|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Poletna otroška imena za deklice in fantke

Helena Primic, 7.7.2023
Preverite priljubljena otroška imena za deklice in fantke, ki v svojem pomenu nosijo poletje - sonce, morje in tisto posebno poletno energijo.

image
Alba, Isla, Juna, Nerisa ali Suma? Več v članku! (Freepik.com)
/11


Če tudi vi obožujete poletje in vse, kar vas spominja na poletje, poleg tega pa se bo poleti rodil vaš dojenček, vas bodo morda navdušila poletna imena za otroka.

Preverite nekaj idej poletnih imen za deklico ali fantka, ki smo jim dodali tudi pomen imena, da se bosta s partnerjem lažje odločila, katero ime je tisto zares pravo za vajinega sončka, ki ga bosta kmalu držala v naročju.

 

ČE BO DEKLICA ...

Adena - To ime pomeni "ogenj", ki je zaradi svoje vročine vsekakor simbol poletja. Pa tudi močnega karakterja.

Alba - Še eno nežno dekliško ime, ki izvira iz Italije in latinsko pomeni "bel dragulj". Kot svežina bele barve in poletnega jutra.

Aleksandrija - Gre za žensko verzijo imena za plemenit kamen aleksandrit, ki je eden od kamnov ljudi, rojenih junija.  

Arpina - To armejsko ime pomeni "vzhajanje sonca", zato se pripravite na dojenčico, ki bo pokonci že zelo zgodaj zjutraj in bo z lahkoto sledila naravnim ritmom.

Helena - Že od antičnih časov so to ime povezovali z lepoto Trojanske Helene. V svojem grškem izvoru Helena sicer pomeni "sončni žarek bleščeče svetlobe". Vsekakor simbol poletja.

Isla -  V španščini to ime pomeni "otok", s svojo kratkostjo in španskim pridihom pa spominja na občutek, ko zapiha poletni veter in te v hipu ponese v svet domišljijskega sveta.

Jasmina - Vonj jasmina je klasičen in zelo prefinjen poletni vonj, zato bo Jasmina v vaše življenje zagotovo prinesla posebno poletno energijo.

 

PREBERITE TUDI: Najbolj srčkana imena za deklice

 

Juna - To sladko ime ima angleške korenine in je dobilo navdih pri rimski boginji Juno. Ker spominja tudi na ime poletnega meseca junija, z njim ne morete zgrešiti.

Kira ali Kyra - To egiptovsko ime pomeni "sonce". Kot v družino posije ljubezen, ko se rodi novorojenček. Vsekakor za vse majhne sončice, ki bodo še dolgo sijale ljubezen.

Marina - Ob tem imenu seveda takoj pomislimo na obalo in morje. V skandinavščini ji rečeje Maren, v Franciji pa Marine.

Marjetica - Angleška verzija te čudovite cvetlice Daisy pomeni "oko dneva". Vsekakor čudovito ime za predrago hčerko.

Nerisa - Eno izmed čudovitih imen, ki imajo v svojem pomenu morje. Nerisa pomeni "iz morja". Prelepo ime za morsko deklico, ki se ne bo nikoli naveličala poletja na morju.

Rubin ali Ruby - Ta čudovit rdeč kamen je kamen ljudi, rojenih v juliju, zato bo to ime julijski deklici zagotovo prineslo posebno srečo.

Solana - To čudovito špansko ime pomeni "sonček", zato bo zagotovo primerno za vse tiste dojenčice, ki se že v porodnišnici veselo smejijo.

Suma - Kratko, prisrčno in hitro zapomnljivo ime z angleškimi koreninami in pomenom "rojena poleti".  

 

PREBERITE TUDI: 9 romantičnih imen za nežne fantke

 

ČE BO FANTEK ...

Aelius - Pri nas še vedno nepoznano ime grškega izvora, ki pomeni "sonce". PO izvoru je v sorodu tudi z imenom Hadri(j)an in krajšo različico Adri(j)an.

Avgust ali Avguštin - Kraljevsko in prefinjeno ime po enem od poletnih mesecev je idealno za vse majhne prince.

Dilan ali Dylan - To Welško ime je povezano z morjem in poezijo. Gre za zelo priljubljeno fantovsko ime, ki pomeni "sin morja".

Išan ali Ishan - Tudi to zelo priljubljeno hindujsko ime pomeni "sonce". Ime za vse starše, ki iščete zares posebno ime, povezano s staro indijsko kulturo.

Julij - Če vašega malčka pričakujete v juliju, imate še en razlog več, da ga poimenujete Julij. Vsekakor ime za nežne in umetniško nadarjene dečke.

Kaj ali Kai - Tudi pri nas vse bolj pogosto ime z odločno energijo, ki v havajščini pomeni "morje".

Lev - Večina dojenčkov, rojenih poleti, se rodi v sončnem znamenju leva. Zakaj ne bi svojega malega junaka poimenovali s tem mogočnim in hkrati zelo nežnim imenom?

Niko - To kratko in simpatično ime za fantka izvira iz Japonske in pomeni "dnevna svetloba". Čudovito poletno ime za optimističnega dečka.

Sirij - S tem imenom boste svojega fantka poimenovali po najsvetlejši zvezdi na nebu, hkrati pa mu podelili ime, ki v perzijskem izvoru pomeni "sonce".


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
40
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
34
3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...
25
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
20



Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...