|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pripravite otroka na novega družinskega člana

Tina Južnič, 9.5.2010
Čeprav vaš malček še vedno poskrbi za kakšno neprespano noč, vam je plusek na testu za ugotavljanje nosečnosti potrdil, da pričakujte novega družinskega člana. Poleg nepopisnega veselja ob srečni novici, pa se pojavita strah in dvom ali boste zmogle.

image
/11


Nikar ne pozabite, da ste že izkušena mamica, ki točno ve, kako ravnati z novorojenčkom. Ob strani pa vam stoji vaša družinica, sorodniki, prijatelji in nenazadnje tudi Ringaraja.net, ki vam pomaga s svojimi nasveti. Torej, le pogumno naprej.

 

Priprava otroka na novega družinskega člana

Prvi korak k načrtnemu procesu otrokovega sprejemanja dojenčka je pravočasno privajanje. Začne se z veselo novico, ki pa jo nikar prehitro ne delite z njim. Šele ko bo mamičin trebušček po nekaj tednih nosečnosti postal okrogel, mu razložite, da bo dobil bratca ali sestrico, ki pridno raste v njenem trebuščku. Dovolite otroku, da trebušček poboža in z malim bitjecem spregovori kakšno besedo. Zagotovo ga bodo prevzela prav posebna čustva.


Skupaj po nakupih za novorojenčka

Vzemite vašega malčka s seboj, ko se boste odpravili kupovati stvari za novorojenčka. Naj vam pomaga pri izbiri oblekic, v katerih boste dojenčka prinesli iz porodnišnice. To ga bo osrečilo in navdalo z občutkom koristnosti in zaželenosti.


Poučite ga o dojenčkih

Priporočljivo je, da malčku predstavite dojenčke na način, primeren za njihovi starosti. Na sprehodu mu pokažite kakšnega dojančka, ki sladko spančka v vozičku.

Z otrokom se pogovarjajte kako bo, ko se bo dojenček rodil. Povejte u, da bo nekaj časa le spal in jedel. Potreboval bo veliko pozornosti in topline. Previdni bodite, da mu ne boste preveč razkrili, kako bo čez nekaj let, ko bo nov družinski član zrasel, sa di ne bo narobe predstavljal, da se bo dojenčke lahko z njim igral. Novorojenček se namreč še kar nekaj mesecev ne bo mogel igrati z njim in to bi lahko povzročilo otrokovo razočaranje.

Pred rojstvom dojenčka lahko z vašim malim radovednežem prebirate knjige o novorojenčkih. Skupaj raziskujta in jih opazujta. Kasneje, ko se bo dojenček rodil, ga boste lahko spomnili, da sta o tem že brala.

Pred rojstvom novega družinske člana nikar ne pozabite starejšega otroka poučiti o pravilnem odnosu do prihajajočega bratca ali sestrice. Pestovanje in ljubkovanje dojenčka lahko vadite kar na njegovi priljubljeni plišasti igrački. Naučite ga, da bo do nje nežen in ljubeč ¦ kot kasneje do dojenčka ¦, brez naglih gibov ali udrihanja, kar malčki radi počnejo.


Zabava v pižamah

Še pred rojstvom drugega otroka poskrbite, da bosta starejši otrok in očka skupaj preživela več časa. Ste kdaj pomislili , da bi vaš malček lahko občasno prespal pri svoji babici in dedku? Sedaj je prav čas za to novo dogodivščino. Nikoli namreč ne morete vedeti, ali bosta oba s partnerjem morala noč pred rojstvom drugega otroka preživeti v porodnišnici, zato je dobro, da je otrok na to pripravljen.

Zabava v pižamah pri sorodnikih oziroma vam in otroku dragih osebah, bo tudi za mlajše otroke vesela in koristna dogodivščina. Vi pa lahko vsaj ta večer pozabite na red in disciplino ter prepustite malemu nagajivčku, da ga preživi malo drugače. Tako za otroka kot za vas bo to nova izkušnja in nič ne bo narobe, če bo otrok kakšno noč prespal brez neposredne bližine mamice in očka. Tudi vi izkoristite ta čas in si oddahnite ter se poskusite naspati.

 

Mamica bo ostala v porodnišnici

Prav tako nikar ne pozabite pripraviti vašega malčka na to, da bo morala mamica nekaj dni ostati v porodnišnici. Navdušite ga z idejo, da jo bo lahko obiskal skupaj z očkom ali pa mu pripovedujte, da se bo kmalu vrnila indomov bo prinesla njegovega bratca ali sestrico.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
13
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
7



BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?