|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Seks v spalnici, kjer spi tudi dojenček – da ali ne?

Uredništvo Ringaraja.net, 28.9.2023
Mnogo novopečenih staršev se sprašuje, če je res grozno in neprimerno seksati v zakonski postelji v spalnici, kjer v posteljici zraven spi tudi dojenček. Bi si za to morala izbrati drug prostor?

image
Tudi ob otroku, ne pozabita na vajino seksualno življenje. (Pexels.com)
/11


S prihodom dojenčka je povsem običajno, da se partnersko življenje nekoliko obrne na glavo, veliko med partnerjema se spremeni, med drugim tudi trenutki rezervirani za mamico in očka. Najprej se po porodu oba sprašujete, kdaj je pravi čas, da se spet prepustita intimnosti, potem pa se pojavi vprašanje: KJE!?

Veliko novopečenih staršev si zastavlja isto vprašanje: je grozno in neprimerno seksati v zakonski postelji v isti sobi, kjer je tudi otroška postelja in to v času, ko dojenček tam dejansko mirno spi? Že sama misel na to, lahko povzroča pri obeh nelagodnost.

 

PREBERITE TUDI: Kaj način spanja v postelji pove o partnerstvu?

 

To sploh ni nič takega!

Je to res tako grozno? Ne, niti slučajno! Niste edini par, ki seksa v sobi, v kateri spi otrok, zato naj vama ne bo nerodno. Sploh ob novorojenčku, ki v glavnem prespi večino dneva in noči in ga pri tem ne zmoti nobena stvar, noben zvok, niti zvok, ki ga bosta »proizvajala« med seksom. Da bi vaju novorojenček pri tem opazoval, se vam tudi ni treba bati, sploh v prvih mesecih.

Vendar, če vaju vseeno muči to vprašanje, bodita tiha in hitra ali pa enostavno zamenjajta lokacijo: pojdita v drugo sobo, kopalnico, kuhinjo ...

 

Negativne posledice za partnerski odnos

Prav tako poiščita drug prostor, če se ob seksu zraven otroka počutita nesproščena in vama ne ustreza. Kajti če se bosta o tem neprestano spraševala, premišljevala ali je seks pred dojenčkom v redu ali ne, se vama lahko zgodi, da bo to dolgoročno vplivalo na vajino spolno življenje. Lahko se vama zgodi, da vaju bo intimnost prenehala zanimati, se bosta drug od drugega oddaljila in takšni občutki lahko v času po porodu zelo slabo vplivajo na vaju in vajin odnos.

 

PREBERITE TUDI: Noro zabavne ilustracije partnerskega življenja "po dojenčku"

 

Nasvet: vsekakor se o tem odkrito pogovarjajta in poskusita skupaj najti rešitev, ki bo ustrezala obema. S preizkušanjem novih lokacij, lahko v resnici začinita svoje spolno življenje, nikakor pa ne pozabita nanj, čeprav sta zdaj starša.

 

VIR: Ringeraja.hr

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
50
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
29
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
19
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
14



Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Beremo: Reševanje stresa
Vsi vemo, da je starševstvo včasih zares naporno. Sploh v tempu, ki nam ga narekuje vsakdan. Zato smo tokrat za idejo za...