|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najbolj popularna imena v letu 2023

Uredništvo Ringaraja.net, 30.1.2024
V zadnjih letih so imena vezana na kulturno dediščino, zgodovino in pomen. To so bila najbolj priljubljena imena v lanskem letu. Kaj pa nas čaka letos?

image
Kakšna imena bodo priljubljena letos? (Foto: Freepik.com)
/11


Starši v Sloveniji vedno bolj izbiramo imena, ki imajo globlji pomen, hkrati pa lepo zvenijo. Seveda si vsi želimo, da bi bila izbira imena otroku prvo darilo, da bo ime izražalo njegovo osebno identiteto. V zadnjih letih so priljubljena tako tradicionalna slovenska imena (ki so vezana na kulturno dediščino in zgodovino), kot tudi taka, ki imajo mednarodni pridih.

 

Najbolj pogosta ženska imena

Najbolj priljubljeno ime za deklice leta 2023 je bilo Ema. Ime Ema izhaja iz nemškega imena Emma, to ime pa izvira iz istih sestavljenih staronemških imen, kot je ime Irma. Njihovo prvo sestavino povezujejo z germansko besedo ermana, irmina, kar pomeni v prevodu vsestranska, velika.

Ostala priljubljena ženska imena so bila: Zala, Mia, Julija, Hana, Sofija, Ajda, Vita, Lana in Neža.

 

PREBERITE TUDI: Otroška imena: Nežna imena za nežne otroke

 

Najbolj pogosta moška imena

Najbolj priljubljeno ime za fante leta 2023 je bilo Filip. Ime Filip izhaja iz latinskega imena Phillipus, to pa iz grškega Fílippos, kar pomeni ljubitelj konj.

Ostala priljubljena moška imena so bila: Luka, Nik, Mark, Jakob, Liam, Lan, Oskar, Tim in Lovro.

 

Kaj pa v letu 2024?

V letu 2024 naj bi se trend iskanja unikatnih in smiselno izbranih imen nadaljeval.

Ob Emi, Zali in Mii, ki naj bi ostala na samem vrhu, se med priljubljene prebijajo tudi: Taja, Elina, Nika, Sara in Lara.

Pri fantih pa se kaže trend v mednarodnih pridihih, zato naj bi bila v letu 2024 najbolj popularna moška imena: Lian, Enej, Tian, Noel in Vid.

 

PREBERITE TUDI: Nenavadna imena otrok znanih Slovencev 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
12
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
5
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
5



Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Ruska imena za fantke
Če iščete ime, ki se povezuje z zgodovinsko preteklostjo Rusije, a se pogosto uporablja tudi danes, razmislite o enem od...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?