|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Letošnje Bralnice pod slamnikom na temo poezije

Helena Primic, 30.1.2019
Začele so se že 9. Bralnice pod slamnikom, ki bodo mlade bralce aktivno spodbujale k branju vse do začetka aprila.

image
Letos bo vse mlade ljubitelje branja povezovala poezija.
/11


V torek, 29. januarja 2019, so slavnostno odprli letošnje Bralnice pod slamnikom, ki jih založba Miš organizira že deveto leto. Glavno dogajanje, ki bo združeno z obeleženjem 170. obletnice smrti Franceta Prešerna oziroma s praznovanjem kulturnega dne, bo potekalo vse do 13. februarja, medtem ko bodo festivalske aktivnosti v teku vse do začetka aprila.

 

Več kot 80 dogodkov

V okviru festivala Bralnice pod slamnikom se bo zvrstilo več kot 80 dogodkov, na katerih organizatorji pričakujejo več kot 7.000 udeležencev.

Tudi letos bodo festivalske aktivnosti potekale v knjižnicah Domžale, Tolmin, Idrija, Nova Gorica in Sežana ter, letos na novo, tudi v Mariborski knjižnici. Sicer se bo festival odvijal v 30 slovenskih krajih, ki jih bo obiskalo okrog 20 slovenskih knjižnih ustvarjalcev.

Festival Bralnice pod slamnikom, ki preko literature širi zavest o pomenu medkulturne strpnosti in medgeneracijskega sodelovanja, tako postaja iz leta v leto vse bolj vseslovenski.

 

Mlade ljubitelje knjig bo letos družila poezija

Letošnja rdeča nit tega prvega tovrstnega mladinskega literarnega festivala pri nas je poezija. Mladi jo bodo prebirali na raznih festivalskih dogodkih, se o njej pogovarjali ter jo izražali na različne načine - v obliki literarnih izdelkov, likovnih del, glasbenih nastopov in podobno. 

Osrednji gost festivalskega odprtja je bil Peter Svetina, ki je med drugim tudi avtor poslanice, ki jo bo mednarodna organizacija za mladinsko literaturo IBBY leta 2020 uporabila za bralno spodbujevalne akcije ob mednarodnem dnevu knjig za otroke.


Slavnostno odprtje Bralnic pod slamnikom 2019

 

V okviru festivala je izšla tudi pesniška slikanica Ferija Lainščka Moje najljubše pesmi o živalih. Slikanica je namenjena predšolskim otrokom in učencem prve triade, ki s pomočjo odlične poezije, natisnjene v velikih tiskanih črkah, približajo otrokom življenje domačih živali. Slikanico Ferija Lainščka bo založba Miš kot spodbudo k ljubezni do branja podarila vsem otrokom, ki bodo v šolskem letu 2019/20 prešli iz vrtca v šolo.


Natečaji za mlade umetnike

Tudi letošnje Bralnice pod slamnikom mlade literate vabijo k sodelovanju na literarno-ustvarjalnem natečaju, v okviru katerega bodo otroci pisali poezijo, najboljšo pesem o slamniku pa bodo organizatorji tudi nagradili.

V okviru festivala se bodo zvrstile tudi razstave izdelkov uveljavljenih ilustratorjev in izdelkov učencev, odvijale pa se bodo tudi različne ustvarjalne delavnice, gledališke in lutkovne predstave.

 

Več o Bralnicah pod slamnikom najdete na tej povezavi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
12
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?