|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Očistimo naše gore 2011

www.ocistimogore.si, 18.7.2011
Uradna otvoritev je bila 7.7.2011 popoldne pri Vojkvovi koči na Nanosu, kjer so simbolično dvignili zastor nad novo planinsko-čistilno sezono.

image
/11


 

Naša ekološka akcija je bila ena najbolj odmevnih v lanskem letu, zato smo se odločili, da poleg visokogorja očistimo še sredogorje. Vsem kočam smo razdelili vrečke za smeti, ki jih je mogoče stoodstotno reciklirati. Vrečke lahko planinci vzamejo s seboj na poti v hribe in z vrhov prinesejo v njih svoje (in velikokrat tudi tuje) smeti. Lani smo jih 35.000 razdelili tudi s pomočjo 104 ambasadorjev čistih gora, ki so nesebično pomagali k čistejšemu okolju. In če pomislite, da je bilo v vsaki vrečki vsaj pol kilograma smeti, smo v doline spravili več kot sedemnajst ton smeti, je  povedal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.

 

Cilj druge izvedbe akcije Očistimo naše gore in planine je predvsem ohranjanje narave, beleženje in opazovanje življenja ter njenih lepot in razumevanje občutljivega ravnovesja v naravi, ki ga največkrat prav človek ignorira. Ob tem želijo v naši največji zavarovalnici pohodnike tudi izobraževati, osveščati, informirati in povezovati. "Današnja otvoritvena slovesnost je dokaz, da pri Triglavu ne ostajamo le pri besedah, pač pa se aktivno vključujemo v okolje z različnimi aktivnostmi. Letošnja akcija je ena izmed teh.

 

Družbena odgovornost je nenazadnje ena od treh temeljnih vrednot organizacijske kulture Skupine Triglav.

Verjamem, da bomo tudi v tem poletju poleg lepih doživetij odnesli v dolino svoje smeti, po drugi strani pa upam, da bomo imeli pri čiščenju čim manj dela," je še dodal prvi mož Triglava, ki je s številnimi zaposlenimi in drugimi ljubitelji gora že lani delil ljubezen do čistih gora in neokrnjene narave. Akcijo so v drugo leto delovanja pospremili tudi predstavniki društva Ekologi brez meja , ki so projekt podprli.

 

Očistimo naše gore in planine prispevajmo, da bi v lepoti gorske narave uživali tudi prihodnji rodovi.

 

Ohranimo naše gore čiste! Povejte naprej!

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Klepet: Dušan Mamut Badovinac Zupanjič
Na klepet smo povabili Duška Mamuta, ki se že vrsto let ukvarja s širjenjem zvoka, izvaja zvočne kopeli, zvočne masaže, ...
4
Nove energijske oznake
V veljavi je prenovljen sistem označevanja pralnih in pomivalnih strojev ter hladilno zamrzovalnih naprav z novo energij...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2



Kardamom – tretja najdražja začimba na svetu
Kardamom izvira iz Indije – predvsem iz obmorskega področja Malabar na jugu Indijskega polotoka, zato je znana pod imeno...
Vrečka na Vrečko
Zbiranje plastičnih plastičnih vrečk in lončkov že poteka v posebej za to namenjenih koših po ljubljanskih vrtcih, šola...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?