače spregovorijo o tematiki letošnjega festivala. Dostopen je na spletni strani festivala.

 

Bobrove mlade oči

V projektu Bobrove mlade oči, ki mladim odpira vrata v svet umetnosti, se bodo učenci osnovne šole Riharda Jakopiča pod mentorstvom umetnice Teje Miholič seznanili s tehniko toplotnega tiska, ki nas v obliki dolgih trakov trgovinskih računov sicer spremlja v vsakdanjem življenju. Ugotavljali bodo, kako lahko umetnost osvetli nove možnosti uporabe povsem običajnih predmetov in kako lahko tiskalnik računov postane sredstvo za umetniško izražanje. Projekt je nastal v sodelovanju s Centrom urbane kulture Kino Šiška, predstavljen pa bo na zaključni prireditvi festivala, 15. aprila.

 

Spremljevalni dogodki, ki še potekajo

Na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani na Čudežni klopi – zvočni instalaciji bo vse do 31. maja mogoče prisluhniti izboru pravljic in zvočnih kolažev za otroke. Kurirani izbori prinašajo raznolike književne glasove in se povezujejo z literarnim dogajanjem v mestu. Instalacija je zaživela maja 2021, tokrat pa bomo lahko prisluhnili zvočnim vsebinam, ki jih je prispeval Pravljični studio.

Čudežno klop bodo odprli v soboto, 15. aprila, ob 11.00 z delavnico Odpotujmo v deželo slovenskih ljudskih pravljic!

Mestna knjižnica Ljubljana je v svojih enotah pripravila številne razstave ilustracij s spremljevalnimi dogodki.

V sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, z otroki iz vrtca Mladi rod in Urbanističnim studiem Prostorož poteka poslikava zidu pred zdravstvenim domom Bežigrad. Projekt finančno podpirata zavarovalnica Vzajemna in Rotary club Ljubljana. Končna poslikava bo javnosti predstavljena konec maja.

Z Javnim zavodom Mala ulica smo pripravili Mestno Bobrovo pot, interaktivni igriv in zvedav sprehod po ulicah centra Ljubljane, poln izzivov, ki se ga je možno udeležiti vse do konca festivala.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
41
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
12
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8



Kdaj se odločiti za poslikavo obraza?
Starši v iskanju popestritve zabave za otroka raziskujejo različne ideje. Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?