|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vzemita si čas za romantiko!

Helena Mlakar, 7.2.2020
Vsakodnevno hitenje, služba, stres, otroci, govorilne ure, učenje, v službi zahtevajo vse več, plačevanje računov in še in še … Dan je natrpan v vsaki družini. Vseeno pa si vzemite čas za partnerja, za vaju.

image
Romantika je pomembna! (F: Pixabay.com)
/11


Kdaj ste nazadnje imeli čas, da ste se s partnerjem v miru pogovorili, da ste se stisnili v objem in niste gledali na uro, da ste se ljubili v soju sveč?

Če se ne spomnite več, je zadnji čas, da si naredite romantičen zmenek v dvoje. Verjemite, vsaka veza, še tako trdna, ga potrebuje. Odmor od vsakodnevnih skrbi, beg za par minut v svet romantike, ki je rezerviran le za dva, je nujen, pa čeprav ste poročeni že več let. Zakon ne sme postati rutina, ne smete dovoliti, da ste vpeti v svoj urnik, partnerja pa skoraj ne poznate več.


Večerja ob svečkah

Saj ni nujno, da rezervirate mizo v priljubljeni restavraciji. Če nimate varstva, če imate doma majhnega dojenčka, to lahko storite kar v domači kuhinji. Tu pa nimate izgovorov.

Otroke naj za dve uri pazijo stari starši, prijatelji. Povejte, da imate pomemben opravek, saj zmenek s svojim dragim to vsekakor je!

Pripravite enostavno jed, časa, ki ga imate na razpolago, ne boste vendar porabili za kuharske specialitete. Važno je, da je večerja postrežena drugače, pa četudi je to sendvič ali špageti.

Okrasite mizo, prižgite svečke, oblecite obleko, v kateri se počutite seksi, rahlo se naličite in najvažnejše – povabite partnerja na romantično večerjo v dvoje.

Lahko mu pripravite presenečenje in vse to organizirate na skrivaj. Ko bo prišel domov, bo zagotovo presenečen. Verjemite, zmenka ne bo odklonil.

 

Pomirjujoča kopel

Če nimate zvečer varstva za otroke, bo zadostovala tudi varuška, ki jo vklopite v elektriko in postavite na polico v kopalnici.

Pripravite kopel, v vodo dodajte dišavnice, nekaj kapljic eteričnega olja. Prižgite svečke, ugasnite luč. Pripravite dva kozarca, morda peneče vino.

Pokličite partnerja, naj se vam pridruži. Najbrž bo pomirjujoča kopel po stresnem in napornem dnevu tudi njemu zelo prijala. V dvoje pa je še toliko lepša. V miru se lahko pogovorite in stisnete v objem. No, če imate majhno kad, le previdno, da se ne poškodujeta.

Mi pa držimo pesti, da se elektronska varuška ne oglasi!

 

Vzemita si čas za vaju

Ne pozabite, najprej sta bila vidva, potem so prišli otroci, kajne? In tudi sedaj, ko imate družino, ne pozabite na občasne zmenke v dvoje. Ti bodo vajin zakon še okrepili.

Nikar ne mislite, da ste slabi starši, če si vzamete nekaj ur le zase. Pojdita v kino, na kosilo, na tečaj salse. Otroci zaradi tega ne bodo trpeli, babice in dedki pa bodo zagotovo z veseljem nekaj uric v njihovi družbi.

Ne pozabite na pogovore, na romantična sporočilca, na strasten poljub. Oživite spet tiste metuljčke v trebuhu, ponovno se zaljubite v svojega partnerja in bodite srečni z njim.

Otroci imajo najraje od vsega srečne in zadovoljne starše.

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
12
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...
8
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
6
Pogosta vprašanja nosečnic: odgovarja dr. ...
Od dne, ko je nosečniški test pozitiven pa do dne, ko v naročje dobite svojega novorojenčka, se vsaki bodoči mamici pora...
4



Očetov stres vpliva na razvijajočega otroka
Ena od študij o pomenu očetovega mentalnega zdravje pred rojstvom otroka je pokazala, da lahko tudi stres očeta v obdobj...
Nosečnost: Najpogostejši moški strahovi
Tako kot nosečke poleg veselega pričakovanja dojenčka bremenijo tudi različni strahovi, tudi bodoči očetje v sebi skriva...