|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pomladno potepanje z otroki

Uredništvo Ringaraja.net, 31.3.2022
Pomlad se že prebuja in prinaša daljše in toplejše dni, idealne za družinska potepanja. Odklopite se od vsakdanjega stresa in preživite več časa z otroki na prostem.

image
Čim več časa preživite na prostem, tudi tako da si pripravite mini piknik. (E-baby.si)
/11


Vozičkanje

Vozičkanje je čudovita aktivnost, ki je hkrati odlična rekreacija za starše in dobro dene otroku v vozičku. Naša prelepa Slovenija ponuja številne možnosti in sprehajalne poti, primerne za potepanje z vozičkom. Izberete lahko lažje prevozne, asfaltne poti ali bolj terenske, kot so makadamske ali gozdne poti. 

Da bo vožnja za vašega malčka čim bolj prijetna, opremite svoj voziček z udobno podlogo in vzglavnikom. Ponudba metuljčkov oziroma vzglavnikov in podlog za vozičke je zelo široka, mi pa vam predlagamo, da izberete takšno, ki je zračna, mehka in izdelana iz najkvalitetnejših materialov, primernih za dojenčke in malčke.


voziček


Vozičku dodajte še previjalno torbo, tanjšo dekico, vodoodporno UV zaščito ali senčnik in sprehod na sončku bo povsem brezskrben. 


Aktivnejše potepanje

Da starejši otroci ne bodo prikrajšani za zabavno vožnjo, vam v spletni trgovini E-baby.si ponujamo različne praktične rešitve.

Z univerzalno rolko za voziček bo sprehod za velikega bratca ali sestrico in tudi za vas enostavnejši, predvsem takrat, ko postanejo otroci od dolge poti že utrujeni. Rolko enostavno namestite na voziček in že ste pripravljeni! Če je otrok vmes ne uporablja, jo s trakom dvignete in pripnete na ročaj.

Otroci se najbolj razveselijo rolke s sedežem, še posebej takšne, ki ima volan. Izbirate lahko med klasično rolko, stransko ali klasično rolko s sedežem

Vendar je v tem primeru klasična previjalna torba na vozičku le v napoto, zato vam svetujemo, da za potrebno opremo za na pot izberete previjalni nahrbtnik.

Če so vaši otroci že bolj aktivni in fizično dovolj močni, lahko rolko nadomestite z lahkim poganjalcem. Poganjalec je odličen za učenje ravnotežja.  Malček s poganjalcem dobi občutek samostojnosti in svobode ter z veseljem odkriva okolico na svojem prevoznem sredstvu.


poganjalec


Za bolj dinamične pohodniške družinske izlete in pohajkovanja v naravi predlagamo, da voziček zamenjate z nosilko za dojenčka. S pomočjo te boste bolj svobodni pri gibanju, užival pa bo tudi dojenček, ki bo iz nosilke navdušeno spremljal svet okoli sebe. Zelo priročna je tudi zato, da se lažje posvetite starejšemu otroku pri njegovi aktivnosti in je hkrati vključen v dogajanje tudi dojenček.

A pri vseh teh sončnih dogodivščinah ne pozabite, da je sonce za nežno otroško kožo lahko zelo nevarno. Zato jih primerno zaščitite s sončno kremo za otroke, UV zaščitnim klobučkom ali rutko in sončnimi očali za otroke, ki imajo 100% UV zaščito. 


Muhasta pomlad

Pomlad prinaša cvetlice, a tudi muhasto aprilsko vreme. Ne glede na slabše vreme so ob pravi opremi potepanja lahko lepa in nepozabna.

Kadar vam vreme ni naklonjeno, nič hudega. Kljub dežju vam ni treba ostati doma. Malčka obujte v dežne škornje, oblecite v dežni komplet in opremite z dežnikom, tako bo skakanje po lužah ter odkrivanje mokre narave mirno za starše in zabavno za malčke. Morda vas vreme preseneti in vas obdari s čudovito mavrico.


dež


Pripravljeni, pozor, zdaj!

Ob pripravi na nove dogodivščine ne pozabite tudi na malico. Dolga potepanja vas bodo utrudila, zato je dobro, če imate v nahrbtniku kakšno dobro sadje, piškote, morda sendvič in osvežilno pijačo. 

Ker malčki radi svojo malico sami nosijo, jo zanj pripravite v prikupen otroški nahrbtnik. Za nazaj bo nahrbtnik prazen in bo vanj lahko spravil zanimive stvari iz narave – veje, listje, storže, kamenje in še kaj.

 

Tako, zdaj ste pripravljeni. Uživajte v čudoviti pomladi in le urno novim dogodivščinam naproti!

 

Če pa na pomlad še niste popolnoma pripravljeni, s kodico EBABY5, lahko potrebno pripravite 5 % ceneje. KLIKNITE NA www.e-baby.si >>

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
9
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
7
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
6
Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
5



Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?