|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zlata barva v podporo otrokom z rakom

Uredništvo Ringaraja.net, 5.2.2021
V ponedeljek, 15. februarja 2021, si pripnimo zlato pentljo in sodelujmo pri ozaveščanju o raku pri otrocih. Pomagajmo Junakom tretjega nadstropja, da bodo njihovi dnevi vsaj nekoliko lažji in lepši!

image
Simbol boja proti otroškemu raku je zlata pentlja, saj je zlato plemenita kovina, kot so najbolj plemeniti oziroma dragoceni tudi naši otroci. (Foto: Freepik)
/11


Rak je že sam po sebi strašna bolezen. Kaj šele, če za rakom zboli otrok.

Ste vedeli, da za rakom letno zboli približno 80 otrok in mladostnikov? Ozdravljivost je 80-odstotna, toda mnogi otroci pa bitko s to kruto boleznijo žal izgubijo.

Otroci in mladostniki, ki imajo raka ali so ga uspešno premagali, si tako oziroma še bolj kot odrasli želijo predvsem to, da bi bili med vrstniki sprejeti. Tudi gologlavi.

Žal pa je rak pri otrocih še vedno preveč pogosto tabu tema, ki se je izogibajo tako odrasli kot njihovi otroci. Mnogi otroci tako posledično nimajo dovolj informacij o tej bolezni in se zato otrok z rakom izogibajo ali se jih celo bojijo.

 

PREBERITE TUDI: Tri mesece po porodu zbolela za rakom ...

 

Zlata barva simbolizira čistost otroških src in plamen upanja za otroke z rakom

Prav zato vsako leto 15. februarja poteka svetovanja kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti - mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

Simbol boja proti otroškemu raku je zlata pentlja, saj je zlato plemenita kovina, kot so najbolj plemeniti oziroma dragoceni tudi naši otroci.

Zlata barva simbolizira ne le čistost otroških src, ampak tudi plamen upanja za vse otroke z rakom. Zlato mora namreč skozi ogenj, da postane močnejše in trpežnejše, kot to velja tudi za Junake tretjega nadstropja - otroke, ki se na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike, ki je v tretjem nadstropju, pogumno borijo z bolečino in vsemi težkimi izzivi, ki jih prinaša rak.

"Po vseh težavah in bolečinah, ki jih izkusijo otroci z rakom, so potem vsekakor močnejši in pogumnejši. Zato jih pri nas imenujemo kar Junaki z veliko začetnico," so sporočili iz tretjega nadstropja Pediatrične klinike.

 

PREBERITE TUDI: Otrok in kronična bolezen - Kako mu olajšati življenje z boleznijo?

 

Kako lahko vsak pomaga otrokom z rakom?

Tako, da si 15. februarja pripnemo zlato pentljo in s tem izkažemo podporo:

1) otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom,

2) vsem otrokom in njihovim družinam, ki so premagali otroškega raka,

3) družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka,

4) ter zdravnikom, zdravstvenemu osebju in prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Prav vsi si lahko pripnemo zlato pentljo in tudi tako pripomoremo k ozaveščenosti o raku pri otrocih. Pomagajmo Junakom tretjega nadstropja, da bodo njihovi dnevi vsaj nekoliko lažji in lepši!

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Rak dojk v družini

 

15. februarja bo Slovenija zasijala v zlati barvi

Društvo Junaki 3. nadstropja, ki so ga ustanovili starši otrok z rakom, na mednarodni dan boja proti otroškemu raku organizira tudi vseslovensko akcijo ozaveščanja o raku pri otrocih.

K sodelovanju so povabili vse slovenske občine in ostale lastnike objektov po celi Sloveniji, da 15. februarja 2021 svoje stavbe osvetlijo z zlato oziroma rumeno barvo ter tako izkažejo podporo Junakom in Junakinjam iz tretjega nadstropja Pediatrične klinike. Zlato obsijane objekte si bomo tako lahko ogledali na Tromostovju v Ljubljani, v Mariboru, Kranju, Kopru, Rogaški Slatini, Škofji Loki, Jesenicah in drugih slovenskih krajih. 

 K sodelovanju pri ozaveščanju o raku pri otrocih so povabili tudi slovenske šole in vrtce, s čimer želijo tako med otroci kot odraslimi povečati zavedanje, da bolezen rak ni samo bolezen odraslih.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako visok bo vaš otrok, ko odraste?
Vas zanima, komu bo po višini bolj podoben vaš otrok: visokemu očetu ali malce manjši mamici? Preveriti to enostavno for...
6
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
6
Kopanje v kadi skupaj z otroki
Je sporno, če se v domači kadi kopata skupaj majhen otrok in eden od staršev? Ali pa je to nekaj povsem naravnega? Na vp...
5
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
5



Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?