|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Moravske Toplice četrtič in pika.

Anja Pelan, 21.1.2014
Šele, ko imaš otroka, dejansko opaziš napredek, ki se zgodi v enem letu. Predvsem pa se vsak mali korak zdi kot pomemben in ga še kako ceniš.

image
/371


S Fala slončkom smo v Termah 3000, v Moravskih Toplicah, že četrtič zapored razveseljevali male in velike. Na vsakem izmed štirih družinskih vikendov smo se naučili nekaj novega, veliko prvih korakov, ki so nam dali nove ideje in dobro osnovo za ustvarjanje v kuhinji. Tudi ustvarjalci in organizatorji vikendov smo se v celem letu! veliko naučili, predvsem, kako čim bolj praktično prikazati vse male skrivnosti kuhanja in peke dobrot radovednim družinam. In vsak vikend smo to počeli malo drugače, vsakič smo še kaj dodali in na četrtem, zadnjem Ringarajinem kulinaričnem vikendu, zaključili resnično v velikem slogu.


Tokrat smo lupili, rezali, mešali, mesili, polnili in okraševali prav vsi. Še pred vstopom v kuhinjo smo s Fala slončkom kar v jedilnici zamešali kvašeno testo za prave domače krofe. Izvedeli smo, kaj je poleg kvasu Fala skrivnostna sestavina, ki poskrbi za rahlost krofov (kdo ugane?) in se naučili (nekateri pa smo dodobra ponovili), da je nujno doooobro pregnesti testo (kar v multipraktiku!) in ga pustiti počivati. Ja, vsi potrebujemo kvaliteten počitek! No, ampak mi še nekaj časa nismo počivali. Chef Danilo Čurman nas je namreč že čakal v kuhinji in kot bi mignil smo dobili zadolžitve. Ustvarjali smo ribjo pašteto, zraven katere smo postregli dimljenega lososa, motovilec in svežo baziliko, ješprenjčkovo juho z šampinjoni je mešal bodoči chef, mali Jan, še prej pa je gobice spretno narezal s čisto pravim ostrim nožem! Ata smo zadolžili, da je pripravil »žepke« iz svežih piščančjih prsi, ki smo jih kasneje s pomočjo brizgalne vrečke zlahka (in chefovih trikov) napolnili s čemaževo peno. Trik sočnega hrustljavo zapečenega piščanca je predvsem to, da ga najprej na hitro zlatorjavo zapečemo na visokem ognju, potem pa ga še za nekaj časa pečemo v pečici na cca 170 stopinj. Poleg mesa pa so mame in hčerke spretno zamesile testo za štruklje s proseno in z ajdovo kašo.


Medtem ko smo mamice in očki ustvarjali v kuhinji, so malčki in malo večji otroci čisto sami mesili testo za buhtlje. S pomočjo valjarjev so ga razvaljali in izrezali trikotnike, ki so jih napolnili s kandiranim sadjem, lešniki, lešnikovim namazom ali marmelado. Nekateri celo s vsemi polnili hkrati. Buhteljčke smo zložili v en pekač in dobili ogrooomno »sestavljanko« iz buhtljev.


Po hladni predjedi s pašteto, pomazani na slasten kruhek, ki so ga pomočniki slončka Fala spekli čisto preprosto, iz Star' Bake mešanice s kvasom, moke in vode ter topli juhici je sledil tako lep krožnik s polnjenim piščančkom in štruklji, da so naši želodčki kar predli od ugodja. V družbi odlične solate s pridihom Prekmurja, seveda. Na koncu smo se vseeno še posladkali - s krofi in buhteljni. Vsekakor smo pretiravali s količino, ampak kvaliteta je bila pa še »večja« od kvantitete. Resnično je vsak nekaj prispeval k dobrotam in smo jih zato pojedli s še večjim užitkom. Ter se znova spomnili, da je dobra hrana vredna svojega časa in truda ter da je ustvarjanje v kuhinji lahko zelo zabavno in da so otroci z veseljem naši soustvarjalci.


Tako je minila naša kuharska delavnica s chefom Čurmanom in Fala slončkom in ker smo bili pridni, sta nam tudi zaupala svoje recepte. Še dobro, da smo se potrudili!


Vikend pa so nam popestrili tudi štrk Viki in Terme 3000 s vsemi svojimi razsežnostmi, tako da nismo niti opazili oblačnega vremena. V soboto smo se popoldan sprehajali z lampinjončki, ki smo jih z otroki ustvarjali pred kosilom, kopali smo se v bazenih in razvajali z dobro hrano tudi na zajtrku in večerji v hotelu Ajda.


Odličen vikend je za nami. Že četrti v mozaiku Ringarajinih kulinaričnih vikendov s Fala slončkom in s cmokom (oz. štruklji) v želodcu smo spoznali, da tudi zadnji, ki nas je družil v tem letu. Ampak ravno zato smo sklenili, da bomo s Fala slončkom in štrkom Vikijem pripravili še kakšno nepozabno druženje za Ringarajine družine. Ker nam je skupaj lepo. In pika.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z receptom do vikenda v Termah 3000!
Slonček Fala in ekipa Ringaraje že čakamo na nove recepte za odlične jedi, ki jih boste z družino pripravljali v septemb...
2
Kuharska družina APRILA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino APRILA 2013 so znani! Preveri, ali je mogoče prav tvoja družinica osvojila laska...
2
Kuharska družina MARCA je …
Znani so novi nagrajenci natečaja za Kuharsko družino marca 2013! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bos...
2
Kuharska družina FEBRUARJA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino februarja 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bost...
2



Moravske Toplice četrtič in pika.
photo
Šele, ko imaš otroka, dejansko opaziš napredek, ki se zgodi v enem letu. Predvsem pa se vsak mali korak zdi kot pomemben...
Vikend za (družinsko) dušo
photo
Dočakali smo 1. Ringarajin kulinarični vikend, ko naj bi nas v Termah 3000-Moravskih Toplicah razvajal ne le kuhar, temv...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?