|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvo naravno kopalno jezero pri nas

Uredništvo Ringaraja.net, 5.8.2014
V Radljah ob Dravi je od letos mogoče čofotati in plavati v prvem naravnem kopalnem jezeru v Sloveniji. Preverite, zakaj je tole jezero tako posebno in kaj ponuja.

image
Lepo urejeno naravno kopalno jezero
/11


Prvo naravno kopalno jezero, imenovano Vodni park Radlje ob Dravi, je posebno zato, ker v njem za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij.

Na dnu kopalnega jezera je na plavalnem delu folija, ta del se sesa in čisti. Na mestih, kjer so nasajene rastline je uporabljen substrat, da lahko rastline nemoteno rastejo. Kopalna voda bo nadzorovana s strani preverjanja kakovosti vode.


Skupna velikost kopalnega jezera znaša okrog 3300 m² vodne površine (jezero) in 5500 m² zelene in lepo urejene okolice. Kopalno jezero je razdeljeno na:

  • območje za plavalce,

  • območje za neplavalce,

  • odprt vodni tobogan,

  • bazenček za malčke »čofotalček«.

Severni del kopalnega jezera predstavlja območje za neplavalce, kjer je v večjem delu možen dostop preko nizkega brega s prodnatim obrežjem. Na tem delu je urejena je prijetna plaža, kjer je nad folijo nasipan prod, ki daje občutek prave plaže. Južni del kopalnega jezera je območje za plavalce s vstopom v vodo s pomolov.  Globina vode plavalnega območja znaša največ 2,50 m, na območju za neplavalce pa največ 1,35 m.

 

Več na www.sktmradlje.si.

 

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
7
Spoznajte kite v naravni velikosti!
Dinozavrom so se v Arboretumu pridružili še kiti v naravni velikosti. Največji med njimi merijo v dolžino skoraj 25 metr...
3
Čudovita Slovenija: Dolenjska
Tematski sklop "Čudovita Slovenija" vam prinaša prispevke o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih...
3
Tudi na dopustu ne pozabimo na okolje!
Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski d...
3



S hišnim ljubljenčkom na letalo
Na Adriinih letih lahko prevažate le psa ali mačko, katere maksimalna teža skupaj s kletko ne sme presegati 8 kg. Kletka...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?