|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Nekoliko drugačen adventni koledar

Uredništvo Ringaraja.net, 24.11.2017
Mirijam Pinter Kavran nam je zaupala, kakšen je pravi pomen adventnega koledarja in kako lahko z njim otroku podarite ne le še eno sladkarijo ali igračo več, temveč to, kar je smisel Božiča: čas za družino in večjo povezanost.

image
Adventne kartice niso oštevilčene, da jih lažje prilagodite.
/11


Ste tudi vi siti adventnih koledarjev, polnih čokoladic in različnih daril? Mirijam Pinter Kavran nam je zaupala, kakšen je pravi pomen adventnega koledarja in kako lahko z njim otroku podarite ne le še eno sladkarijo ali igračo več, temveč to, kar je smisel Božiča: čas za družino in večjo povezanost.


Od leta 1839

"Adventni koledar izhaja iz leta 1839, ko je pastor Johann Hinrich Wichern otroke iz revnih hamburških četrti poskušal spodbuditi, da bi redno prihajali v cerkev tako, da je na staro leseno kolo pritrdil 19 majhnih rdečih sveč in 4 velike bele. Vsak dan do Božiča je z otroki prižgal eno malo rdečo svečo, ob nedeljah pa veliko svečo in tako skupaj z njimi odšteval dneve do praznika. Doma so ljudje dneve do Božiča odštevali tako, da so s kredo na vrata zarisovali črtice, nekateri pa so v pričakovanju Božiča na steno vsak dan obesili majhno sličico z religiozno vsebino. Tiskani adventni koledarji, polni različnih dobrot so nastali veliko kasneje," začetke adventnega koledarja pojasnjuje Pinter Kavranova.

 

Čas namesto sladkarij

Če je bila za otroke v starih časih sladkarija redkost, ki so jo morda dobili le ob Božiču, so danes otrokom dosegljive skorajda vsakodnevno. Zato v adventnem času otroku raje podarimo to, kar mu bo veliko več pomenilo in podarilo: svoj oz. družinski čas. Te naloge se lahko lotite z adventnim koledarjem družinskih dejavnosti, ki ga v angleško govorečih deželah že poznajo, sedaj pa počasi prihaja tudi k nam. Vsekakor "uvožena novotarija", ki se jo splača sprejeti!


 

"Namen adventnega koledarja družinskih dejavnosti je, da decembrski čas posvetimo vsej družini ter tako krepimo vezi med družinskimi člani in ustvarjamo neprecenljive otroške spomine, ki se jih bodo otroci spominjali tudi, ko bodo že sami starši.

Adventni koledar družinskih dejavnosti Naš čarobni december je sestavljen iz 24 kartic, ki vsebujejo vsaka po eno družinsko dejavnost, ki jo lahko družina izvede kljub napornemu urniku in brez posebnih pripomočkov. Kartice niso oštevilčene in sicer z namenom, da si vsaka družina dejavnosti lahko prilagodi svojemu urniku, torej tako, kot ji najbolj ustreza. Dejavnosti so bolj ali manj božično obarvane, kot na primer pisanje pisma Božičku in okrasitev božičnega drevesa, nekatere pa so tudi takšne, ki jih lahko družina izvaja občasno skozi vse leto, na primer šotorjenje v dnevni sobi in kepanje z nogavicami," je povedala sogovornica, ki je prepričana, da je med dejavnostmi na karticah adventnega koledarja Naš čarobni december kar nekaj takih, ki lahko postanejo družinska decembrska tradicija, otrokom pa neprecenljiva popotnica za življenje:

"Verjetno še niste slišali za kozarec spominov? Ali pa vam še nihče ni razkril skrivnosti, kako lahko Božiček obdari vse otroke v enem dnevu. Adventne kartice vam ponujajo odgovor in dajejo družini nove skupne dejavnosti, izkušnje, občutke in spomine."

 

Lahko ga kupite ali izdelate

Adventni koledar družinskih dejavnosti Naš čarobni december lahko naročite na Facebook strani Čarobni december - adventni koledar. "Tisti bolj ustvarjalni pa si ga lahko z nekoliko domišljije izdelate tudi sami. Pri tem najprej razmislite, katere družinske dejavnosti so po navadi v adventnem času že na vašem družinskem urniku, nato pa dodajte še vse tiste, ki ste si jih vedno želeli doživeti skupaj s svojo družino v božičnem času, pa si zanje enostavno niste vzeli dovolj časa. Tako bo nastal za otroke in vso družino neprecenljiv adventni koledar, ki bo natanko po meri vaše družine in s katerim boste ustvarili zares nepozabne božične spomine. Naj bo letošnji december tudi pri vas doma zares čaroben," nas vse starše spodbuja Pinter Kavranova.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
24
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
14
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
12
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11



Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?