|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NAŠE FINANCE

Pravica do krajšega delovnega časa

Avtor: Helena Primic | 19.5.2021
image

Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polovico prispevkov pa poravna država. Vsekakor odlična možnost nižjih prispevkov, ki je ne smejo izpustiti starši, ki imajo s.p.!

ZAKONODAJA

Starševski dopust

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.1.2021
image

Kaj je starševski dopust, kdo je do njega upravičen in koliko časa traja?

ZAKONODAJA

Očetovski dopust

Avtor: M. T. | 9.1.2021
image

Očetovski dopust je dopust, namenjen očetom, da bi že v najnežnejši dobi otroka skupaj z mamo sodeloval pri negi in varstvu otroka.

DELO IN DRUŽINA

Dodatek za veliko družino za leto 2019

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 31.12.2018
image

Ker se z novim letom končujejo varčevalni ukrepi na področju družinskih prejemkov, bo v letu 2019 do dodatka za veliko družino upravičenih kar 4.000 družin s tremi ali več mladoletnimi otroki več kot do zdaj.

image

Ker centri za socialno delo ne pošiljajo več obvestila o preteku pravice do otroškega dodatka, je vsako leto kar nekaj staršev, ki pozabijo oddati vlogo. Kaj storite v tem primeru?

image

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki, ki so mlajši od 18 let oziroma 26 let. Po novem je vezan na ekonomski položaj družine, zato ga ne prejmejo več vse velike družine.

VZGOJA IN RAZVOJ

Otroški dodatek

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.2.2010
image

Kdo ima pravico do otroškega dodatka? Kje se pravico do otroškega dodatka uveljavlja? Pravica do otroškega dodatka se prizna za dobo enega leta.

ZAKONODAJA

Posvojiteljski dopust

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Posvojiteljski dopust je dopust, namenjen enemu ali obema posvojiteljema, z namenom, da se lahko posvojitelj/posvojitelja in otrok takoj po posvojitvi v celoti posvetijo drug drugemu.

ZAKONODAJA

Pravice iz zavarovanja za starševstvo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Med te pravice štejemo: starševski dopust, starševsko nadomestilo, pravico staršev do krajšega delovnega časa zaradi starševstva in pravico staršev do plačila prispevkov za socialno varnost v primeru štirih ali več otrok.

ZAKONODAJA

Starševsko nadomestilo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Starševsko nadomestilo je nadomestilo plače oziroma osebni prejemek, ki izhaja iz zavarovanja za starševsko varstvo.

STRAN 1 OD 2

Kako potrošiti čim manj denarja za darila?
Najpomembnejši korak, s katerim lahko zares privarčujete denar za božična darila, je, da si še pred nakupom določite sku...
Kredit in nova odločba za vrtec
Nekateri starši še vedno čakajo na nove odločbe za znižano plačilo vrtca. Na uredništvo smo prejeli vprašanje, kako je s...