|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Priredite otroško koktejl zabavo

Maja Šogorič, 8.5.2019
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili srkanja pisane pijače. Je odlična ideja za proslavo rojstnega dneva.

image
Pisani koktejli za otroke
/11


Koktejl zabava je zelo priljubljen družabni dogodek med odraslimi. Je lepa priložnost za druženje s prijatelji, sodelavci, sorodniki ali za proslavo rojstnega dneva. Če ste se kdaj kot starš udeležili kakšne koktejl zabave, ste otroka najbrž pustili doma pri varuški, saj malčki ne sodijo na take zabave za odrasle, kjer strežejo alkohol. Pa vendar, zakaj ne bi tudi otroci uživali v podobnih zabavah, kjer se z užitkom srkajo domišljijsko okrašene pijače mamljivih okusov? Seveda na takih, ki so primerne za njihovo starost in potrebe. In kjer, seveda, ni alkohola.

 

"Fensi šmensi" moktejl

Na otroški koktejl zabavi lahko malčkom postrežete z brezalkoholnih koktejlom, tako imenovanim moktejlom (angl. mocktail). Ta se na videz ne razlikuje od pravega koktajla: je različnih pisanih barv, zanimivo okrašen in se pije iz pravih kozarcev za koktajle. Moktejli so zelo okusni, osvežujoči in zdravi, saj se pripravljajo iz sadnih sokov, ki vsebujejo veliko vitaminov.


Brezalkoholni »coctail party« bo najbolj navdušil starejše otroke in najstnike.

Je odlična ideja za proslavo rojstnega dneva.


Vabilo v stilu zabave

Seveda bo z organizacijo proslave kar nekaj dela. Najprej bo potrebno poskrbeti za vabila. Vabilo za zabavo bo veliko bolj zanimivo in pripravljeno z več domišljije, če ga izdela slavljenec sam in ga osebno izroči ali pošlje po pošti. Lahko pa pripravite tudi navadna vabila in v ovojnico z vabilom dodate še kakšen dekorativni dežnik za kozarce ali kakšen balon, školjkico, obesek ipd. Takšna vabila bodo navdušila tako slavljenca kot povabljenca. Seveda v vabilo ne pozabite napisati uro in kraj druženja.

 

PREBERITE TUDI: Praznovanje rojstnega dne doma - kako se ga lotiti?

 

Osnova je po navadi ledeni čaj ali sadni sok

Ker gre za koktejl zabavo, bodo v glavni vlogi seveda koktejli. Pripravite jih z mešanjem najrazličnejših sadnih sokov in ostalih nealkoholnih pijač, obogatenih s sadnimi sirupi. Predstavljamo vam nekaj znanih moktejlov:

Arnold Palmer – ledeni čaj in limonada

Deviška Piña Colada – kokosova krema in ananasov sok

Henry – pomarančni sok in limonada

Jefferson – ledeni čaj in pomarančni sok

Jim Howard – Sprite in pomarančni sok

Motna voda – cola in pomarančni sok

Phil Collins - 7-Up (Sprite) in limonada

Pomme Noir – jabolčni sok in cola

Rebecca – ananasov sok (1/3), sok brusnice (1/3), sodavica (1/3)

Shirley Temple – Sprite, liker iz granatnih jabolk, po navadi s pomarančnim sokom

 

Po vašem navdihu in za piko na I

Za dodatne namige lahko obiščite spletno stran wikipedia, seveda pa se lahko prepustite svoji kreativni žilici in ustvarite originalne koktejle, ki jih lahko potem sami poimenujete. Koktejle lahko okrasite z olivami, z limonino ali pomarančno skorjo v obliki spiral, z vaflji, z različnimi sadnimi prelivi, višnjami ipd.

Seveda sami kokteli ne bodo dovolj, treba bo pripraviti še nekaj za pod zob – prigrizke kot na primer mini sendviče, krekerje, čips, tortilje, minjone, sladke kroglice, kekse itd.

 

PREBERITE TUDI: Zdrave jedi za rojstni dan, ki jih obožujejo tudi otroci


Otrokom lahko predlagate, da med seboj izberejo DJ-a, ki bo dodal še zadnjo piko na i in poskrbel za še prijetnejše vzdušje v krogu prijateljev ob srkanju sladkih pijač in njihovih debatah o šoli, učiteljih, simpatijah in ostalih najstniških temah.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kozarček jajčnega likerja (za odrasle)
Privoščite si kozarec domačega jajčnega likerja!
3
Recept: Mini palačinke, ki so obnorele svet
Družbena omrežja so preplavile objave za poslastico, ki je v resnici precej običajna saj gre za običajne palačinke. Zaka...
3
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
3
Lovorjev sirup za boj proti kašlju
Po vremenu sodeč smo zakorakali v jesen - hladna jutra, deževni dnevi ... in zoprni jesenski prehladi. Pri nas se proti ...
3



Osvežilna velikonočna torta
Kako na hitro pripravimo sadno, osvežilno in obenem slastno torto?
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...