|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako pred malčkom zavarovati novoletno jelko?

Uredništvo Ringaraja.net, 23.12.2022
Če boste letos prvič božične in novoletne praznike preživeli v družbi malčka, je treba razmisliti, kako okrasiti stanovanje, da ne boste ves čas pod stresom, ker vas bo strah, da se bo na jelki otrok poškodoval oziroma jo uničil še pred prazniki.

image
Otroke privlačijo različne barve in oblike in verjetno ne bo dolgo, ko bo otrok v usta stavil praznične okraske. (Freepik.com)
/11


Pripravljate se na prve božične praznike z radovednim malčkom. Verjetno se sprašujete, kako okrasiti stanovanje, saj brez okraskov tudi tistega prazničnega vzdušja ni, hkrati pa ne želite ves čas samo vpiti: "Ne! Stran od tam! Ne dotikaj se!"?

Otroke namreč privlačijo različne barve in oblike in verjetno veste, da ne bo dolgo, ko bodo v svojo smer vlekli novoletno smrečico ali v usta dajali praznične okraske, da o kakšni električni osvetlitvi sploh ne govorimo.

Za bolj mirne, okrašene praznike, smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov.


PREBERITE TUDI: Preproste ideje za praznično okrasitev doma

 

1) VIŠINA

Vsi okraski naj bodo na višini, ki je vaš malček ne doseže. Tako ga ne bo treba po nepotrebnem ves čas oštevati.


2) POSPRAVITE OKRASKE, NA KATERE STE NAVEZANI

Če imate okraske, na katere ste čustveno vezani, če ste jih dobili od svoje babice ali pa so tisti, ki ste jih kupili, ko ste se vselili v novo stanovanje, jih raje pospravite. Tako tudi v primeru, da vaš malček kakšen okrasek razbije, ne bo slabe volje.


prazniki z malčkom

Z majhnim otrokom vam odsvetujem, da uporabite okraske, na katere ste navezani. Tako boste lažje in manj zaskrbljeno skupaj z malčkom okrasili jelko. (FOTO: Freepik.com)


3) JELKO NA STROP

Namesto na tla, novoletno smrečico obrnite okrog, da je z vrhom obrnjena navzdol in jo pričvrstite na strop. Tako vaš malček ne bo mogel do nje.


3) JELKO OGRADITE

Novoletno smrečico lahko s posebno ograjo ogradite podobno kot zavarujemo kamin ali stopnice.


4) DRUGAČNE VRSTE JELK

V zadnjih letih se obračamo stran od tradicionalnih božičnih jelk in se nagibamo k novejšim verzijam, ki pa so odlična rešitev tudi za primer, ko imamo doma malčka. Zbrali smo nekaj primerov - od zahtevnejših do popolnoma enostavnih.


božično novoletni prazniki

Jelko lahko ustvarite iz lučk, morda začnite samo malo višje, da malček ne bo dosegel začetka. (FOTO: Pinterest)


praznična okrasitev

Bunkice so lahko dober navdih, pa še "jelka" bo daleč od dosega vašega malčka. (FOTO: Pinterest)


novoletni prazniki

Še ena bolj drzna ideja za letošnjo okrasitev doma. (FOTO: Pinterest)


božično novoletni prazniki

Če niste človek, ki bi ustvarjal sam, si lahko privoščite eno od manjših "namiznih" jelk. (FOTO: Pinterest)


novoletni prazniki

Lahko postavite jelko, ki se jo da na enostaven način premakniti in jo tako umaknete iz prostora, kjer se igra vaš malček. (FOTO: Pinterest)


jelka iz mandarin

Če pa ste po duši umetniki in gurmani, lahko jelko sestavite kar iz sadja. (FOTO: Freepik.com)


Predvsem pa ne pozabite zabeležiti nekaj najljubših spominov, saj bo kljub stresu to malčkov prvi božič, ko bo lahko sodeloval pri okrasitvi, in zato še toliko bolj poseben - tako zanj, kot tudi za vas.


PREBERITE ŠE: Zimska okrasitev doma


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
13
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
9
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
6
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
5



Lepe misli o mami
Nič ni narobe, če si lepo misel sposodimo od drugih, lahko pa nam je navdih za lastne besede, zato smo zbrali nekaj čudo...
Beremo: Reševanje stresa
Vsi vemo, da je starševstvo včasih zares naporno. Sploh v tempu, ki nam ga narekuje vsakdan. Zato smo tokrat za idejo za...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?