|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prazniki v letu 2020: Za te dni si uredite dopust

M. T., 12.12.2019
V letošnjem letu smo si lahko na račun prazničnih dni privoščili počitek kar nekaj dni dodatnih dni med tednom, saj je le en praznik padel na vikend. Žal pa bo v letu 2020 to popolnoma drugače.

image
Nič kaj ugoden razpored praznikov v letu 2020
/11


V primerjavi s tem letom, letom 2019, ki je bilo zelo radodarno z dela prostimi dnevi med tednom in veliko možnostmi za datumski most med praznikom in vikendom, bo koledarsko leto 2020 za to precej neugodno. Kar pet dni manj bo v prihajajočem letu prostih na račua praznikov in mostov tako rekoč ne bo. 

 

Veliko praznikov bo v soboto in nedeljo 

Če smo v tem letu kar dvanajstkrat ostali doma, ker je praznik padel na delovni dan (med ponedeljkom in petkom), bo prihodnje leto takšnih praznikov le sedem. Veliko prazničnih dni bo namreč padlo na soboto in nedeljo.

Leto 2020 pa ima še eno slabo lastnost: to leto bo spet prestopno, kar pomeni, da ima februar en dan več. 29. februar bo sicer padel na soboto, kar pa je slaba novica za vse tiste mamice in očke, ki imate ob sobotah službo.

 

Prihodnje leto na delovni dan padeta le dva praznika, 1. maj in božični dan, 25. decembra, kar pet prazničnih dni pa bo padlo na soboto (8. februar, 2. maj, 15. avgust, 31. oktober, 26. december)

 

PRAZNIKI V LETU 2020

- sreda, 1. januar, novo leto

- četrtek, 2. januar, novo leto

- sobota, 8. februar, kulturni praznik

ponedeljek, 13. april, velikonočni ponedeljek

- ponedeljek, 27. april, dan upora proti okupatorju

petek, 1. maj, praznik dela

- sobota, 2. maj, praznik dela

- četrtek, 25. junij, dan državnosti

- sobota, 15. avgust, Marijino vnebovzetje

- sobota, 31. oktober, dan reformacije

- nedelja, 1. november, dan spomina na mrtve

- petek, 25. december, božič

- sobota, 26. december, dan samostojnosti in enotnosti

 

Datumskih mostov praktično ne bo 

Letošnje leto je bilo zelo ugodno tudi za tako imenovane mostove, dodatne proste dneve, ko smo si letos lahko vzeli dopust in si s tem bistveno podaljšali vikend. V letu 2020 takih mostov praktično ne bo. Podaljšanega vikenda se boste tako lahko veselili le na velikonočni ponedeljek, 13. aprila in 27. aprila, na dan boja proti okupatorju.


Leto 2020: 7 praznikov med tednom in 6 na soboto in nedeljo

Leto 2019: 12 praznikov med tednom in le 1 na soboto.

Leto 2018: vseh 13 praznikov med delovnim tednom

Leto 2017: 11 med tednom, le 2 praznika konec tedna

Leto 2016: od 12 dela prostih dni (2. januar je bil delovni dan), 9 resnično prostih in 3 med vikendom.

  

Kako lahko čim bolje izkoristite praznike za večdnevni oddih?

Ker je torej pred nami leto, ki nam bo na račun praznikov prinesel le sedem dela prostih dni med tednom, je dobro vedeti, kako te dneve kar najbolje izkoristiti, da si podaljšate počitnice oziroma vikende. V prihodnjem letu vam priporočamo, da si za dopust rezervirate še ta dva dneva:

Petek, 3. januar 2020 – S tem da boste žrtvovali samo en dan dopusta (3. januar), si lahko podaljšati novoletne počitnice na kar pet zaporednih dni (od 1. do 5. januarja). Slaba novica pa je za starše šolarjev, saj je ta petek uradno že šolski dan, tako da boste morali tudi otroku urediti »dopust«, če boste hoteli kam z družino.

Petek, 26. junij 2020 – Vikend si boste lahko podaljšali tudi konec junija. Praznik, dan državnosti, namreč pade na četrtek, 25. junija, kar pomeni, da si boste z enim dnevom dopusta (petkom) lahko vikend podaljšali za dodatna dva dneva.

 

Na ponedeljek bo pet praznikov, ki niso dela prosti dnevi

V letu 2020 bodo na ponedeljek padli tudi kar štirje od petih praznikov, ki sicer niso dela prosti dnevi. To bodo:

- dan Primoža Trubarja (8. junij),

- združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust),

- praznik vrnitve Primorske k matični domovini (15. september) in

- dan Rudolfa Maistra (23. november).

En praznik, ki ni dela prost dan pa prav tako pade na vikend, in sicer je to dan suverenosti, 25. oktober, ki bo prihodnje leto v nedeljo.

 

VIR: različni spletni viri


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

V letu 2018 otroški dodatek za (skoraj) vs...
S 1. januarjem 2018 se bodo na področju otroških dodatkov končali varčevalni ukrepi, ki jih je leta 2012 uvedel Zakon za...
4
Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...
3
Izplačilo dodatka za veliko družino 2022
Vse družine s tremi in več otroki boste v sredo, 13. aprila 2022 prejele letni dodatek za velike družine za leto 2022. K...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2



Na prvi dan šole staršem prvošolčkov pripa...
Za spremstvo prvošolčka na prvi šolski dan staršema pripada plačan dopust, ne glede na to ali sta zaposlena v javnem ali...
Plačilo vrtca v primeru skrajšanega delovn...
Vlogo za znižano plačilo programov v vrtcu oddajo starši praviloma enkrat letno, in sicer do 15. novembra tekočega leta.