|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Praznovanje doma vs. organizirana zabava

Helena Primic, 8.5.2019
Naj organiziram otroško rojstnodnevno zabavo doma ali organizacijo prepustim strkovnjakom za otroške zabave? Kaj se mi bolj splača in katero rojstnodnevno zabavo si bo otrok bolj zapomnil?

image
Otroci lahko zelo uživajo brez kakršnekoli animacije.
/11


Tako ena kot druga možnost ima svoje prednosti in slabosti, ki jih je dobro vsako leto znova pretehtati ter se odločiti glede na družinsko situacijo, otrokove želje in potrebe ter seveda tudi našo pripravljenost, koliko energije smo pripravljeni vložiti v praznovanje otrokovega rojstnega dne.

Preverite prednosti in slabosti obeh možnosti.

 

Prostor in stroški

Če otrok rojstnega dne ne praznuje poleti, ko lahko rojstnodnevno zabavo organizirate na vrtu (če ga imate, seveda), boste v stanovanje oziroma hišo težko spravili večje število otrok. Najpomembnejša prednost in razlog, da starši otroško rojstnodnevno zabavo organizirajo izven doma je večinoma večji prostor, kamor lahko otroci povabijo večje število otrok. In to brez strahu, da vam bodo hišo obrnili na glavo. Je pa seveda za najem takšnega prostora treba plačati, kar je strošek, ki pri otroški koktejl zabavi na domačem vrtu odpade.

 

Animacija in otroška zabava

Sodobni otroci zelo pogrešajo prosti čas, ko lahko počnejo kar jih je volja. Pa vendar se tudi zelo radi pridružijo igram in aktivnostim, ki pritegnejo njihovo pozornost - pa naj bo to likovna ustvarjalnica ali iskanje skritega zaklada. Organizirane otroške rojstnodnevne zabave imajo po navadi tudi določene tematske animacije, ki pa jih lahko brez večjega napora organizirate tudi doma. Potrebujete le nekaj domišljije in dobre priprave. In ne pozabite: otrokov rojstni dan je lahko najboljši rojstni dan tudi tako, da se otroci prosto igrajo in jim je tudi dolgčas, pri čemer jim noben odrasli ne narekuje, kaj naj počnejo.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?

 

Torta in prigrizki

Kupljena hrana se seveda ne more primerjati z domačo ponudbo. Ko gre za prehrano - tople ali mrzle jedi, prigrizke in torto je zato skoraj vedno v prednosti domača rojstnodnevna zabava. Če ste hrano seveda sami pripravili. Ponekod se lahko dogovorite, da tudi na organizirani otroški rojstnodnevni zabavi sami poskrbite za prehrano, pri čemer ne pozabite, da sodobni otroci na rojstnih dnevih večinoma ne pojedo veliko, saj so vse te dobrote bolj dosegljive kot v starih časih. Pa tudi ponudba je večinoma vedno enaka oziroma podobna, zato naslednjič morda otroke presenetite s kakšnimi manj običajnimi in "preverjenimi" jedmi. 


Pospravljanje in tisti "potem"

Če ste kdaj organizirali domačo rojstnodnevno zabavo, se boste gotovo strinjali, da je največja prednost organizirane zabave izven doma ta, da po zabavi samo poberete otroka in darila in je to to. Brez tistega "potem", ki vas pričaka pri domači zabavi - vso pospravljanje in čiščenje, ki lahko vzame tudi več ur, če so se otroci zares razživeli. Po drugi strani pa je takšno čiščenje (še posebej, če vam slavljenec pomaga) lahko tudi na nek način terapevtsko - otroku pomaga predelati vse vtise rojstnega dne in se posloviti od tega posebnega dne.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
17
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
8
Vročina pri otroku: Ne znižujte je prehitro!
Če ima vaš otrok povišano temperaturo 37,6 stopinj Celzija, to že ni razlog, da mu daste zdravilo za zniževanje le te.
7
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
7



Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...
Izdelajmo družinsko drevo
Kako se lotiti izdelave družinskega drevesa, da bodo tudi otroci radi sodelovali, se zabavali in z veseljem prisluhnili ...