|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Romantika ob otroku: je sploh še mogoča?

Tina Južnič, 12.3.2023
Ustvariti intimno vzdušje in si vzeti čas le za vaju s partnerjem, je za starše z otroci vse premalokrat realiziran projekt. Morda vam prav na dan zaljubljencev ni oziroma ne bo uspelo, lahko pa za romantiko poskrbite tudi na kakšen drug dan v letu.

image
Kljub otroku, si vzemita čas za vaju!
/11


Ob otroku zagotovo trpi izkazovanje medsebojne pozornosti. Kljub temu pa je pomemben del vajine partnerske zveze in hkrati tudi nujno potreben za vzdrževanje zdravega partnerskega odnosa. Starši že vedo o čem govorimo. O tem, da so trenutki, ko sta s partnerjem resnično sama in se posvetita le drug drugemu, izredno redki. Nekaterih jih zato zelo pogrešajo.

 

Izkazovanje ljubezni in naklonjenosti je nujno

Pretirano posvečanje pozornosti izključno otroku ni ravno dejanje, ki bi nanj imelo pozitiven vpliv, pa če vam je ta trditev všeč ali ne. Otrok bo hotel od vas vedno več in več. Malčki znajo enkratno poskrbeti za to, da preusmerite svojo pozornost le nanje. Kaj kmalu se lahko zgodi, da podnevi ne boste imeli možnosti opraviti niti najnujnejših hišnih opravil, kaj šele nameniti kakšno prijazno besedo drugim. Otroci kaj hitro postanejo razvajeni, se preveč navežejo na vas, posledično pa postanejo nesamostojni, njihove užaljene reakcije pa vse pogostejše.


Takšen odnos nenazadnje škodi tudi vajinem partnerskem odnosu. Ne pozabite. Otroci bodo odrasli in šli svojo pot, imeli bodo svojo družbo in si ustvarili svojo družino. Vi in vaš partner pa bosta ostala skupaj. Za to je še kako pomembno, da ne pozabita na vaju. Otroci si mamice ali očke vseprepogosto lastijo. Ne dovolite, da bi takšna situacija pripeljala do tega, da bi se s partnerjem odtujila. Raje redno negujte vajin odnos. Naj vama nikoli ne bo nerodno objeti in poljubiti partnerja pred otrokom ter mu izkazati svojo naklonjenost. Tako bo vajin malček hitreje in lažje razumel, da je starševska medsebojna ljubezen pomembna in nujno potrebna za srečno družino. Poleg tega se bo naučil ljubečega vzorca, ki ga bo kasneje lahko prav tako prenesel na svojo družino.

 

PREBERITE TUDI: Ljubezenski napotki za starše

 

Vzemita si čas le za vaju

Valentinovo je vsekakor dan s čudovitim sporočilom. Ljubiti in biti ljubljen pa je stanje duha, ki vas bo prevzelo, vam dalo novih življenjskih moči in pozitivizma prav vsak dan, ne samo na sv. Valentina Izkoristita kakšen dan le zase in obudita spomine na metuljčke v trebuhu, ki ste jih dnevno čutili, ko sta bila še sveže zaljubljena.

Praznik zaljubljencev je lahko dober izgovor, da si privoščita kar vikend oddih v dvoje, v intimnem in sprostilnem vzdušju, vendar lahko ta takšen podvig najdeta čas tudi katerikoli drugi dan v letu. Seveda bosta pogrešala svojega otročička. Nič hudega pa ne bo, če bo ostal en vikend pri babici in dedku. Prepričani smo, da se bo prav zabaval, poleg tega bo sprememba tudi njemu dobro dela. Vam je ideja všeč ali ne?

 

Romantična večerja

Nikar pa ne obupajte, če je vikend paket v termah ali nekje na morju za vaju prevelik zalogaj. Še vedno vama ostane romantična večerja v priljubljeni restavraciji. Ob soju sveč se spomnita začetkov vajine zveze in prvega skupnega dopusta. Pogovarjajta se o vajini prihodnosti in predvsem o drugih prijetnih temah, za katere vama dnevno prepogosto zmanjkuje časa.

 

PREBERITE TUDI: Kako krepiti partnerski odnos v nosečnosti?

  

Intima v domačem okolju

Je tudi romantična večerja v restavraciji za vaju neizvedljiva, saj nimata varstva? Nič hudega. Potem se bosta znašla nekoliko drugače. Vajin skupni domek si le za en večer preuredita v prav poseben prostor. Večerjo lahko delno pripravita, ko bo otročiček še buden.

Najverjetneje se vam bo zgodilo, da radovedni malček ravno tisti večer ne bo želel zaspati. Najbolje bo, da se že v naprej pripravita na dolgo noč. Ko bo mali zakladek le odpotoval v svet sanj, naj se večerja ob svečah prične. Izkoristita jo za trenutke nežnosti in popolne predanosti. Spomnita se, kako je bilo, ko sta bila še sama, le v nekoliko tišjem in prilagojenem okolju. Vajina intima je pomembna, vseeno pa vam predlagamo, da ste pozorni na to, da vaju otrok ne bo videl ali slišal. Najbrž vam ne rabimo omenjati šal, ki krožijo na to temo. Torej, poskrbita za to, da se ne bi tudi vidva znašla v podobni situaciji.


Pa veliko nežnosti, vam želim!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
5
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
5



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?