|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvo leto materinstva, o katerem nihče ne govori

Uredništvo Ringaraja.net, 31.1.2024
Kako se v resnici spremeni življenje, ko postaneš mama? Korenito, bolj, kot si lahko predstavljamo, ampak o tem le redkokdo na glas govori. Skozi humorne in zelo resnične ilustracije je to predstavila mamica Lucy Scott. Točno tako izgleda prvo leto!

image
Neprecenljivi trenutki dolge vožnje z jokajočim dojenčkom v avtu (Lucy Scott)
/71


So nekatere stvari, ki ti jih o materinstvu oziroma starševstvu ne pove nihče, preden postaneš mama oziroma starš. Dejstvo je, da prihod dojenčka popolnoma spremeni naše življenje in nič ni več tako kot je bilo prej. Mamica, Lucy Scott se je odločila svoje prvo leto materinstva opisati skozi humorne ilustracije, s katerimi razkriva brutalno resnico materinstva. 

 

PREBERITE TUDI: Ta mama popolnoma razume: Materinstvo je presneto težko


Dnevnik mame, ki je zabaven in brutalno iskren

Ilustratorka Lucy Scott iz Edinburgha je leta 2012 rodila svojega prvega otroka in ugotovila, da je nič ne bi moglo pripraviti na to "vožnjo" po razburkanem morju starševstva, ki je sledila. Odločila se je, da svojo izkušnjo materinstva prikaže skozi zanimive ilustracije, ki prikazujejo vse tisto, kar vas čaka po porodu. Ilustracije je objavila v knjigi Doodle Diary of a New Mom: An Illustrated Journey Through One Mommy’s First Year, ki opisuje ta čustven, pogosto preobremenjen čas v življenju novopečenih staršev.

 

dnevnik mame

Brutalno iskren dnevnik mame, ki skozi ilustracije opisuje resnično življenje v prvem letu starševstva.

 

PREBERITE TUDI: Če bi vedela, kaj pomeni materinstvo

 

Kaj vas čaka po porodu?

 Porod je izjemen dogodek v življenju vsakega starša, hkrati pa se z njim začne popolnoma novo obdobje, na katerega te nihčen ne more zares pripraviti. Prav zato je teh 120 zabavnih in izjemno resničnih ilustracij, ki jih je ustvarila Scottova poželo takšno navdušenje mamic po svetu. Opisujejo točno to, kar se ti dogaja, ko postaneš mama, pa tudi oče in v njih se takoj prepozna vsak starš - od prvega kosila otroka do natančnega prikaza nenehnega pomanjkanja spanca.

S to knjigo je Lucy želela pokazati vsem staršem, da niso sami in da se vsi srečajo z enakimi situacijami po rojstvu otroka.

 

lucy scott

Ko si že najmanj stokrat pobral igračko, pa jo otrk spet z velikim veseljem vrže, kot da je to naredil prvič. (FOTO: Lucy Scott)

 

Tudi, če se vam zdi, da ste pripravljeni na vse, si le poglejte nekaj izbranih ilustracij, ki smo jih objavili v galeriji zgoraj, saj boste kmalu ugotovili, da je resničnost nekoliko drugačna od tega, kar ste si verjetno narisali v svoji glavi. Tako boste pripravljeni tudi na tiste trenutke starševstva, o katerih nihče ne govori.


VIR: Lucy Scott


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
7
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
6
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
6
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
6



Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
FOTO: Resnične fotografije mater po porodu
photo
Takšna je resnična ženska po porodu. Lepa in polna ljubezni, četudi z nepopolnim telesom … Poglejte si fotografije čudov...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?