|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Šole in vrtci: v karanteno pod drugačnimi pogoji

Uredništvo Ringaraja.net, 19.1.2022
V sredo so začeli veljati novi pogoji za napotitev v karanteno; in sicer v zdravstvu, socialnem varstvu ter vzgoji in izobraževanju.

image
Od srede veljajo novi pogoji. Freepik.com
/11


Vlada je na dopisni seji sprejela odločitev, da od srede veljajo novi pogoji za napotitev v karanteno v šoli in v vrtcih.

Tako bo sedaj celotni šolski ali predšolski oddelek v karanteno napoten le, če se bo s Covid-19 v dveh tednih okužilo več kot 30% učencev v oddelku.

 

Testiranje

Po stiku z okuženo osebo se bodo morale osebe testirati vsak dan, sedem dni zapored, medtem ko bodo odrasli poleg tega nosili tudi masko tipa FFP2.

Učenci se bodo testirali v šolah. Testiranje ne bo potrebno za tiste, ki imajo status prebolevnika. To dokazujejo s testom, ki ni starejši od 45 dni. Prav tako se ni treba vsakodnevno testirati tistim, ki so Covid-19 preboleli in bili cepljeni z drugim odmerkom ter tistim, ki predložijo negativen HAG test, ki ni starejši od 24 ur.

 

Številna vprašanja

Kaj bo s testiranjem predšolskih otrok, v vladi še niso določili.

Tudi na vprašanja, kdo bo spremljal delež okužb, na kakšen način bo to potekalo, odgovorov še niso dali.

V sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) pa opozarjajo, da razmere za delo v šolah in vrtcih postajajo nevzdržne in da vplivajo na kakovost pouka. Opozorili so tudi na to, da novi ukrepi niso v korist ohranjanju varnosti in zdravja vseh, ki so vključeni v vzgojno-izobraževalni proces.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
5
Novorojenček: naj gre starejši sorojenec v...
Mame se ob prihodu novega družinskega člana večkrat sprašujemo, ali naj med našim materinskim dopustom starejši sorojene...
5
Uvajalno obdobje
Poleg prijetnih občutkov obstoji tudi nevarnost, da otrok občuti ogroženost občutka varnosti. Ob vstopu v vrtec se otrok...
3
Sončarica pri otroku je lahko nevarna
V vročih poletnih mesecih je ena izmed nevarnosti izpostavljenosti soncu tudi nastanek sončarice. Otroci, zlasti mlajši,...
3



Modri medvedek na obisku
photo
Vrtec Šoštanj, Enota Lučka, vzgojiteljici Mateja Podvratnik in Valentina Mevc
3 preprosti "čarovniški" triki za ...
Ta vikend se z otroki poigrajte s papirjem, svinčnikom in matematiko ter malce čarajte.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?