|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rojstni dan "po domače"

Tina Južnič, 6.5.2019
Namesto vas smo poiskali ideje za praznovanje otrokovega rojstnega dne doma, da vam pokažemo, kako preprosta in zabavna je lahko domača organizacija otroške zabave.

image
Domače praznovanje rojstnega dne ima svoje čare.
/11


Ste opazili, da so pristne domače zabave zamenjala druženja v različnih centrih ali zabave z animatorji? Ali res nimamo več časa poskrbeti niti za dobro pripravljeno rojstnodnevno zabavo za svojega malčka? 

No ja, je že res, da se bomo ponovno sklicevali na prenatrpane urnike, saj tovrstne organizacije zahtevajo svoj čas. Pa ne le to. Včasih je želja otroka po organizirani zabavi z animatorjem tako velika, da jih starši pač ne morejo zavrniti. Poleg tega pa si tudi sami lahko med zabavo z animatorji nekoliko oddahnejo in se posvetijo druženju s starši povabljencev.

Mi bomo tokrat ostali tradicionalisti in namesto vas razmislili kako preprosta in zabavna je lahko domača organizacija otroške zabave.

 

Izbor teme zabave

Glede na otrokova trenutna zanimanja vam priporočamo, da sami ali skupaj z njim izberete temo zabave. Če je vaš sin navdušen nad Mojstrom Miho, naj bo zabava v stilu velike delavnice z malimi mojstri. In če vaša hčerka obožuje spominčico Fifi, pripravite zabavo v cvetju.

Pomislite kako veselo bo, ko bodo fantje tekmovali v hitrostnem zabijanju žebljev ali privijanju vijakov (seveda ne pravih, temveč plastičnih nadomestkov) in punce v 'nabiranju' rožic. 

Tudi igra Ugani kaj … je lahko zabavna. Skupine naj si glede na temo zabave izberejo predmet, ki ga bodo opisale s pomočjo znakov. Naloga drugih skupin pa bo uganiti kaj jim kažejo.

 

PREBERITE TUDI: Blog: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?

 

Mami in oči v vlogi animatorja

Res je, v primeru, da bosta prevzela to vlogo, bosta cel čas morala ostati osredotočena na zabavo z otroci. Nič ne skrbite. Njihovi starši so že veliki in bodo znali poskrbi zase. Sicer pa, imamo še boljšo idejo …

 

Povabite zraven tudi starše povabljenih otrok

Pa ne le v stilu prisotnosti in opazovanja od daleč. Vrnite se v svoje otroštvo in priredite zabavne igre in animacije, v katere boste vključili tudi starše povabljenih otrok.

 

Zabava doma

Ohranite domačnost in povabite otroke ter njihove starše v svoj dom, če le imate to možnost in če vam to prostor dopušča. Ne potrebujete veliko. Le otroški kotiček in pogrinjek za starše.

 

PREBERITE TUDI: Praznovanje doma vs. organizirana zabava

 

Premajhno stanovanje ni izgovor

Četudi si doma takšne zabave ne morete privoščiti, ker vam prostorska razporeditev tega ne omogoča, to še ni razlog, da bi zavrnili organizacijo zabave. Najemite prostor, v katerem se bodo otroci počutili udobno in sproščeno ter za eno popoldne preselite otroško sobo tja.

 

Zabava presenečenja

Zakaj pa ne? Za nekoliko starejše otroke je lahko čudovito presenečenje.

 

Brez izgovorov

Morda se bojite, da ne boste zmogli vsega sami. Naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč vaše prijatelje. Verjamem, da vam bodo z veseljem pomagali.

 

Vaš trud bo poplačan

Je že res, da ste morali vložiti kar veliko energije in časa v organizacijo in izvedbo otroške zabave. Zagotovo pa bo vaš trud poplačan, ko boste opazovali srečnega slavljenca in zadovoljne goste. Za kakšno desetletje vas bo pomladilo tudi dejstvo, da boste popolnoma predali in se vživeli v otroški svet igre. Kar pa je po svoje spet zabavno.

 

In še zaključek. Nič ne skrbite, ker se ne boste utegnili posvetiti staršem povabljenih otrok. Saj so že dovolj veliki, da bodo to razumeli in se zabavali sami. Za sproščen klepet ob kavi se bo našel čas tudi kakšen drug dan.

 

PREBERITE ŠE: Eko rojstnodnevna zabava

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
8
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
6
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
5
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5



Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
Kako ustvariti umetniške pirhe?
photo
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...