|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z varčevanjem v leto 2010

Gregor Beguš, www.vzajemci.com , 24.1.2010
Vstop v novo leto pogosto razumemo kot mejnik v življenju. Vanj vstopamo polni upanja z zastavljenimi cilji in željami po spremembah, ki smo jih sprejeli ob koncu leta.

image
/11


 
Da navdušenje za uresničevanje zastavljenih ciljev ne bo zbledelo že na začetku leta moramo poskrbeti takoj. Zastavljene cilje si je treba zapisati na list papirja, da jih ne pozabimo.

Držite se pregovora »Počasi se daleč pride«.

Cilje, ki smo si jih zastavili je vedno treba razvrstiti glede pomembnost in fazo življenjskega cikla v katerem se nahajamo. Razvrstimo in rešujemo jih od tistega, ki nam v življenju največ pomeni, do tistih manj pomembnih.

Preden se lotimo zastavljenih ciljev varčevanja si najprej pripravimo načrt, v katerem cilje opredelimo časovno in vrednostno (npr. do konca 2011 želim privarčevati 10.000 EUR za nakup novega avtomobila). Cilji morajo biti postavljeni realno v okviru naših finančnih zmožnosti.

Na seznam lahko zapišemo kratkoročne in dolgoročne cilje. Ko imamo cilje enkrat zapisane jih razdelimo na manjše podcilje, ki nas bodo postopoma v majhnih korakih pripeljali do končnega cilja.

Dolžina varčevanja in tveganje

Posamezne cilje uresničujemo z različnimi finančnimi instrumenti, ki se razlikujejo po stopnji tveganja in pričakovanega donosa. V osnovi velja da kratkoročne cilje rešujemo s kratkoročnimi instrumenti (kratkoročne bančne vezave, skladi denarnega trga), dolgoročne pa z bolj dolgoročnimi inštrumenti (dolgoročne bančne vezave, obveznice, vzajemni skladi, delnice,…).

Pri opredeljevanju ciljev moramo biti zelo pozorni, ker lahko napačna opredelitev cilja (vrednostno ali časovno) povzroči napačno izbiro finančnega inštrumenta, kar lahko povzroči, da tvegamo več ali manj kot je potrebno.

Če se je med vašimi cilji, ki jih nameravate v letu 2010 uresničiti znašel tudi začetek varčevanja vam bomo v prihodnjih prispevkih podali koristne nasvete in prava orodja, ki jih boste lahko s pridom izkoristili za dosego zastavljenih ciljev varčevanja.

Po nasvet k finančnim svetovalcem Vzajemcev

Vprašanja povezana z varčevanjem nam lahko postavite preko naložbenega telefona Vzajemcev 080 35 08 ali preko elektronske pošte info@vzajemci.com. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

V osmih letih delovanja spletnega mesta www.vzajemci.com smo svetovali več tisoč vlagateljem. Naša ključna prednost je kapitalska neodvisnost. Edino tako vam lahko svetujemo resnično nepristransko in v vašo korist.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...
3
Dodatek za veliko družino 2024: izplačilo ...
Danes, v petek, 12. aprila 2024 lahko družine s tremi otroki in več pričakujete izplačilo dodatka za velike družine. Pre...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...
So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?