|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ringarajin klepet: Sija je bolj po meni - en tak mali upornik

Helena Primic, 26.10.2018
Nikoli ne reci nikoli, nam je hudomušno odgovorila Rebeka Dremelj, ko smo jo vprašali, ali z možem morda (že) načrtujeta tretjega otroka.

image
Šajana in Sija sta že od samega začetka zelo povezani.
/11


O tem, kako je biti mama dvema hčerkama, kako združiti materinstvo z uspešno kariero, kako dobro poskrbeti tako zase kot za partnerstvo ... smo se pogovarjali z Rebeko Dremelj - pevko, podjetnico, pogumno borko ter ljubečo mamo Šajane in Sije.


1) Nam lahko za začetek zaupate kaj več o Šajani in Siji, kaj trenutno v razvoju "predelujeta" oziroma kakšen je njun odnos sedaj, ko Sija ni več dojenčica?

Že od samega začetka sta zelo povezani. Šajana res nikoli ni kazala nobenega ljubosumja in na to sem res ponosna in vesela. Nekaj zaslug za to pripisujem tudi sama sebi in temu, da sem v štartu, ko se je Sija rodila, vso pozornost posvečala Šajani in Siji zelo malo. Zdaj je Sija v fazi ponavljanja - vse dela in hoče isto kot Šajana, medtem ko se Šajana non stop nekaj pači, ker ji je super, ko jo sestra oponaša. Je kar veselo, moram priznati :).

 

2) Sta si Šajana in Sija podobni (karakterno) oziroma v čem se najbolj razlikujeta?

Zelo sta si različni. Sija je bolj po meni - je kar en tak mali upornik, medtem ko je Šajana zelo potrpežljiva deklica.

 

3) Kaj vam je sedaj, ko ste mama dvema punčkama, pri vzgoji najtežje in kako se s tem soočate?

Načeloma ni težko nič, hkrati pa je težko vse :). Rada bi, da zrasteta v dekleti, ki se bosta spoštovali, se imeli radi in bili zaveznici za vse življenje. Rada bi, da sta kulturni in spoštljivi do drugih ljudi. Rada bi tudi, da se znata lepo obnašati in da cenita tako sebe kot druge ... veliko tega bi rada. In trudim se po svojih najboljših močeh.

 

4) Katera vzgojna "resnica", v katero ste bili prepričani pred materinstvom, se je v resničnem materinstvu izkazala za neresnično?

Moja hči bi morala bit', bi že videla ... aha, vse te udari nazaj. Kmalu je takšna tudi tvoja hči in se seveda nič ne zgodi ;). Veliko je takih "aha" in "to je to" momentov. In veliko je takih resnic in neresnic.

 

5) Kaj bi svetovali mladi mamici, ki je negotova vase in obkrožena s tisoč modrimi nasveti?

Naj posluša zgolj samo sebe in svojo lastno intuicijo pa naj bere blog Nepremagljiva.si (ha ha ha).

 

6) Kako doživljate moža kot očka? Sta Šajana in Sija njegovi princeski in se kdaj spreta za svojega očka?

Obožujejo se. Ni lepšega kot videti iskrice v očeh, ko domov pride njun ati. Teh trenutkov ne bi dala za nič na svetu. Je pa res, da sta deklici atijevi ljubici in že zdaj prav dobro vesta, kdaj ga morata pogledati z malo povešenimi očmi in narediti šobico. Ko pa jaz delam šobo, pa čisto nič ne pomaga ;).

 

7) Kaj pa vajin prvi otrok v družini - vajino partnerstvo? Kako z možem skrbita zanj oziroma kaj vaju najbolj združuje?

Otroci zagotovo najbolj združujejo. Pomembno je, da si poveš stvari, ki ti niso po godu, da ne kuhaš brezzveznih zamer, da razjasniš stvari in da se ne zapletaš v preteklost, kaj je bilo, ko je bilo, in kaj bi lahko bilo, če bi bilo. Pomembno je, da živiš zdaj, ta trenutek s polnimi pljuči in brez fige v žepu.

 

8) Sodobne ženske in mame si pogosto same naložijo preveč dela, česar se zavejo šele, ko izgorijo. Kaj bi jim svetovali glede na svojo osebno izkušnjo?

Tudi sama sem se že velikokrat znašla v situaciji, ko je enostavno vsega preveč. Ko enostavno ne zmoreš več. In takrat eksplodiraš za stvari, ki jih v normalnih okoliščinah sploh opazil ne bi. To ni ok. Moramo si znati vzeti čas tudi zase, moramo otroke pustiti v varstvu in s prijateljicami prečistiti vse ventile, moramo si reči Dovolj in to tudi storiti. Je težko, ampak se da. Imam prijateljico, ki je šla za eno noč sama prespat v hotel. Ker je to potrebovala. In prav je tako. Rabila je mir, rabila je spanje, morala se je spet srečati sama s sabo. In ja, to je tisto, kar zelo podpiram. Saj veste, kaj pravijo - Zadovoljna mama, srečna družina. Amen.

 

9) In kaj Rebeka najraje počne, ko je čisto sama - samo za svojo dušo?

Pojem. Ali pa sedim v čisti tišini in poslušam tišino :).

 

10) Ali z možem morda (že) razmišljata o tretjem otroku oziroma so ta vrata v prihodnosti odprta ali sta z otroki povsem zaključila?

Nikoli ne reci nikoli ;).

 

11) Nam morda lahko zaupate svoje osebne, družinske in poslovne cilje za bližnjo prihodnost?

Joj, za to bi potrebovala kar nekaj časa, da vse povem. Predvsem si želim toliko poslovnih obveznosti, da jih bom opravljala še z veseljem, toliko družinskih radosti, da me bodo polnile tudi v težkih trenutkih ... pravzaprav si želim vsega po malem, predvsem pa veliiiko zdravja. To želim sebi, svojim in vsem vam.

 

12) Bi za na konec morda še kaj sporočili bralcem portala Ringaraja.net?

Imejmo se radi in dovolimo si biti srečni!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
76
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
Rast zob
Kdaj začnejo rasti prvi zobki in kdaj mlečne zobke zamenjajo stalni? Za vas smo pripravili članek s slikovno galerijo. P...
5
Igriva vaja jahanja, ki spodbuja dojenčkov...
Ulovite dve muhi na en mah - naredite vajo jahanja za dojenčkovo bolj stabilno sedenje in nato skupaj z dojenčkom poskrb...
4



Prerekanje pred otroki - da ali ne?
Zaradi negotovih razmer se starši še pogosteje sporečemo in je tako v družini še bolj napeto. Tako se pogosto ujamemo v ...
Vsi štirje otroci so vegetarijanci
Pogovarjali smo se z Jasmino Kozina Praprotnik - antropologinjo, strastno tekačico, avtorico knjige Bela dama, ženo teka...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?