|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Uspeh v šoli in puberteta

P.L., 5.1.2012
Ko se prične obdobje pubertete, se lahko pričnejo tudi težave z učnim uspehom v šoli. Ta ni več pomemben, pubertetniku so ljubše druge zaposlitve. Kot pravijo strokovnjaki, imajo več težav z učnim uspehom fantje.

image
/11


Fantje se od deklic razlikujejo. Imajo več težav s koncentracijo, imajo manj učnih navad, hitreje se naveličajo določene naloge. Deklice pa so vestne, učijo se sproti, imajo urejene zvezke in pospravljene sobe. Seveda so tudi izjeme. A dokazano je, da imajo v puberteti več težav z učenjem in s pridobivanjem delovnih navad dečki.


Kako rešiti to težavo? Kaj narediti, ko začne učni uspeh padati?

Strokovnjaki svetujejo, da je potrebno otrokov uspeh v šoli vestno spremljati. Naloga staršev je, da obiskujejo govorilne ure, imajo stik z učitelji. Če nastopijo težave, naj se starši z otrokom pogovorijo, morda bi pomagalo tudi, da na govorilne ure s starši odide tudi otrok.

Skupaj z otrokom naredite načrt, urnik, kako bo potekal njegov dan. Naredite razpredelnico, nalepite jo na vidno mesto in otrok naj se tega urnika tudi drži.

Če ima otrok veliko popoldanskih dejavnosti, naj jih, dokler se učni uspeh ne popravi, potisne nekoliko na stranski tir. Na prvem mestu naj bo učenje.

Bodite seznanjeni tudi z otrokovim urnikom, tako boste vedeli, na katere predmete se mora pripravljati za naslednji dan. Redno pregledujte otrokove domače naloge, pa četudi je ta že v višjih razredih osnovne šole. Na ta način mu boste pomagali, da bo pričel šolo jemati bolj resno, da bo delal sproti in se pripravljal na pouk vsak dan.

Poslušajte svojega otroka. Morda ima težave. Vzemite si čas za pogovor, povejte mu, da ste na njegovi strani, da vam lahko zaupa in da mu boste pomagali.

 

Kako uspešno rešiti težave s slabim učnim uspehom, kako vzpostaviti stik s pubertetnikom in kako mu pomagati, pa lahko vprašate tudi Ringarajino strokovnjakinjo, specialistko zakonske in družinske terapije, dr. Sašo Poljak Lukek. Vprašanje ji lahko povsem anonimno zastavite TUKAJ.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Z otrokom na predstavo, razstavo ali v kino
Ogled predstave, filma, razstave z otrokom je odlično priložnost za učenje socialnih veščin, ki jih mora obvladati pri o...
4
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
4
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
4



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Kako vzpostaviti večerno rutino?
Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v postel...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?