|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

To pravilo je moje fante rešilo pred ugrabitelji

Uredništvo Ringaraja.net, 23.3.2024
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.

image
Vedel sem, da so prevaranti, ker so nas prosili za pomoč. Odrasli ne prosijo otrok za pomoč. (Jody Norton/Time Well Spent)
/11


Jody Norton je na svojem blogu Time Well Spent razložila, kako je bila nekega jutra v kopalnici, ko je začutila neznosno bolečino v trebuhu. Uspelo se ji je obleči in se s svojimi štirimi otroki odpeljati v lokalno bolnišnico, dva najstarejša stara 10 in 8 let je pustila pred oddelkom, da sta počakala, da ju pobere soseda in ju po dogovoru odpelje v šolo.

Vendar je soseda do prihoda potrebovala 40 minut, v tem času pa so do otrok pristopile tri neznane osebe in jih večkrat poskušale prepričati, naj gredo v bolnišnično stranišče.


PREBERITE TUDI: Konec leta v Sloveniji prva hiša za otroke


"Zaradi njihove zgodbe o tem, kaj se je dogajalo tam, kjer sem jih pustila (zdaj se zavedam svoje neumne odločitve), se počutim tako zgroženo kot hvaležno," je zapisala Jody.

Ko sta sedela na klopi, je k njima pristopila odrasla ženska z dvema moškima, ki ju je vprašala, ali bi šla z njima na stranišče, kjer se njen sin skriva pred zdravnikom, in jima pomagala fanta prepričati, naj pride ven, da bi ga zdravnik lahko pozdravil.

Desetletni CJ je prijazno odgovoril "Ne, hvala", a neznanci so bili vztrajni - "Prosim? Res bi lahko rešil življenje, če bi le šel na stranišče in mu rekel, da je varno in da gre lahko ven" - so vztrajali. CJ je ponovil, da tega ne želi in na koncu so goljufi odšli.


PREBERITE TUDI: Vzgajaš s svojim zgledom, ne s prisilo


Ko so ji otroci pripovedovali, kaj se je zgodilo, ju je Jody ves čas šokirano poslušala, s široko odprtimi usti. Je pa bila zadovoljna s tem, da njeni otroci niso odšli z neznanci.

"CJ je nato omenil družinsko pravilo o varnosti, o katerem smo že neštetokrat govorili in ki jim je pomagalo razumeti, da so te neznane osebe goljufi. Najprej en nasvet za sumljive ljudi. - "Mama, vedel sem, da so prevaranti, ker so nas prosili za pomoč. Odrasli ne prosijo otrok za pomoč."


VIR: www.netmums.com


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
110
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
26
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
21
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
20



BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?