|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Modni trendi za otroke

K.M., 14.2.2010
Spoznajte praktičnost severnjakov, Street fashion iz Londona ter seveda glamur in prestiž Amerike.

image
/11


Okusi za oblačenje že znotraj ene same države niso homogeni, če pa pogledamo kakšne vzorce, motive, kroje in materiale izbirajo mamice za svoje malčke širom sveta, hitro ugotovimo, da jih je ogromno. Kljub temu pa obstaja nekaj modnih trendov, za katere je pričakovano, da se bodo v posameznih državah v letu 2010 še bolj stopnjevali. Zagotovo lahko med njimi najedete tudi kakšno izvirno idejo kako obleči svojega malčka.


Na modni potep se bomo tokrat odpravili na tri destinacije in sicer na hladni in preprosto šik sever, na londonske ulice, kjer britanski modni oblikovalci črpajo navdih za svoje kreacije in čez lužo, kjer se rojevajo nesluteni modni trendi. Letošnjo modno sezono so na vsaki destinaciji zaznamovale prav posebne smernice, ki se jih da relativno enostavno prenesti tudi k nam, če upoštevamo trenutno ponudbo v slovenskih trgovinah.


Severnjaki prisegajo na praktičnost, letos pa so še bolj vzljubili geometrijke vzorce

V nordijskih državah posegajo po bolj trpežnih in kompaktnih materialih kot je jeans, tudi v času nezavidljivih razmer v gospodarstvu, pa se ni končal trend nošenja EKO bombaža in drugih naravnih materialov, ki so prijazni do nežne otroške kože. Vedno številnejši so tudi podporniki poštenega trgovanja, ki bojkotirajo trgovinske verige s hitro-spreminjajočo se modo. Karo, ravne črte, zanimive geometrijske oblike in drugi enostavni ter čisti vzorci, kraljujejo na zgornjih delih oblačil. Najbolj vroči modni dodatki in čevlji so tisti iz naravnih materialov (usnje, ovčja koža), zato ni presenečenje, da je podjetje UGG's tam našlo v Nordijskih državah hvaležen trg za svoje izdelke.



Street fashion je preplavil London

Tisto kar smo skoraj desetletje videvali na ameriškem trgu (tipični dizajn trgovinskih verig Gap , Target in Old Navy), se je letos na veliko uveljavilo v Veliki Britaniji. Bombažni puloverji s kapucami, prešite bunde, hlače s spuščenim pasom in bulerji so zaznamovali modo za dečke, medtem, ko so kreatorji za deklice ponudili pletenine, modne dodatke iz umetnega usnja in to predvsem v rdeči barvi, barvi fuksije in umirjeni modri in sivi barvi. V Londonu posel cveti trgovcem, ki ponujajo dobro razmerje med kakovostjo in ceno, medtem, ko je prodaja prestižnejših blagovnih znamk opazno upadla. V kriznih časih Britanci torej dajejo več poudarka na ceno kot kakovost.



V Ameriki so kolekcije glamuroznejše in prestižnejše ko ponavadi

Leto je naokoli odkar je Barbie praznovala svojega abrahama, a v Ameriki nekateri oblikovalci še vedno sledijo trendom, ki so bili predstavljeni na najbolj mladostni in vplivni 50-letnici na svetu. Velik trend v večjih mestih je stil balerine kombiniran z vintage modnimi dodatki (muf, rokavice, ki segajo nad komolce, umetno krzno, biserne ogrlice, starinski nakit in lakasti čevlji in torbice) za mlade gospodične, zelo popularne pa so tudi svetleče kavbojke obogatene s kristalčki ali bleščicami in srebrni škornji. Vintage stil dečkom narekuje nošenje oblačil, ki so skorajda replika oblačil za odrasle s pridihom uniform. Večina dečkov še vedno prisega na street fashion in športne modne blagovne znamke s podpisi njihovih najljubših športnikov.



Trend, ki je letos zaznamoval ves svet je enostavna majica (T-shirt), ki ni majica, ampak nosi sporočilo. Plehke napise kot so »rock-star« in »princess« so zamenjali napisi pridevnikov, ki opisujejo otrokove značajske lastnosti in celo karierne ambicije, ki jih starši imajo zanje. Tovrstne majice so na voljo tudi pri slovenskih ponudnikih. S tem končujemo naš modni potep. Upamo, da smo vam dali kakšno zanimivo idejo za oblačenje malih modnih navdušencev, vsekakor pa bomo veseli, če z nami delite svoje mnenje o obravnavani temi tudi na forumu.

Modni pozdrav vsem skupaj!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
38
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
12
Vse vsebine za starše otrok z ADHD na enem...
Mame otrok z ADHD se dnevno spopadamo z izzivi vzgoje otroka z ADHD, ki so včasih izredno izčrpajoči. Preverite, kako la...
8
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
6



Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?