|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

9 romantičnih imen za nežne fantke

Helena Primic, 29.2.2024
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet idej za romantična imena, ki bodo vašemu dojenčku pomagala, da polno zaživi s svojo prirojeno senzibilnostjo.

image
Romantičen deček potrebuje tudi romantično ime. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Čeprav so vsi dojenčki krhki in občutljivi, so nekateri dojenčki že od rojstva naprej videti bolj borbene narave, drugi pa bolj nežni in romantični.

Če slutite, da pod srcem nosite bolj občutljivega dečka, ali ga že držite v naročju in ste od prvega trenutka naprej začutili, da bo ta nežen fantek potreboval veliko mamine ljubezni, preverite nekaj idej za romantična imena za fante. 

 

1. Eros

Kdo je lahko bolj ljubeč od grškega boga ljubezni in sina boginje ljubezni Afrodite - Erosa? Vsekakor romantično ime za majhnega princa, ki bo zagotovo vse življenje obkrožen z ljubeznijo.   

 

2. Kaspijan (angleško Caspian)

Odkar je to fantovsko ime postalo popularno med mamicami, velja kot eno izmed najbolj romantičnih imen za dečka. Tudi med tistimi nosečnicami, ki niso gledale serije filmov Narnia.   

 

PREBERITE TUDI: Najpogostejša otroška imena za leto 2020

 

3. Lorenco (angleško Lorenzo)

Se tudi vam pred očmi prikaže italijanski romantični ljubimec in prefinjen umetnik (Tukaj preverite, kako vzgajati bodočega umetnika!), ko zaslišite ime Lorenco? Morda vam bodo ljubše izpeljanke Angelo (ali Angel), Enco ali Renco. 

 

4. Maj

Maj je mesec ljubezni in mesec, ko vse ozeleni in zacveti. In vse to so asociacije, ki nam jih prikliče naš um, ko zaslišimo ime Maj. Zagotavljamo vam, težko boste jezni na nežnega in sladkega dečka Maja.    

 

5. Orion

To romansko ime, ki ima korenine v grški mitologiji, sega tudi med zvezde. Orion je namreč med decembrom in marcem najsvetlejše ozvezdje na nebu. Vsekakor popolno ime za dečka, ki mu v očeh svetijo zvezde in modrosti daljnih galaksij. In ki vam morda pogosto postavlja "čudna" vprašanja 

 

PREBERITE TUDI: Najbolj srčkana imena za deklice

 

6. Orlando

Ali ste vedeli, da je ime Orlando italijanska različica imena Roland, ki pomeni "slaven v vsej deželi"? To zagotovo velja za igralca Orlanda Bloom in atleta Orlanda Wooldridge, ki dokazujeta, da je nežnost združljiva tudi z veliko močjo.

 

7. Rafael

To latinsko ime ima tako judovske kot latinske korenine, vsekakor pa je slišati eksotično in romantično. Rafael je tudi eden od sedmih nadangelov in zaščitnik srca, ki nam omogoča, da ljudi, svet in življenje vidimo polne ljubezni. Vsekakor ime s popolno ljubezensko vibracijo. 

 

8. Romeo

Z imenom ljubimca, ki je bil za svojo ljubljeno Julijo pripravljen umreti, se seveda skorajda ne more kosati nobeno drugo fantovsko ime. Vsekakor romantično ime, s katerim ne morete zgrešiti. Če se vam zdi Romeo vendarle preveč, vam bo morda všeč njegov bratranec po imenu - Roman.   

 

PREBERITE TUDI: Otrok se lahko zaljubi že pri petih letih

 

9. Valentino

Če boste svojega malega princa poimenovali z latinskim imenom Valentino, bo imel dva rojstna dneva: na dan, ko se je rodil, in na valentinovo. Verjetno vas ne rabi biti strah, da bi mali Valentino, ko bo odrasel, imel težave očarati tisto, ob kateri bo zadrhtelo njegovo romantično srce.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
15
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
14
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
11
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
6



Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Najpopularnejša vikinška imena za dečke in...
Preverite najpopularnejša vikinška imena za dečke in deklice, ki smo jih nekoliko poslovenili in razvrstili po abecedi.