|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Šokantno: Več kot 500 novorojenčkov čaka na svoje starše, ki ne morejo ponje zaradi koronavirusa

Uredništvo Ringaraja.net, 18.5.2020
Kot poročajo tuji mediji je v Ukrajini več kot 500 novorojenčkov, rojenih prek nadomestnega materinstva, ostalo brez staršev zaradi koronakrize. Biološki starši namreč ne morejo ponje zaradi strahu pred okužbo oziroma zaprtja meja.

image
Novorojenčki, ki še niso občutili nežnosti, topline, ljubezni.
/11


Ste vedeli, da je ena do možnosti za posvojitev novorojenčka dogovor s posebno agancijo, ki za vas poišče nadomestno mamo, ki vam rodi otroka z vašim genskim materialom? 


Nadomestno materinstvo je pomembno za neplodne pare, vendar ...

V resnici je takšna možnost izjemno pomembna za pare, ki so izkoristili že vse možnosti, pa ne morejo imeti otroka. Ne moremo pa mimo dejstva, da je to postalo donosen posel in nekateri dejansko služijo na račun takšnih parov, ki bi naredili vse, da bi dobili svojega otroka.


Še bolj žalostna, celo tragična pa je situacija, ki je nastala zaradi najnovejše pandemije. Ena od negativnih posledic je namreč, da ostaja večje število novorojenčkov samih, zapuščenih, ker starši zaradi strahu pred okužbo oziroma zaprtja meja niso mogli priti ponje.

Mnoge je tako razburil posnetek novorojenčkov v BioTexCom kliniki v Kijevu, ki neutolažljivo jokajo, saj bi v teh najzgodnejših dneh po rojstvu potrebovali mamo, očeta, da jih potolaži, vendar ti starši ne morejo ponje, tudi če bi si jih želeli objeti.


PREBERITE TUDI: Postopki oploditve z medicinsko pomočjo

 

Ukrajina vodilna evropska država v nadomestnem materinstvu

Kot so zapisali na spletni strani Rmx.news se omenjena klinika oglašuje kot "človeški reprodukcijski center" in v njenem katalogu lahko potencialni starši najdejo ponudbo z nasmejanim dojenčkom v naročju staršev. Še več, cena za otroka je res privlačna, pišejo na tej spletni strani, saj en otrok stane SAMO (!) 9.900 evrov. Zaradi večjega števila novorojenčkov, ki so ostali brez staršev, avtor ugotavlja, da naj bi agencija, ki se ukvarjajo z nadomestnim materinstvom verjetno kmalu ponudila »razprodajo« novorojenčkov.

Ukrajina je v Evropi vodilna država po številu nadomestnih mater. »Trebuh za najem« stane v tej državi veliko manj kot drugod, za pare pa je prednost tudi zagotovilo, bo »naročen« otrok belopolt.


Podjetje poziva države, naj omogočijo staršem, da pridejo po svoje otroke 

V video posnetku s kijevske klinike je 46 posteljic z jokajočimi novorojenčki, ki so jih za pare, s težavami z neplodnostjo rodile ukrajinske ženske, nadomestne mame, podjetje BioTexCom pa naj bi poskrbelo za njihovo izročitev bodočim staršem. Zaprtje meja zaradi pandemije je povzročilo, da starši niso mogli priti po svoje otroke in ti so zdaj prepuščeni skrbi zaposlenim v agenciji.

Video je pripravilo omenjeno podjetje v želji, da bi sporočili, da so novorojenčki v dobrih rokah, da z njimi izjemno skrbno ravnajo in da so v vsakodnevnem kontaktu s starši, ki so zelo zaskrbljeni, ker ne morejo ponje. Prav tako v videu pozivajo države, da bi dopustile tem ljudem, da pridejo po svoje otroke in poskrbijo zanje kot ljubeči starši.



Predvideva se, da več kot 500 dojenčkov čaka na prevzem vse od zaprtja meja zaradi novega koronavirusa, vendar je pravo število težko določiti. 


PREBERITE TUDI: Babica rodila svojega vnuka


Ukrepi, ki puščajo nepopravljive posledice

Pandemija koronavirusa in ukrepi ob njej razkrivajo mnogo patologij modernega sveta. V primeru teh ukrajinskih novorojenčkov se je namreč pokazalo, da zaprtje meja povzroča nepopravljive posledice neubogljenim otrokom in staršem, ki bi jim radi ponudili vso ljubezen tega sveta. In v takšnih primerih bi nekdo moral reagirati, omogočiti izjeme z upoštevanjem priporočil za omejevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Kajti tukaj govorimo o stotinah dojenčkov, ki še nikoli niso občutili maminega dotika, toplega objema, starševske nežnosti oziroma pozornosti takoj po rojstvu. Govorimo o dojenčkih, ki so se rodili, ne da bi bili deležni kakršnekoli ljubezni in o ženskah ter moških, ki si neizmeno želijo poslati starši in poskrbeti za svoje dolgopričakovane otroke.


VIR: Rmx.news,

Združenje Šansa za roditeljstvo iz Beograda


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Tudi na dopustu naj ima dojenček red za sp...
Ob daljših dneh otroci in dojenčki pogosto ostajajo budni do poznih večernih ur, s čimer se ruši njihova spalna rutina i...
4
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
4
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
4



Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...