|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 1:39:43   
Anonimen
Kar nisem mogla verjeti...

V četrtek sem imela pregled in ultrazvok pri ginekologinji in zaradi visoke dioptrije sva ugotovili, da obstaja možnost carskega reza. Napisala mi je napotnico za specialista, veljavno en mesec, in rekla, naj grem v ponedeljek kar lepo na Očesno kliniko v Ljubljani, da me pregledajo in povedo, ali lahko rodim po naravni poti ali ne.
No, in se danes (v bistvu včeraj) z mojim dragim odpeljeva tja. Sem v 7. mesecu nosečnosti in se mi že prav pošteno pozna vse skupaj, seveda. Stopim do informacijskega pulta oz. pulta za naročanje, saj je jasno, da ne prideš nikamor več nenaročen. Počakam, da pridem na vrsto in gospodični pomolim napotnico. Vidim, da z očmi ošvrkne moje podatke in takoj me je vprašala, v katero občino spada ulica mojega stalnega bivališča. Povem ji, ona pa mi že tišči napotnico nazaj in reče, da naj se zglasim pri okulistu v "pristojnem" zdravstvenem domu. Vrnem ji napotnico in povem, da sem tja že klicala in da so mi kot prvo rekli, da ne sprejemajo novih pacientov, da se kot drugo selijo v novo ambulanto in še starih ne morejo porihtati tako, kot je treba, in da so mi kot tretje oni svetovali (poleg ginekologinje), da naj pridem na Očesno kliniko. Vzame napotnico nazaj, odpre knjigo čakajočih, me nekam vpiše, mi isti datum in uro napiše tudi na napotnico in mi jo spet vrne. Preden se odmaknem od pulta, pogledam na napotnico. 20. december!!! Gospodični spet vrnem napotnico in jo prosim, če lahko pogleda, kaj je ginekologinja napisala kot razlog in da zraven piše NUJNO. Spet jo vzame nazaj, pogleda in reče, da ne more pomagati, ker je vse zasedeno.
Počasi mi gre na smeh, pa ji rečem, da sem v 7. mesecu nosečnosti, da imam PDP najkasneje za Božič in da moram najmanj mesec dni prej vedeti, kako in kaj, saj je od tega odvisno, kako bom rodila, saj lahko v nasprotnem primeru oslepim. Povem ji, da bodo v primeru, da bo potreben carski rez, le tega opravili 7-14 dni pred PDP-jem, torej je nemogoče, da na pregled, ki odloča o načinu poroda, pridem PO PORODU!!!
Gospodična vzame v roke telefon in nekam pokliče. Pojma nimam, kam. In me tudi ne zanima. Rezultat telefonskega pogovra je, da ali naj pridem 20. decembra, torej zelo verjetno po porodu in lahko da tudi slepa, ali pa naj grem k zasebniku kot samoplačnica. In mi vrne NUJNO NAPOTNICO...
Zahvalila sem se ji za STROKOVNO RAZUMEVANJE SITUACIJE, ji zaželela naslednjo nosečnost s čim manj problemi (pa očala je nosila) in se pospravila ven. Tudi moj dragi je ostal brez besed.
Potem sem še enkrat telefonirala v "svoj" zdravstveni dom. Ko se je javila medicinska sestra, sem jo kulturno pozdravila in se ji predstavila in ji rekla, da želim nekaj vprašati. Še A sem komaj rekla, ko me je najprej vprašala, če sem iz njihove občine. Odgovor sem imela pripravljen:"Ja, gospa, z okna bloka gledam na vašo novo ordinacijo." To ji je za toliko časa vzelo sapo, da sem ji lahko povedala, za kaj gre. Ona je izustila :"Aha..." in rekla:"Samo moment..." Moment je trajal nekaj minut in potem gospodična ugotovi, da (ne glede na besede, ki jih je izrekla v petek) imajo pa "nekaj prostega" 8.novembra, takoj ob 7:00 zjutraj. Napotnica mi velja pa do 13. novembra... Sprejmem datum, seveda, kaj pa naj. Hočem se že posloviti, ko mi reče:"Pa pridite brez avta." "Kakšnega avta?" sem jo vprašala. "Ja, vašega, ne?" mi odvrne. "Kako to mislite?" je še vedno nisem razumela. "Dobili boste kapljice in po pregledu ne boste smela voziti. Naj vas kdo pripelje oz. potem odpelje." pravi. Njen ton glasu je bil že na meji "nebeške prijaznosti". Pa sem jo še jaz vprašala:"Kaj pa gumb v dvigalu?" Zdaj pa njej ni bilo jasno. "Kakšnen gumb?" "Ja, a gumb v  dvigalu lahko pritisnem?" "Seveda lahko!!! Zakaj pa ga ne bi?!" jo je očitno divgnilo v zrak. "ZATO, KER SEM VAM REKLA, DA ŽIVIM NA SOSEDNJIH VRATIH OD VAS! MENDA NE BOM PRIŠLA Z AVTOM!"
Potem sem pa treščila slušalko dol...

Ljubo naše slovensko zdravstvo... Nimam česa drugega za rečt...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 7:04:38   
srki
Bravo Kerensa, kako točno si to opisala. Pri nas velja ena sama **** birokracija pa najmanj glavo moraš nosit pod pazduho, da se kdo zmrdne. Vsaka ti čast, ko se takole spomniš hitrih odgoovrov in vprašanj, da jih zajebeš, oprostite izrazu.
Sem mela podoben primer ko sicer nisem bila noseča, na polikliniki, kamor sem hodila zaradi težav z mehurjem. Na kontrolo so me naročili, da lahko pridem kadarkoli (dan so mi sicer določili, ure ne). Pa pridem jaz že ob 7.00, pa se javim na okencu in povem situacijo, me napotijo kam naj grem čakat in glej ga zlomka, čakam do 13.00 ure, najhujuje pa je, da me zelo priznani in sloviti dohtar sploh ni nič pregledal ampak samo vprašal kako je, pa nekaj na listek po latinsko nakracal, pa nasvidenje. Ja, nasvidenje za vedno, se bom kar sama od zdaj naprej zdravila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 7:08:39   
CIPRESA
Ja nevem kaj naj rečem kot že tolikokrat izpet stavek "ljubo naše zdravstvo" v smislu poden od podna.
Tako je sama ljuba papirna vojna predno prilezeš do kakega zdravljenja pa še to samo če že napol crknen ležiš na njihovi postli. Šele takrat te povohajo ko že mal smrdi od tebe.
Sam da si uštimala pa saj veš čim manj sekiranja!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 7:12:04   
CUKRČEK
Ja, naše zdravstvo je res v puser posted image  Sem to že čutila na svoji koži oz. na koži mojega otrokauser posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 8:00:02   
Anonimen
No, Kerensa, pri vsem tem je tudi nekaj pozitivnega.
Datum veljavnosti napotnice se začne šteti od dneva, ko jo prvič uporabiš, ne pa od dneva, ko jo napiše zdravnik.
Torej je tvoja napotnica veljavna saj začne tisti rok, ki je na njej zapisan, teči ko te bodo sprejeli.

Da je pa naše zdravstvo v beeep, pa sama že dolgo vem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 8:29:27   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Za gumb dvigala!!! Sem se tako nasmejala!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 9:00:55   
Anonimen
Grozljivka, sem jih tudi nekaj doživela med nosečnostjo. Človek, ki rabi zdravniško pomoč, je res revež.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 9:16:50   
CatJa
Moj malček že tri mesece čaka na ultrazvok srčka. In ko sem zadnjič klicala in vprašala kdaj bo že naročen, me je zelo "prijazna" sestra vprašala: "Ja, kaj, a ma kakšne probleme? A je tako hudo?"
Men se je kr tema nardila pred očmi. Mislim, ne, kar tako sva naročena, na uro bova šla gledat tja, k njim. user posted image
In kaj čem rečt drugega, da na zunaj se mu pa res ne vidi, da je kaj narobe in da navsezadnje js tud nisem kak dohter, da bi vedla, kaj je narobe z njim. Mislim, za kozlat! In zdej bo na vrsti enkrat novembra. ČE bo ...... user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 9:29:05   
cmokec
Na ta kur.. način sem jaz naletela poleti za pregled Sarinih zobkov. Ker je bila zadnjič pri zobarju pri 3 letih (to je 1,5 let nazaj), sem hotela preventivni pregled, da vse uredim, preden rodim. Saj veste, da nebi pol takoj po porodu mogla okol skakat. Poleti so si podajali telefone, ker Sara nima svojega zobarja (pri tej starosti ga nima še nihče). Nato so mi eno zobarco določili in naj bi poklicala po 1. septembru, ko začne delati šolska. Pa kaj ima to veze, če bo Sara še dve leti v vrtcu? In pokličem v septembru in spet niso vedli, kam naj me napotijo. To je trajalo toliko časa, da sem znorela in rekla da pridem osebno tja, če mi takoj ne dajo datuma.
Ker Sara ni v šoli, nima sistematskega pregleda po planu, je nihče ni hotel pregledati. Sramota. In tako naj bi nas navajali, da je treba za zobke skrbet in jih pregledat enkrat na leto.
Je pa bila prejšnji teden na pregledu in so mi dali občutek, da kompliciram in sem sitna in paranoična mamica. Nima veze, samo da imamo zdrave zobke.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 10:44:37   
mamči
E j, matr... me je kar sram včasih, da sem medicinska sestra, ko so ene taaak zabite!!!!!!!!!!1user posted image
Mene so 2. dan po porodu naročili na čiščenje (delček posteljice je ostal not)- priprave so tekle že od polnoči, pa tešča... pa mi reče sestra v operacijski , da ni nobeden dr. fraj da bi mi naredo??????????
Hvala Dr. Mujezinoviću, ki si pa je ta čas VZEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 11:42:51   
katarina j.
Keresa in ostale, vidim da ma vsaka eno ali več groznih izkušenj.  tud mene pošiljajo zaradi odstranitve znamenja od enega do drugega, pa nobena napotnica ni prava, pa noben mi pravzaprav nebi tega naredil. Ne vem zakaj plačujemo zd.zavarovanje??!!! Saj večino stvari plačamo!! Jaz sem prvi pregled po porodu na Leonišču-Ljubljana plačala 4000, češ da to ni več zdravljenje, pa prvega v nosečnosti tudi. Ja a se vam zdi da porod je zdravljenje-še čudno da nam tega ne zaračunajo?!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 11:49:37   
zoya_
Karensa user posted image  Tale o dvigalu je pa res dobra.

Jaz sem šla pa enkrat na Polikliniko z napotnico od dohtarce za odstranitev znamenj. Seveda čakam za pregled 3 ure in potem dobim datum čez 7 mesecev. Oki, sej ni blo nič nujnega, pa počakam... ni panike. Pridem tisti dan in uro tja. Uro sem imela ob 9h, ob pol 3h popoldan nam sestra pove, da je prišlo do nujnega primera, pripeljali dečka z opeklinami in da dohtarja vsaj še 3 ure ne bo. Ja HALO!?!?!?! Dobr da sem čakala 6 ur tam k idiot user posted image  Pol mi je pa rekla, da naj naslednji teden pokličem in govorim z dohtarjem osebno in se zmenim za termin. Kličem, čakam na liniji 15 min in reče dohtar, če mam čaz čez 1 uro, naj pridem... Prej pa pol leta pa 6 let.... hudo ej... podn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 12:20:01   
leah
Haha....zdej vse ****ate naše zdravstvo, a potem boste nekje drugje pa pisale kako, da je naša država fajn in da je ne bi zamenjale za nič na svetu.Poznat to ja...vas je bilo veliko, ki ste imele dosti za povedat čez mene, ko sem pisala o svojih razlogih sa selitev v Avstralijo.
Kerensa  s stabo pa sočustvujem in ti user posted image , kajti to kar si rekla oni gospe je zauser posted image .
Jaz vem, da z raznimi "zaposlenimi "na državnih ustanovah nič več ne govorim lepo, ker vsi ene navadne lene riti, ki grejejo stolčkje, vlečejo plače, delajo pa ničIn na koncu so vsi preobremenjeni.O ti božčki....
Skratka kar tako naprejuser posted image

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 12:20:49   
leah
Se opravičujem za napake....

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 12:30:43   
živa
Kerensa,

tudi meni se obeta carski rez zaradi visoke dioptrije. Kako visoko pa imaš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 13:01:03   
artista7
odgovarjam leah: jaz imam dosti za povedat čez našo državo in ti dam prav, da si odšla.. o lepoti naše dežele pa govore samo oni s solidnimi plačami.. jaz lepega ne morem več reči.. ker je moj fant isto z nujno napotnico čakal 3 mesece.. meni niso verjeli, da me res boli hrbtenica.. dokler nisem preko ene mini veze porišla do slikanja.. in so potrdili.. delala sem tudi na onkološkem, pa radioinžinirji najbolj jamrajo (ob kofetu seveda) kako jim je hudo, pa majo vsi nadpovprečne plače za tri leta faksa in bolj malo dela.. tako je to pri nas..

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 13:07:57   
nejcko
Tole bo sicer malo izven konteksta, ampak vseeno.

Leah, tvoj komentar me je precej zbodel. Kolikor jaz poznam zdravstveni sistem v nekaterih tujih državah, tudi ni vse briljantno. Za Ameriko itak vsi vemo, da te brez denarja in nevemkakšnega zavarovanja skoraj pustijo umreti na cesti. Moja prijateljica je živela na Nizozemskem, pa je, ko je bila noseča, hodila na ginekološke preglede kot samoplačnica v Slovenijo, pa tudi rodit je prišla domov.

Ne vem pa, kako je v Avstraliji z zdravstvom. Malo opiši, prosim.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 14:12:49   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Tole bo sicer malo izven konteksta, ampak vseeno.

Leah, tvoj komentar me je precej zbodel.

Ne vem pa, kako je v Avstraliji z zdravstvom. Malo opiši, prosim.





No, to pa mene tud zanima. Sama "šele" od aprila visim na RR, pa še nisem slišala tvoje zgodbe. In ker vidim, da nas je na tej temi 3/4 bolj frišnih, verjamem, da te nobena od nas ni popljuvala. Bi šla pa sama rada v Avstralijo, tako da, če se malo razpišeš, ti bom hvaležna.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 14:14:05   
CatJa
Lahko tudi jutri, če danes že spite user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 14:41:17   
Anonimen
Poslušajte (berit) tole današnjo zgodbo iz zdravstva moje mami. Prav pozitivna, kar neverjetna:
Šla je k osebni zdravnici na pregled zaradi nekih izpuščajev, ki so se ji naredili na roki. Dala ji je napotnico za k dermatologu. Naročili so so čez nekaj dni, to je bilo danes zjutraj. Ko se tako dane prišla tja, ni čakala niti minute, bila točno na vrsti. Ker pa niso mogli narediit nekih testov, so jo poslali v Ljubljano na dermatološko in je takoj šla. Tudi tam ni čisto nič čakala, takoj so jo sprejeli in ji postrgali vsebino lišajev dol in takoj naredili izvid. Torej, ob pol sedmih zjutraj je bila v Kranju na dermatologiji, ob pol devetih za že iz Ljubljane iz dermatološke z izvidi.
No, še ena pohvalna zgodba, da ne bomo samo kritizirale.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 16:19:58   
ur+sa
bravo kerensauser posted image user posted image . saj so tudi pri nas na Jesenicah bukovi.. totalnoma!!!
res bogi tisti, ki res potrebujejo pomoč...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 16:23:51   
Primoza
No obstaja že kar pregovorno "na vrsti šele v krsti".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 19:55:12   
Annny
Ne gre mi v glavo, zakaj plačajuemo vsa zdravstvena zavarovanja, potem pa za nas enostavno ni časa in prostora..potem nas pa napotijo samoplačniškouser posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 20:47:43   
artista7
ne bi govorila o ljubljanski dermatologiji .. moj user posted image je čakal tri mesece, čeprav je na napotnici pisalo nujno.. ker je ena sestra kar presodila, da ni nujno.. tako da no comment.. po moje se je zdravnica od tvoje mame prav pisala.Pa brez zamere.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 20:54:35   
Anonimen
No, glede na to, da vidim, kake probleme imate z dermatologi, vam zelo priporočam Dr. Voka iz ZD Izola, pri njem je čakalna doba nekaj tednov, dela pa odlično.
Če se bo kateri dalo vozit v Izolo. user posted image

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?