|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Natalija Verboten

Petra Bališ, Neocelica, 1.9.2011
Intervju z Natalijo Verboten Bojić: »Spomini na nosečnost in materinstvo«

image
/31


Mlada mamica, uspešna pevka Natalija Verboten, se je še pred iztekom porodniškega dopusta vrnila na oder, seveda brez podpore moža in družine ne bi šlo. Devet in pol mesecev star Max je zdrav in zadovoljen dojenček in skupni trenutki so čudoviti. Natalija nam je zaupala, kako preživljajo poletne dneve in kakšni so njeni spomini na nosečnost.

 

Kako ste mlada mamica? Neprespani? :)

Hvala, super. :) Zadnjih 14 dni smo res bolj malo spali, ker so Maxu na plan prihajali 3 zgornji zobki naenkrat in je bilo zanj kar boleče. Bomo videli, kaj nas še čaka.

 

Kako potekajo vaši dnevi?

Zdaj čez poletje, ko imamo malo več časa med tednom, se zjutraj skupaj uredimo in pozajtrkujemo. Dejan potem odide na sestanke, mi4 z Maxom, taščo Mariko in kužkom Rockyjem gremo na sprehod, potem še malo v bazen, nato Max zaspi in v tem času urejam svoje stvari. Ko se Dejan vrne,  imamo skupno kosilo, ki ga skuha tast Zoran, pogovarjamo se za nazaj in naprej, seveda se Max glasno vključuje, hehe… Popoldan gremo skupaj v bazen, da se dodobra načofotamo, nato sledi sprehod, in priprave na spanje. Čez vikende, ko nastopam ali ko imam obveznosti, ga pazita babi Marika in dedi Zoran.

 

Kakšni so spomini na nosečnost in porod?

Z rojstvom Maxa se nama je uresničila želja, za katero sem na trenutke zaradi zdravstvenih težav že mislila, da ne bo uresničljiva. Kljub temu, da naju je na poti do najinega Maxa čakala marsikatera preizkušnja, imam prelepe spomine na oboje, predvsem pa smo vsi trije hvaležni osebju ginekološkega oddelka UKC Maribor in dr.Gavričevi  ter osebju porodnišnice UKC Maribor in dr. Pelkičevi, za visoko strokovnost, toplino in človečnost.

 

Če pogledate nazaj, je kakšna stvar, ki ste jo storili med nosečnostjo, pa je v morebitni prihodnji nosečnosti sigurno ne boste?

Ne.

 

Pa stvar, ki jo sigurno boste in veste, da ste ravnali pravilno?  

Ja, to pa ja, … Shranitev matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice.

 

Kaj vaju je prepričalo, da sta se z možem odločila za shranjevanje matičnih celic? Kaj vaju je napeljalo na to?

Zdravje je naše največje bogastvo. Z mislimi na to glavno življenjsko popotnico sva se odločila, da pri podjetju Neocelica, najinemu malemu zakladu ob rojstvu shraniva matične celice iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice, da jih bo lahko uporabil takrat, ko utegne biti njegovo zdravje ali celo življenje ogroženo. Pri Neocelici so naju seznanili z vsako najmanjšo podrobnostjo: o samem postopku odvzema, ki je popolnoma neboleč in nenevaren,o načinu shranjevanja ter o možnostih zdravljenja različnih bolezni. Matične celice iz popkovnične krvi so najvitalnejše celice v človeškem organizmu in jih v medicini že danes uporabljajo za zdravljenje številnih bolezenskih stanj, med njimi tudi določenih oblik levkemij. Glede na hiter razvoj medicine, pa si lahko samo predstavljamo, kako velike napredke na tem področju nam bo še prinesla prihodnost. Midva bova Maxa naučila zdravega načina življenja, razvajala ga bova z ljubeznijo, s shranjenimi matičnimi celicami pa sva poskrbela še za naložbo, s katero se lahko ozdravi ali lajša zdravljenje težke ali celo smrtne bolezni, ali morebitne poškodbe, ki ga lahko doleti.

 

Kakšna starša sta? Se zavedate kakšne svoje vzgojne napake?

Vem, da ne bova popolna, da bova delala napake, da se bova med vzgajanjem Maxa marsikaj naučila tudi sama o sebi. Vem pa tudi, da bova dala vse od sebe, da bova vzgojila pridnega, delovnega, poštenega, samostojnega in zdravega fanta.

 

V kolikšni meri se očka vključuje v nego in vzgojo Maxa?

Že skoraj enakovredno. :)

 

Hvala!

Z veseljem :)

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
6
Dovoljeno in prepovedano v nosečnosti
Nosečnost ni bolezen, kljub temu pa se je dobro nekaterim stvarem v nosečnosti izogibati. Preberite, kaj v nosečnosti la...
5
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
5
Refleksna masaža stopal za vso družino
Refleksna masaža stopal je starodavna metoda, ki se je do danes razvila v komplementarno medicinsko metodo za zdravljen...
4



Natečaj "NARIŠI NOSEČNICO"
photo
Med 24.8. in 3.9.2011 je, ob otvoritvi NEOparkirišča - privilegiranega parkirišča za nosečnice, v mariborskem trgovskem ...
Neocelica in Lifegenetics BABY
Naša življenjska popotnica vašemu otroku: vsem staršem, ki boste med 22.9. in 22.11.2011 podpisali in poslali pogodbo o ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?