|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NAŠE FINANCE

Od 1. marca višji otroški dodatek – za koliko?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.2.2022
image

1. marca se usklajuje višina socialnih transferjev, ki se zvišuje za toliko kot so se v preteklem letu zvišali stroški osnovnih življenjskih potrebščin. Ti so se lani zvišali za 4,9 odstotkov, za toliko bo višji tudi otroški dodatek. Preverite zneske

DELO IN DRUŽINA

Dodatek za družine z enim ali dvema otrokoma

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.5.2020
image

Vlada je v drugem protikorona paketu finančnih ukrepov dodatno razširila krog prejemnikov različnih pomoči in med njimi so tudi starši z enima ali dvema otrokoma, ki bodo upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 30 evrov.

image

Otroški dodatek je dobrodošla pomoč staršem za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otrok. Preberite, če bo zaradi višje minimalne plače otroški dodatek nižji in kdaj bo v letu 2020 ta družinski prejemek izplačan na vaš račun.

image

V mesecu decembru velika večina staršev oddaja vlogo za otroški dodatek, prav tako pa je potrebno oddati tudi vlogo za subvencijo vrtca. Na obeh področjih je prišlo do sprememb.

image

S 1. septembrom je prišlo do sprememb socialne zakonodaje, te prinašajo upoštevanje bolj realnega materialnega položaja vlagatelja pri dodeljevanju pravic.

PROSTI ČAS

Dobrodelni zaključek 8. Otroškega bazarja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.9.2013
image

V nedeljo, 15. septembra, se je zaključil največji sejem za družine v Sloveniji 8. Otroški bazar, ki že tradicionalno poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Zaključila se je tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin.

image

Portal Zveze potrošnikov Slovenije opozarja o umiku čokoladnega jajčka Bakugan, ker ne ustreza varnostnim standardom.

image

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki, ki so mlajši od 18 let oziroma 26 let. Po novem je vezan na ekonomski položaj družine, zato ga ne prejmejo več vse velike družine.

NAŠE FINANCE

Kdaj bo nakazan otroški dodatek?

Avtor: Petra Logar | 16.5.2012
image

Kot so nam odgovorili na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, bo dodatno izplačilo otroškega dodatka že ta teden.

image

Kliničnemu oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike UKC Ljubljana so danes predali ček za 6 tisoč evrov. Sredstva so se zbirala z dobrodelnim turnirjem iz bowlinga in bodo zadostovala za nakup ultrazvočnega aparata.

STRAN 1 OD 2

Kredit in nova odločba za vrtec
Nekateri starši še vedno čakajo na nove odločbe za znižano plačilo vrtca. Na uredništvo smo prejeli vprašanje, kako je s...
Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...