|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Spomladanska utrujenost

Ziva Sorn, 19.3.2024
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.

image
Proti spomladanski utrujenost najbolj zaleže fizična aktivnost. (Foto: Freepik.com)
/11


Kaj je spomladanska utrujenost?

Spomladanska utrujenost je psihofizično stanje našega organizma, ki se pojavi na spremembah letnih časov, predvsem iz zime v pomlad. Spomladansko utrujenost čutimo kot izčrpanost, brezvoljnost in zaspanost. Zmanjšata se psihična in fizična sposobnost, ošibi pa se tudi odpornost organizma na razne bakterije in viruse.

Spomladansko utrujenost sprožijo klimatske spremembe, kot so daljši dan, večja temperaturna nihanja, otoplitev ozračja, več sončne svetlobe in nenazadnje nova dinamika življenja. Pomlad nas sili v gibanje, pa če se tega zavedamo ali ne. Naš organizem se na povečano fizično aktivnost odzove s povečanim pretokom krvi, hitrejšo presnovo organizma, večjo potrebo po vitaminih itd. Vse to zahteva več energije, ta primanjkljaj pa občutimo v obliki spomladanske utrujenosti.

Najtežje je tistim, ki so v slabši fizični kondiciji, so v stresu, tistim, ki imajo oslabljen imunski sistem, in nosečnicam.


Kaj pomaga?
Morda nenavadno, vendar proti spomladanski utrujenost najbolj zaleže fizična aktivnost na svežem zraku, seveda v zmerni meri in postopoma. Tej naj sledi počitek na spomladanskem soncu, ob dobrem in uravnoteženem obroku, ki naj vsebuje čim manj težko prebavljivih živil in čim več vitaminov. In še preden se boste zavedli, boste spet kos vsem izzivom, ki jih prinaša pomlad.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
11
Pogosta bolezen, ki vpliva na plodnost
Kar 10 – 15 % žensk naj bi se spopadalo z boleznijo, ki povzroča neplodnost. Številke pa so precej višje, saj je pri mno...
7
Vgnezditev ali splav?
Preverite, kakšna je krvavitev pri splavu, da je ne boste zamenjali za tako imenovano vgnezditveno ali implantacijsko kr...
4
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...
3



Kako pravilno prenehati z uporabo tabletk?
Več mesecev ste uporabljale kontracepcijske tabletke, sedaj pa ste se odločile, da bi želele imeti otroka. Kako prenehat...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?