|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ljubljana - prva na svetu z mobilnimi Unicefovimi Varnimi točkami!

Uredništvo Ringaraja.net, 3.10.2019
Otroci v stiski bodo odslej pomoč lahko poiskali tudi na vseh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa, ki so postali mobilne Varne točke.

image
Skupaj z otrokom poiščita najbližje Varne točke.
/11


Ljubljana je včeraj postala prvo mesto na svetu z mobilnimi Unicefovimi Varnimi točkami!

Otroci v stiski bodo tako lahko pomoč odslej poiskali ne le v različnih javnih prostorih s posebno nalepko (smejočo hišico, ki je nameščena ob vhodu na vidnem mestu), temveč se bodo po pomoč lahko zatekli tudi na prav vseh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

Varna točka

"Ideja o vključitvi avtobusov LPP v mrežo Varnih točk se nam je zdela dobra, saj so avtobusi mobilni in pokrivajo področje celotne Ljubljane ter področje 16 primestnih občin. Na ta način je Varna točka še bolj dostopna ter tako rekoč otrokom v Ljubljani in okolici na voljo na vsakem koraku," je povedal direktor LPP Peter Horvat.

 

Varne točke

V več kot 750 Unicefovih Varnih točk, ki so v 17 letih zaživele v kar 105 krajih po vsej Sloveniji, se na leto zateče več kot sto otrok.

V lanskem šolskem letu so zabeležili deset obiskov otrok, ki so se znašli v resnejših težavah, ko je bilo potrebno posredovanje strokovnih služb kot so šola, policija ali center za socialno delo, saj so primeri zajemali medvrstniško nasilje, nadlegovanje in težave v družini.

V več kot sto primerih so se otroci znašli v manjših težavah, kot so blažje poškodbe, izgubljeni ključi, pomoč pri reševanju domačih nalog in drugo, ki so jih Varne točke lahko rešile same, brez posredovanja strokovne pomoči.

"Vsi otroci smo junaki, ki premagamo na videz še tako majhno težavo, sami ali s pomočjo odraslih. Saj veste: Bolečina ni jokica stokica, Stiska ni tožibaba in Nemoč ni špeckahla. Le pogumno!," so na novinarski konferenci otroke pozvali Junior ambasadorji Unicefa Aida Ališić, Izabela Škornik in Jakob Ahlin.


Skupaj z otrokom poiščite najbližje Varne točke

Kot so povedali na Unicefu, izkušnje kažejo, da otroci potrebujejo dodatno spodbudo pri iskanju pomoči. Zato svetujejo, da starši, učitelji in drugi odrasli, ki delajo z otroki, poiščejo in obiščejo Varne točke skupaj z otroki že prej, ko otrok (še) ni v stiski.

Tako jih bo otrok dobro poznal in točno vedel, kje se nahajajo in se bo vanje tudi lažje in prej zatekel, če/ko jih bo zares potreboval.

Seznam Varnih točk lahko najdete tudi na spletni strani Varnetocke.si, ki omogoča prikaz najbližjih Unicefovih Varnih točk glede na vašo trenutno lokacijo, najdete pa tudi številne praktične nasvete za pomoč v stiski.

 

Varne točke

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je vaš otrok samostojen?
Že majhni dojenčki razvijajo sposobnost, da se lahko igrajo in zamotijo sami. Takšno samostojnost v igri je potrebno spo...
4
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
4
Zabavne aktivnosti z otroki
Obdobje toplejših, poletnih dni se hitro približuje in s tem tudi poletne počitnice. Namesto da otroci svoj prosti čas p...
4
Prespali smo v vrtcu
Vrtec Miškolin, enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tina Hrovatič
4



Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?