|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovno pogodbo? Preverite v članku.

image

Za spremstvo prvošolčka na prvi šolski dan staršema pripada plačan dopust, ne glede na to ali sta zaposlena v javnem ali zasebnem sektorju.

ZAKONODAJA

Dojenje po vrnitvi v službo

Avtor: Metka Troha | 5.8.2023
image

Zaradi številnih pozitivnih vidikov dojenja, se vse več žensk odloča, da z dojenjem nadaljuje tudi po vrnitvi na delo. Temu sledi tudi delovna zakonodaja, ki omogoča lažje združevanje dela in družinskega življenja.

BLOGERJI

BLOG: Kam so šle vse starševske pravice?

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 1.4.2023
image

Zares človeški je lahko le človek. In če oseba, ki pregleduje nek predlog, pravilnik, zakon, prošnjo ... nima dovolj razvite empatije in človečnosti v pravem pomenu besede, bo temu primerna tudi njena odločitev. Pri čemer bo vse po črki zakona.

VZGOJA IN RAZVOJ

Sodni sistem ne zasleduje največje koristi otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.3.2023
image

Nacionalni odbor za otrokove pravice, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije, poziva in opozarja: sodišča še vedno ne zasledujejo načela največje koristi otrok v sodnih postopkih.

image

Poslanke in poslanci DZ so soglasno sprejeli spremembe zakonodaje na področju starševskega varstva in družinskih prejemkov, ki uvaja novosti pri očetovskem dopustu, delu s krajšim delovnim časom in starševskem nadomestilu. Preverite novosti.

image

Vlada je sprejela predlog dopolnitve Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki uvaja 60 dni neprenosljivega starševskega dopusta za očete, hkrati pa ga ne skrajšuje za matere.

image

Na vladi so pripravili nov ukrep, ki bo v času draginje v pomoč družinam, upravičenim do otroškega dodatka.

NAŠE FINANCE

Za znižano plačilo vrtca ni potrebno oddajati vloge

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.8.2022
image

Na ministrstvu za delo pred začetkom šolskega oziroma študijskega leta in vpisi v vrtec poudarjajo, da za določene letne pravice iz javnih sredstev, denimo otroški dodatek in znižano plačilo vrtca, ni potrebno oddajati vloga za podaljšanje.

image

Se obeta več očetovskega dopusta, spremembe na področju dela za krajši delovni čas zaradi starševstva, višji družinski prejemki? Preverite, katere spremembe predlaga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

STRAN 1 OD 4

5 prednosti pozne zanositve
Danski raziskovalci so ugotovili, da mame, starejše od 31 let, svoje otroke manj zmerjajo in fizično kaznujejo. Na sploš...
Kako povedati za nosečnost?
photo
Poglejte si nekaj najbolj simpatičnih in zabavnih fotografij, s katerimi so nekateri pari oznanili svojo nosečnost!