|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroška telovadba: pravi trening ali igra?

Tina Južnič, 28.2.2011
Otroška telovadba postaja vse bolj priljubljena pri starših mlajših otrok. Otroci pri tem spoznavajo nove elemente in nekateri malčki že pokažejo svojo nadarjenost. Kdaj pa je pravi čas za razvoj njihovih potencialov s pomočjo intenzivnih treningov?

image
/11


 

Telovadba za dojenčke

V zadnjem času je vse bolj popularna telovadba za mamice in dojenčke, pri kateri gre bolj za druženje mladih mamic in nežno razgibavanje njihovih sončkov. Tovrstna vadba ima namen spodbujati otrokov fizični razvoj, njegovo gibljivost in krepitev mišic, kar mu bo še kako koristilo pri prvih poizkusih samostojnega sedenja, kobacanja ali hoje. Poleg tega doprinese svoj delež k še bolj trdni vezi z materjo, saj so otroci vseskozi v stiku s svojimi mamicami, hkrati pa se že privajajo na skupne aktivnosti.


Telovadba za malčke

Tudi telovadba za malčke postaja vedno bolj priljubljena in razširjena. Nekateri svoje male nadobudneže že zelo zgodaj vpišejo k različnim športnim aktivnostim. Nanje se otroci različno odzovejo. Eni jih hitro vzljubijo, spet drugi pa se jim upirajo.

Ne glede na to katero od razpoložljivih aktivnosti boste izbrali za svojega malčka, vedno bodite pozorni, da so le-te prilagojene njegovi starostni skupni. Morda bo najbolje, da se vadbe prvič udeležite bolj v stilu spoznavanja in do naslednjič razmislite, ali je to res tisto, kar vi želite za svojega otroka oziroma ali mu izbrana vadba resnično odgovarja. Ne pozabite se posvetovali tudi z vaditeljem, ki vam bo zagotovo z veseljem priskočil na pomoč in vas pravilno usmeril.


Igra ali pravi trening?

Vsem otroškim telovadbam ali plesnim vadbam je skupno to, da učenje poteka s pomočjo igre. Vsaka aktivnost je prilagojena določeni starostni skupini otrok in je predstavljena na njim zelo zanimiv način. Najverjetneje jih ne boste rabili spodbujati. Pogosto se dogaja celo, da jim je vadba tako zanimiva, da se le s težavo odpravijo domov.

Pri vadbah do približno šestega leta starosti gre torej za učenje s pomočjo igre. Pravi treningi nastopijo šele kasneje. Kdaj oziroma kako intenzivno, pa je odvisno od aktivnosti, ki si jo bo vaš malček izbral.


Kdaj je čas za pravi trening?

Kdaj je pravi čas za pravi trening, ocenite predvsem sami. Pomembno se je zavedati, da je najbolj primeren tisti čas, ko je otrok zrel za to. To pomeni, da se veseli vodene aktivnosti in želi sodelovati. Ali je to že pri njegovih dveh letih ali šele pri šestih, je seveda odvisno od vsakega posameznika.


Kolikokrat tedensko?

Telovadba za otroke v večini primerov poteka enkrat tedensko, včasih tudi dvakrat tedensko. Pri izbiri otrokovih popoldanskih aktivnost vam vsekakor predlagamo, da razmislite o njihovi količini, saj se kaj hitro lahko zgodi, da postanejo otroci preobremenjeni. Poleg tega ne pozabite, da še vedno potrebujejo svoj čas za sproščeno igro doma in predvsem druženje s svojo družino.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
144
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
30
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
19
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
17



Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?