|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovno pogodbo? Preverite v članku.

image

Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne bo zapadel.

ZAKONODAJA

Materinski dopust

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.3.2023
image

Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od starih staršev otroka.

DELO IN PROSTI ČAS

Kdaj razkriti nosečnost?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.6.2022
image

Vsaka nosečka drugače doživlja nosečnost in vsaka se po svoje odloči, kdaj in na kakšen način bo prihod novega družinskega člana razkrila družini, prijateljem in delodajalcu. To pa so splošni napotki, kdaj je »varno« povedati za nosečnost.

image

Zaradi izrednih ukrepov ob razglašeni epidemiji koronavirusa bodo močno okrnjeni tudi družinski proračuni. Kako si lahko starši pomagamo sami in kako, če se povežemo?

DELO IN DRUŽINA

S 1. januarjem višja minimalna plača

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.12.2019
image

Dobra novica za vse mamice in očke, ki prejemate minimalno plačo: po Zakonu o minimalni plači bo v letu 2020 znesek le te višji, prav tako pa bodo iz končne višine izločeni vsi dodatki.

VZGOJA IN RAZVOJ

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.2.2010
image

Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora obsegati najmanj polovično tedensko delovno obveznost.

STRAN 1 OD 1

Novosti na področju ginekologije
Po 5. kongresu ginekologov in porodničarjev Slovenije so strokovnjaki izpostavili ključne novosti: od uporabe laserske t...
Moram delodajalcu razkriti načrtovano nose...
Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovn...