|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Utrujeni starši: kako se naspati v le nekaj urah

M.H., 2.1.2024
Mnogokrat je dan prekratek, preden zaključimo z delom, je že pozno v noč. Kako funkcionirati po neprespani noči, pa zagotovo vedo starši dojenčkov. Preberite si nasvet, kako se dobro naspati le v nekaj urah!

image
Za pomanjkanje spanca so pogosto krivi najmlajši člani družine. (Freepik.com)
/11


Če nam primanjkuje spanja, se kaj hitro prične poznati pri dnevnih opravilih. Postanemo raztreseni, slabe volje. Utrujen človek težko funkcionira čez dan.

Včasih ima dan enostavno premalo ur, ali pa smo primorani zjutraj vstati zelo zgodaj in se odpraviti v službo. Za primanjkovanje spanca pa so včasih »krivi« tudi najmlajši člani družine. Vsaj v prvih mesecih potrebujejo hranjenje in pozornost tudi v nočnem času.


PREBERITE TUDI: Novorojenčki se učijo tudi med spanjem


6 nasvetov, kako se naspati le v nekaj urah

1. Strokovnjaki svetujejo, da ležete v posteljo popolnoma brez vsake misli in skrbi, kaj se je dogajalo čez dan in kaj vse se bo dogajalo v naslednjem dnevu. Poskušajte se osredotočiti na eno misel, misel, ki vas pomirja.


2. Lahko poslušate tudi mirno glasbo.


3. Pred spanjem ne smete jesti. Poskušajte zaužiti zadnji obrok vsaj dve uri pred spanjem. Ta naj bo lahek in količinsko majhen. Sladki in slani prigrizki niso dobrodošli. Organizem bi namreč ponoči potreboval energijo za predelovanje le teh in posledično vaš spanec ne bi bil kvaliteten.


4. Pred spanjem si lahko privoščite tudi toplo prho. Ta vas bo umirila in ogrela. Lažje boste zaspali.


5. Vsaj eno uro pred spanjem ugasnite televizijo in računalnik. Lahko berete knjigo, se pogovarjate, posvetite ta čas pred spanjem svojemu partnerju.


PREBERITE TUDI: Koliko spanja potrebujejo dojenčki?


6. Strokovnjaki menijo, da je pet ur spanja povsem dovolj, če se držite reda. Spat se odpravljajte pred polnočjo in vstanite zgodaj zjutraj. Dve uri spanja po polnoči sta vredni toliko, kot ena ura pred polnočjo. Dokazano je, da se telo najbolje odpočije prve ure po polnoči. Na takšen način je dovolj pet ur spanja med tednom in osem ur spanja za konec tedna in počutili se boste odlično.


Če se boste držali teh pravil, boste že v kratkem času ugotovili, da se zbujate veliko bolj naspani, pa čeprav se število ur spanja ne podaljšuje. Poskusite, morda vam uspe.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
98
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
5
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
5



Beremo: Reševanje stresa
Vsi vemo, da je starševstvo včasih zares naporno. Sploh v tempu, ki nam ga narekuje vsakdan. Zato smo tokrat za idejo za...
Lepe misli o mami
Nič ni narobe, če si lepo misel sposodimo od drugih, lahko pa nam je navdih za lastne besede, zato smo zbrali nekaj čudo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?