|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prihaja Vilina konferenca 2024: MEDVRSTNIŠKO NASILJE – Kako ga prepoznati in ukrepati?

P.R., 9.1.2024
Na Drugi Vilini konferenci bodo udeleženci iz prve roke spoznali primere medvrstniškega nasilja, se poučili o prepoznavanju znakov medvrstniškega nasilja v šolah in doma ter primernih načinih ukrepanja.

image
/11


Na inštitutu za zaščito otrok Lunina vila so ponovno pripravili dobrodelno akcijo za pomoč otrokom in mladostnikom, ki so preživeli težke trenutke. Akcija zbiranja sredstev, ki poteka pod sloganom »Ti si ta, ki moč ima«, se bo zaključila s spletno konferenco 12. januarja 2024, na kateri bodo strokovnjaki, pedagogi, vzgojitelji, strokovni delavci in starši obravnavali pereč problem medvrstniškega nasilja med otroki in najstniki.

 

Dobrodelna kampanja »Ti si ta, ki moč ima«

Predstavljajte si razred petindvajsetih učencev na slovenski osnovni šoli, v katerem je kar pet učencev spolno zlorabljenih. Ne, ne gre za fikcijo, ampak dejstvo – vsak peti slovenski otrok je spolno zlorabljen, kar pomeni 70.000 slovenskih otrok. Če temu prištejemo še fizične in čustvene zlorabe, pa je število veliko večje. V Lunini vili si prizadevajo, da bi vsi otroci, ki so preživeli kakršno koli obliko zlorabe, prejeli ustrezno pomoč, obenem pa ustvarjajo preventivne programe, da bi zlorabe dolgoročno preprečili. S tem namenom so zasnovali dobrodelno akcijo »Ti si ta, ki moč ima«, katere cilja sta zbrati sredstva za brezplačno psihoterapevtsko pomoč otrokom in povečati ozaveščenost o nasilju nad in med otroki.

 

Druga Vilina konferenca o medvrstniškem nasilju

Na Drugi Vilini konferenci, ki bo 12. januarja od 8.00 do 17.00 potekala preko spleta, bodo udeleženci iz prve roke spoznali primere medvrstniškega nasilja, se poučili o prepoznavanju znakov medvrstniškega nasilja v šolah in doma ter primernih načinih ukrepanja. Beseda bo tekla tudi o medvrstniškem nasilju na spletu in nasvetih za preprečevanje. Udeleženci se bodo seznanili s postopki in načini strokovne terapevtske obravnave otrok, ki so preživeli medvrstniško nasilje, in vseh vpletenih.

 

»Medvrstniško nasilje je pereč problem, ki iz dneva v dan bolj pronica v našo družbo. In ne, ne gre le za naš občutek ali večjo pojavnost tovrstnih dogodkov v medijih – tudi statistika kaže, da se število primerov nasilja med vrstniki iz leta v leto povečuje,« pojasnjuje Nina Kralj, direktorica inštituta Lunina vila. »Vedno več otrok, mladostnikov, družin in razredov se spopada z medvrstniškim nasiljem, ki lahko pusti tudi težke in dolgotrajne posledice. Kaj torej lahko kot starši, učitelji, vzgojitelji ali drugi, ki smo v stiku z otroki, naredimo, da jih opolnomočimo in zaščitimo? Prav zaradi teh vprašanj organiziramo konferenco, na kateri bomo odgovore iskali skupaj s strokovnjaki.«

 

Drugo Vilino konferenco je s sponzorstvom v vrednosti  5.000 € podprla Merkur zavarovalnica in s tem udeležencem omogočila ugodnejšo prijavnino. Sodelovanje zavoda in zavarovalnice se sicer nadaljuje že od leta 2022, ko so skupaj izvedli odmevno kampanjo »Če prijaviš, lahko ustaviš. Ker ljubezen zmore drugače«, ki je opozarjala na pretresljive statistike spolne zlorabe otrok in nujnost prijave nasilja.

Za več informacij o dobrodelni akciji in prijavo na konferenco obiščite spletno stran https://www.luninavila.si/konferenca-medvrstnisko-nasilje.

 

Kako lahko prispevate?

-          Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PRISPEVAM5 na številko 1919 in prispevali boste 5,00 € Za uporabnike Telekom Slovenije, A1 in Telemach

-          Direktno nakazilo na TRR: Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p., Celovška cesta 72, 1000 Ljubljana. TRR: SI56 0284 3026 4681 170 (NLB d. d.), Koda namena: CHAR, namen: TISITA, sklic: 00 – DD/MM/LLLL.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
12
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
9
Zakaj so mame vedno jezne?
Jeza ... Čutiš, da napreduje od stopal gor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in med pobiranjem perila si se skoraj s...
7
6 značilnosti otrok, rojenih avgusta
Če imate otroka, rojenega v zadnjem vročem mesecu, veste, da so to posebni ljudje. Imajo izjemno karizmo, a so hkrati pr...
5



Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?