|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najpogostejša vprašanja o otroškem dodatku

P.L., 9.1.2012
V uredništvo Ringaraje dobimo večkrat tudi vprašanja za določene strokovnjake. Tokrat smo zbrali nekaj vprašanj na temo o otroškem dodatku in poiskali odgovore. Preberite jih.

image
/11


Na najbolj pogosta vprašanja o otroškem dodatku so nam odgovorili na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve:

1. Otroka imam v vrtcu. Zaradi izgube službe razmišljam, da bi ga izpisala. Ali se mi višina otroškega dodatka poveča in kdaj?

Kadar otrok ni v vrtcu, se znesek otroškega dodatka, določen glede na dohodke družine, poveča za 20 %. Če bi odločbo o otroškem dodatku že imeli, bi morali izpis otroka iz vrtca sporočiti kot spremembo, na podlagi katere bi vam center za socialno delo izdal novo odločbo, v kateri bi, kot že navedeno, k znesku otroškega dodatka, določenem na podlagi dohodkov družine, dodal še 20 % za to, ker otrok ni v vrtcu.

 

2. Vlogo za otroški dodatek sem oddala pred tremi meseci in dobila odločbo iz CSD-ja. Sedaj pa sem izgubila službo, kar bistveno spremeni naš finančni položaj v družini. Ali bom prejemala višji otroški dodatek ali se bo izguba dohodka upoštevala šele čez leto dni, ko oddam novo prošnjo?

Sprememba dohodka družine se upošteva s prvim dnem naslednjega meseca po poteku pravice do denarnega nadomestila pri Zavodu RS za zaposlovanje, in sicer tako, da se dohodka te osebe ne upošteva pri dohodku družine.

 

3. Delodajalec mi je dolžan več kot polovico plač, še vedno pa je zavedeno, kot da sem jih dobila. Kaj lahko storim, da se mi zmanjša plačilo vrtca in da se mi upošteva višina otroškega dodatka na realno stanje?

Vsi podatki o dohodkih družine se upoštevajo iz uradnih evidenc, zato je treba pri viru podatkov o dohodkih družine ugotoviti dejansko stanje podatkov, ki se upoštevajo v dohodek družine pri uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

 

Če imate vprašanje, ga lahko zastavite našim Ringarajinim strokovnjakom. Če med strokovnjaki ni tistega, ki bi na vaše vprašanje lahko odgovoril, pa ga lahko pošljete na uredništvo Ringaraje. V najkrajšem možnem času bomo poiskali odgovor za vas.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
10
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
6
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
5
Nasvet fizioterapevtke: Copati za v vrtec
Preden se odpravite po nakupih ali potegnete iz omare »podedovane« copatke za v vrtec, preverite, kateri copati so dobri...
4



Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?