|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Necepljenega otroka ne morete vpisati v vrtec

Uredništvo Ringaraja.net, 31.8.2023
Javni vrtci in javno sofinancirani programi zasebnih vrtcev morajo zavrniti vpis necepljenih otrok, razen v nekaterih primerih. Preverite, za katere otroke veljajo izjeme.

image
Ob vpisu v vrtec morate obvezno predložiti potrdilo pediatra o obveznem cepljenju. (Freepik.com)
/11


Necepljenega otroka ne morete vpisati v vrtec

Oktobra 2020 je bila sprejeta novela Zakona o nalezljivih boleznih, v kateri je zapisano, da morajo javni vrtci in javno sofinancirani programi zasebnih vrtcev zavrniti vpis necepljenih otrok.

Potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka morajo starši predložiti ob vpisu v vrtec. Če je iz potrdila razvidno, da otrok ni bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ter za to iz odločbe o opustitvi cepljenja niso razvidni medicinski razlogi, vrtec vlogo za vpis zavrne. 

 

PREBERITE TUDI: Vsa navodila za uporabo cepiv na enem mestu

 

V nekaterih vrtcih so sicer nekoliko fleksibilni in vam po dogovoru sicer dovolijo izjemo, v kolikor imate napovedan termin za cepljenje kmalu po vpisu v vrtec.

Če to ni mogoče, pa se morate z otrokovim pediatrom dogovoriti, da vam prestavi termin cepljenja pred začetek obiskovanja vrtca, da boste lahko pravočasno vrtcu predložili potrdilo o opravljenem obveznem cepljenju.


Kaj je s tistimi, ki so že vpisani?

Otroci, ki so že vpisani v vrtec in so cepljeni po programu ne potrebujejo potrdila o cepljenju. Tudi če otrok ni bil cepljen po programu, pa javni vrtec že vpisan, lahko še naprej obiskuje vrtec, saj namreč Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih velja od 15. oktobra 2020 dalje. 

 

Otrok, ki je v postopku odločitve o opustitvi cepljenja

Otroci, ki so v postopku odločitve o opustitvi cepljenja, se v vmesnem času lahko vključijo v javne vrtce. Pogoje za vključitev bodo preverjali v naslednjem vrtčevskem letu. 

 

PREBERITE TUDI: Reakcija po cepljenju otroka


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
31
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
14
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
7
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7



FOTO: Pomladni družinski trenutki, ki topi...
photo
V galeriji preverite družinske fotografije, ki topijo srce, v članku pa ne spreglejte pet zlatih pravil za spomladanske ...
Kako pripraviti domače zeliščno mazilo?
Kako v domači kuhinji izdelati zeliščno mazilo, smo preverili na praktični delavnici z Jožico Bajc Pivec, ki nam je tudi...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?