|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Naravna pomoč pri atopijskem dermatitisu

Helena Primic, 29.6.2023
Atopijski dermatitis po kitajski medicini pomeni, da je na koži in v telesu preveč vročine, suhosti, strupov in živčne razdraženosti.

image
Otrok z atopijskom dermatitisom potrebuje ohladitev od znotraj.
/11


Na letošnjem 4. Naturopatskem kongresu, ki ga je organizirala predsednica Slovenskega naturopatskega društva Erika Brajnik, smo lahko prisluhnili tudi naturopatinji Tini Hausser.

Hausserjeva je leta 1996 v Munchnu v Nemčiji ustanovila Naturopatsko kliniko Clinica Natural, kasneje pa še naturopatsko kliniko v Španiji, od leta 1997 pa poučuje tradicionalno kitajsko medicino in naturopatijo v Nemčiji, Španiji in Sloveniji.

Pri Hausserjevi smo preverili, kako se na naraven način lotiti atopijskega dermatitisa pri otroku.


Prevroča kri

Kot je pojasnila sogovornica, atopijski dermatitis po kitajski medicini pomeni, da je na koži in v telesu preveč vročine, suhosti, strupov in živčne razdraženosti. Iz krvi otroka, ki ima atopijski dermatitis, je zato treba vzeti presežek vročine in čim bolj sprostiti otrokov živčni sistem.

To storimo tudi tako, da poskrbimo za otrokovo uravnovešeno črevesno floro in dobro prebavo (z dodajanjem kakovostnih probiotikov), dobro hidracijo in zdravo prehrano (iz katere moramo obvezno izločiti sladkor, ki dodatno obremenjuje otrokov živčni in imunski sistem) ter tako posredno poskrbimo za uravnovešeno floro in ph kože.

 

PREBERITE TUDI: Atopijski dermatitis - naturopatska pomoč

 

Rastlinska pomoč iz narave

Pomagamo pa si lahko tudi z močjo različnih rastlin:

  • Aloe vera: ohlaja in vlaži razdraženo kožo, lahko jo uporabljamo kot mazilo ali jo otrok zaužije (pazite, da gre za 100% ekološki sok aloe vere!).
  • Kari: deluje protiglivično in protialergijsko, zato je primeren v primeru, ko je otrokova koža okužena z glivicami.
  • Širokolistni trpotec: kožo hladi, zato je primeren ne le pri atopijski koži, temveč tudi v primeru prask, pikov in ran. Lahko se uporablja zunanje in notranje.
  • Slezenovec in plahtica: Oba se uporabljata v posebnih mešanicah (spagyric), ki so primerne za zelo vneto atopijsko kožo in kronični ekcem. 

 

PREBERITE TUDI: 5 preventivnih ukrepov za manj alergij


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
4
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
4
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
4



Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...