|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

TEST: Med fotokoledarji so le manjše razlike

Uredništvo Ringaraja.net, 29.11.2018
Vsi ponudniki so izpolnili pričakovanja in med njimi so bile majhne razlike v kakovosti. Najslabše sta se izkazali najdražja in najcenejša ponudba.

image
Bodite pozorni, da naložite le kakovostne fotografije.
/11


V času božičnih praznikov in iskanja unikatnih daril so fotoknjige in fotokoledarji odlična rešitev za zares osebno darilo.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je naredila test desetih ponudnikov izdelave fotokoledarjev in primerjala njihovo ponudbo.

 

Zelo majhne razlike

"Časi, ko smo lahko na oko opazili, da so nekateri izdelki manj kakovostni, so mimo. Tudi pod povečevalnim steklom pomembnejših razlik ni. Vsi tiskajo na dober papir (sijajna površina) in čeprav ta ni tako kakovosten kot fotografski, so fotografije na njem videti zelo dobro. Se pa ponudniki razlikujejo v tem, kako obdelajo fotografije pred tiskom oziroma oziroma koliko jih posvetlijo," so rezultate testa razkrili v ZPS, kjer so ugotovili, da je vseh deset ponudnikov izpolnilo pričakovanja in so v sprejemljivem roku dostavili izdelke, ki so zadostili osnovnim merilom kakovosti.

"V ceni so med tistimi z oceno zelo dobro in dobro majhne razlike, medtem ko sta se najdražji (27,39 evra) in najcenejši (16 evrov) ponudnik znašla na dnu tabele," še dodajajo.

 

Prejeli boste to, kar boste poslali!

Za test je ZPS izbral dvanajst fotografij (za vsak mesec po eno), izbranih fotografij niso obdelovali ali jih kakor koli spreminjali. Polovica jih je bila posnetih z amaterskim zrcalno-refleksnim fotoaparatom, druga polovica pa s pametnim telefonom. Namenoma so poslali fotografije s slabšo ločljivostjo, pri čemer so vsi programi (brez izjeme!) prepoznali  in predlagali zamenjavo.

"So pa dovolili oddajo naročila in fotografije takšne, kot so bile, tudi lahko smo jih natisnili na koledar. Po oddaji naročila nas nihče ni poklical in opozoril na »težavo«. Zato se morajo potrošniki pri naročanju tiskanja fotografij zavedati, da je kakovost natisnjenih fotografij odvisna od kakovosti posnetkov. Prejeli boste tisto, kar boste poslali," opozarjajo na ZPS in izpostavljajo, da so kljub temu, da so vsi ponudniki dobili iste fotografije, zaznali razlike v kakovosti tiska – predvsem pri fotografijah s slabšo ločljivostjo, medtem ko pri fotografijah visoke ločljivosti teh razlik niso opazili.

Na ZPS tudi svetujejo, da se pravočasno odločite, ali boste uporabili program ali spletno storitev, nekateri ponujajo celo obe možnosti. Programi, ki jih namestimo na računalnik, po njihovih izkušnjah običajno nudijo več možnosti kot spletne različice.

 

Če želite koledar podariti kot darilo, ne odlašajte

Največ razlik so ocenjevalci ZPS zaznali v številu predlog, ki so potrošnikom na voljo. Pri testu so sicer uporabili najbolj osnovno predlogo z eno fotografijo na strani in mesečnim koledarjem pod sliko. Tudi pri izboru papirja niso pretiravali, vedno so izbrali najcenejšo možnost.

Na izdelavo preostalih predlog fotokoledarja so čakali od treh dni do dobrega tedna, zato ne odlašajte z naročilom, če želite fotokoledar podariti v prednovoletnih dneh in ne želite najenostavnejše predloge.

In še pomembno opozorilo: Pred naročilom preverite morebitne stroške dostave, ki lahko fotokoledar občutno podražijo!

 

Več o navedenem testu ZPS in ostalih novicah ZPS najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Načini za podiranje kupčka
Med hranjenjem dojenčki poleg mleka zajamejo še zrak, zato jim podiranje kupčka pomaga, da te zračne mehurčke spravijo i...
10
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
9
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
9
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
6



Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...
Astrološka napoved za starše (11. - 17. ma...
Prihajajoči teden prinaša obetajoč čas novih priložnosti in podvigov, a tudi pasti hitenja in tekmovalnosti. Energija Me...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?