|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Komarji in občutljiva otroška koža: naravni pristop k zaščiti brez kemikalij

Uredništvo Ringaraja.net, 30.6.2023
Pri izbiri sredstev za zaščito pred komarji gre posebno pozornost nameniti našim najmlajšim, saj je otroška koža zelo nežna in občutljiva na kemikalije in sintetične preparate. Raje izberite izdelke z naravnimi sestavinami.

image
/11


Poletje je čas, ko se odpravljamo na raziskovanje narave, piknike, potovanja in nepozabne izlete. Več časa preživimo na prostem z družino in prijatelji. A v zasedi med sprehodi, zabavo na igrišču, posedanjem na domačem vrtu ali poležavanjem ob vodnih površinah na nas prežijo nadležni gostje – komarji. Ti nepovabljeni insekti so mojstri v tem, da pokvarijo zabavo s svojimi srbečimi piki in neprijetnimi oteklinami, ki sledijo.

A ne skrbite! Obstaja način, kako se jim učinkovito upreti, da boste lahko v polni meri uživali v druženju na prostem. Ne dovolite, da vas komarji spravijo ob zasluženo zabavo in sprostitev. Pri tem vam lahko pomagajo ustrezna naravna sredstva, ki so primerna za zaščito kože tudi pri najmlajših. 

 

zanzi

 

Komarji – sovražniki številka ena v poletnih mesecih

Spomladi in poleti so ravno tista obdobja, ko se komarji razmnožujejo v vlažnem in vročem okolju. Njihova prehrana? Naša kri! S svojimi nadležnimi piki povzročajo srbečico, otekline in v najslabših primerih lahko celo sprožijo alergijske reakcije ter okužbe. Previdno pri praskanju, saj lahko okužbo hitro prenesemo na druge predele telesa. In to ni vse, ti majhni krilati napadalci lahko prenašajo tudi resne in nevarne bolezni!

 

Odkrijte moč naravnih rešitev za popolno zaščito pred komarji

Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko zaščitite vašo družino pred komarji na povsem naraven način brez uporabe škodljivih kemikalij. 

 

zanzi

 

1. Kako se zaščititi pred piki komarjev?

Svet naravnih rešitev vključuje moč rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj, kot so sivka, citronela, limonska trava, verbena, melisa, cedra, geranija in evkaliptus. To so naravna tajna orožja proti komarjem, saj delujejo tako, da odganjajo insekte stran. Takšnim vonjem se komarji na daleč izogibajo, zato niti ne pridejo do kože. Rastlinske izvlečke in eterična olja lahko uporabite na več načinov, na primer v obliki difuzorjev, dišečih sveč ali pa v naravnih pršilih proti komarjem.

Razkrivamo ljudsko zanimivost o česnu - ta rastlina ni znana le po svojem okusu, ampak ima tudi impresivne antibakterijske lastnosti in vsebuje alicin, ki je znan po svoji sposobnosti odganjanja komarjev. Zato mnogi verjamejo, da z uživanjem česna lahko preprečite, da bi vas komarji pikali.

 

2. Kaj pa, ko komar že piči?

Tudi po piku komarja lahko uporabite naravno moč eteričnih olj in rastlinskih izvlečkov. Olje čajevca je že stoletja znano po svojih antibakterijskih in protivirusnih lastnostih, kar ga uvršča med najbolj priljubljene naravne antiseptike. Ne samo, da pomaga pri celjenju ran in negi kože, ampak skupaj z aloe vero, ognjičem, eteričnim oljem mete in neemovim oljem tvori močno ekipo za vlaženje in revitalizacijo kože.

 

zamzi

 

3. Komarniki v prvi obrambni liniji

Komarniki nudijo učinkovito rešitev za odganjanje komarjev, hkrati pa ohranjajo vaše prostore sveže in dobro prezračene. Komarniki preprečujejo vstop nadležnih insektov v zaprte prostore. Z njihovo pomočjo lahko brezskrbno spite, se sproščeno družite v dnevni sobi ali si zagotovite mir pri delu v pisarni, saj vas komarji ne bodo več motili.

 

Zdravje na prvem mestu – zakaj je DEET v repelentih za komarje tvegana izbira?

Medtem ko na trgu lahko najdete številna sredstva za zaščito pred komarji, je pomembno, da ste pozorni pri izbiri pravega. Večina teh izdelkov vsebuje sestavino z imenom dietiltoluamid, ali poznano kot DEET, ki ima zanimiv način delovanja - zmede vonjalne receptorje komarjev in jim preprečuje, da bi vas napadli.

Sliši se, da je DEET precej učinkovit pri delovanju, vendar ali ste vedeli, da to sintetično sredstvo lahko povzroči stranske učinke in ima škodljive posledice? DEET je znan kot kancerogen in nevrotoksičen, hkrati pa ob nanosu lahko povzroči draženje kože, oči in sluznice. Vse to pomeni, da gre za snov, ki je posebej nevarna za otroke, katerih koža je nežna in še toliko bolj občutljiva.

Zaščitite svojo kožo na naraven in varnejši način! Priporoča se uporaba naravnih izdelkov, ki ne vsebujejo DEET in drugih škodljivih snovi. Ti izdelki so prav tako učinkoviti v boju proti komarjem, vendar brez negativnih stranskih učinkov.

 

zanzi

 

Občutljiva koža dojenčkov potrebuje posebno skrb

Komarji lahko prenašajo nevarne bolezni, zato je ključno, da izberete pravo zaščito. Pri izbiri izdelkov za zaščito otroške kože pred nadležnimi insekti je treba posebno pozornost nameniti varnosti in učinkovitosti izdelka.

Kako lahko najbolje zaščitimo nežno otroško kožo pred komarji? Poleg uporabe zaščitnih oblačil, kot so dolge hlače in majice s dolgimi rokavi, ki preprečujejo neposreden stik kože z nadležnimi insekti, lahko storimo še več. Priporoča se, da se otroci v času, ko so komarji najbolj aktivni, tj. zvečer in ponoči, raje igrajo v notranjih prostorih.

Če se odločite za uporabo izdelkov za zaščito otroške kože pred komarji, bodite pozorni na izdelke, ki so posebej formulirani za otroke in so varni za občutljivo otroško kožo. V poplavi izdelkov na trgu izberite tiste, ki vsebujejo naravne sestavine, saj so najboljša izbira za vašega malčka.

 

Z naravnimi izdelki za zaščito pred komarji boste svojemu malčku omogočili brezskrbno igro na prostem, polno radosti in veselja. Vzemite si čas za izbiro pravega izdelka, ki bo vašemu otroku nudil varnost, učinkovitost in naravno osvežitev. Naravne sestavine, kot so izvlečki rastlin in eterična olja, so odlična alternativa sintetičnim kemikalijam, saj zagotavljajo zaščito brez neprijetnih stranskih učinkov.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
77
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
11
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
10
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
7



Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...