|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

nksrv: Raje rodit kot pa k zobarju

Porodne zgodbe, 18.10.2012
Sicer je preteklo že nekaj časa, pa vendar se poroda spomnim kot bi bil včeraj. Rok sem imela 15. 12. 2010, in je tudi bil neka prelomnica - takrat sva z našim sončkom lahko zapustila porodnišnico.

image
/11


Ringarajin uporabnik: nksrv

Datum: 12. 12. 2010

Tip poroda: naravni porod

Število dni v porodnišnici: 4

Porodnišnica: Jesenice

Ocena porodnišnice: 4

Komentar ocene: Osebje je zelo prijazno in pripravljeno pomagati, seveda so tudi izjeme, vendar me takrat niti niso vznemirile.

 


 

 

Že 11. 12. sem prijateljici ob kavi tožila zaradi bolečin "tam spodaj". Kot bi imela bližnje srečanje s prečko pri moškem kolesu.

V celem dnevu sem pojedla en cel krožnik juhe, kar je bilo nadvse čudno glede na moj apetit. Tudi počutje ni bilo ravno blesteče. In ker je bil mali razbojnik že takrat poln energije, me je po trebuhu in okoli vse bolelo. Zvečer pa sem se okrog 21:00 hotela prestaviti iz sedežne do wc-ja ko sem zaslišala pridušen pok, in po nogi mi je pritekla plodovnica. No dragemu sem naročila naj pelje psičko k mojim staršem(živimo v isti hiši), jaz pa sem šla še pod tuš. Pa me vpraša:" A pa še lahko?" No ko sva se počasi pripravila (tudi torbe za v porodnišnico nisem imela pripravljene), sva se odpeljala do porodnišnice. Na poti so se mi začeli popadki, nikoli nisem preverjala na koliko časa, ker sva bila tako že na poti. Ustavila sva se samo na bencinski črpalki, ker je moral mož kupiti še baterije za fotoaparat. In še dobro da jih je, ker jim je v porodnišnici zmanjkalo baterij v njihovem fotoaparatu. In še večja sreča, modela sta bila enaka, tako da nama je babica lahko takoj natisnila slikico našega sina.

 

In tako sva prispela v sprejemno, kjer je sestra ravno zaključevala. Ko sem ji povedala da sem prišla rodit, je vstala, pogledala čez pult in začudeno rekla: "Aja?". Ko pa sva prišla do porodniškega oddelka je bila povsod pridušena svetloba in tišina. Kako pač ne če je bila ura nekaj čez deseto. Po vsej dokumentaciji me je pregledala ginekologinja in začudeno ugotovila: "Ja Vi ste pa že 6cm odprta, tole bo pa za rodit!" A še to, pet minut prej je babica možu zavzeto razlagala, da bo moral najbrž še domov, ker se prvi porodi radi vlečejo. V porodno sobo (v kateri sem bila sama) sem prišla okrog enajste ure. Priklopili so me na ctg in dali "na čakanje". Meni se je vse skupaj zdelo še daleč proč, ker me popadki niso pretirano boleli. Ko je bila ura nekaj čez polnoč, je babica povedala, da sedaj se pa lahko rodi, ker bo tak fin datum, pa še nedelja se je začela. No potrebno je bilo še nekaj popadkov in ob 1:54 je luč sveta ugledal naš navihani pobalin. Brez rezanja presredka in drugih nevšečnosti. Jesti takoj ni hotel, ker se je očitno najedel plodovnice, najbrž je tudi lump mislil da bo trajalo dalj časa in se mora najesti. Je pa pokazal vse svoje pevske sposobnosti (s ponosom lahko rečem da jih je podedoval po meni). Super sva se crkljala do srede. Potem pa vse svoje izkušnje in spoznanja odnesla domov.

 

Sedaj vsakemu povem, da grem raje še enkrat rodit kot pa k zobarju.


PREBERITE ŠE:

Resnične zgodbe o porodu

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Porod vpliva na ženske možgane
Rojstvo otroka vpliva na vsa življenjska področja mater, ampak ali vpliva tudi na njene možgane? Raziskave dokazujejo, d...
6
To so vaše pravice v porodnišnici
Še vedno obstajajo zgodbe, izkušnje iz porodne sobe, ko porodnice opisujejo popolno neupoštevanje njihovih želja oziroma...
6
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5



Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...
Ali lahko tvoj pes zavoha, da si noseča?
Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko psi postanejo zaščitniški, ko opazijo subtilne znake, da je njihova lastnica n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?