|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Minljivost

Miriam Kalan, 6.11.2023
Minljivost je neizbežna in vsem nam je skupno, da je čas tisti, ki ga ne moremo kupiti, lahko pa ga oplemenitimo, samo večkrat se moramo spomniti na to, da nič ni večno.

image
Nič ni večno. (Foto: Freepik.com)
/11


V teoriji, vsak starš, želi svojega otroka opremiti in zaščititi. Ko pa dejansko si starš, je otrok del tvojega srca, ki se je odločil iti po svoje in je edino kar za otroka zmoreš, ga, v najboljši veri in za njegovo dobro, zaščititi. Vsak to počne drugače, tako kot čuti.

Kaj pa ko pridemo do situacij, tem, dogodkov, ki nikakor ne morejo in niso prijetni? Takrat, žal, tudi odrasli, v večini, nismo najbolje opremljeni. Eden od razlogov je, da so tudi nas ščitili pred kruto realnostjo, če se je to le dalo in seveda dokler se je lahko.

 

PREBERITE TUDI: To morate otroku povedati vsak dan

 

Če ste pretekle »krompirjeve počitnice« preživeli ob rezljanju buč, morda celo okraševanju z različnimi strahci, je popolnoma v redu. Popolnoma v redu pa je tudi, da se odločite in se z otrokom sprehodite po pokopališču (ne silim, da je to ravno na praznik, je pa lahko praznik spodbuda), z njimi poklepetate o minljivosti, o prednikih, o ljudeh, ki so pokojni in ki ste jih imeli radi. Ja, spodbujam vas, da se z otrokom dotaknete minljivosti in smrti, ko ste čustveno stabilni in ne, ko je neizbežno. Nič ni narobe, če ne boste poznali vseh odgovorov in če boste otroka vprašali kaj on o tem misli. Nič ni narobe, če bo po vašem licu pritekla solza in če boste svoja čustva delili z otrokom.

 

PREBERITE TUDI: Kako otrok razume in občuti smrt?

 

Minljivost je neizbežna in vsem nam je skupno, da je čas tisti, ki ga ne moremo kupiti, lahko pa ga oplemenitimo, samo večkrat se moramo spomniti na to, da nič ni večno.

Pogumen ni tisti, ki se ničesar ne boji, pogumen je tisti, ki svoj strah premaga.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj so mame vedno jezne?
Jeza ... Čutiš, da napreduje od stopal gor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in med pobiranjem perila si se skoraj s...
9
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
9
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
7
Zlomi pri otrocih
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...
6



Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?