|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
1.3.2007 10:47:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Medaljončki v omaki
2.3.2007 22:13:19   
Anonimen
Medaljoni z orehi in parmezanom

Za 4 osebe

50 dag svinjske ribice, 1 šopek peteršilja, 1 mala žemlja, 5 dag orehovih jedrc, 3 žlice naribanega parmezana, 3 žlice olivnega olja, 1 beljak, sol, poper


Peteršilj drobno nasekljamo. Orehova jedrca in žemljo nasekljamo. Zmešamo s peteršiljem, parmezanom, žlico olja in beljakom. Maso začinimo s soljo in poprom. Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Ribico narežemo na približno osem medaljončkov, ki jih z obeh strani popečemo na preostalem vročem olju. Solimo jih, popramo ter zložimo v nepregorno posodo. Vsak medaljon obložimo z orehovo maso. Za dobrih pet minut postavimo v vročo pečico. Takoj postrežemo.

Medaljoni v masleni omaki

Za 4 osebe

8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper

Maslo ogrejemo na sobno temperaturo. Moko, maslo in jušno osnovo damo v manjšo kozico ter jo postavimo nad lonec, v katerem smo zavreli vodo. Mešamo z metlico sestavine, da dobimo gladko omako. Solimo jo. Medaljone oplaknemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in medaljone lepo opečemo z obeh strani. Potresemo jih z nasekljano baziliko in postrežemo s toplo omako.


Medaljoni s krompirjem in šalotko


Za 4 osebe


60 dag svinjske ribice, po 1 žličko nasekljanega timijana in rožmarina, 70 dag drobnega krompirja, 40 dag šalotke, olivno olje, sol, poper


Meso očistimo, oplaknemo in narežemo na medaljone. Začinimo jih s soljo, poprom, timijanom in rožmarinom. Krompir olupimo in gomolje prerežemo na pol. Šalotke olupimo. Na naoljen pekač stresemo krompir in šalotke.
Pokapamo jih z oljem, solimo in potresemo s preostalim rožmarinom in timijanom. Postavimo v pečico ogreto na 200 st. C. Pečemo 25 minut.
Dodamo meso in pečemo še 20 minut, medaljone vmes obrnemo.

Medaljoni s poprom in čebulico


Za 4 osebe

15 mladih čebulic, balzamični kis, 8 svinjskih medaljonov (skupaj približno 60 dag), olje, sol, črni poper

Meso oplaknemo in osušimo. Čebulice očistimo, oplaknemo in vzdolžno prerežemo. V večji kozici segrejemo nekaj žlic olja, dodamo čebulico in jo pražimo nekaj minut, da lepo postekleni. Čebulico solimo in jo vzamemo iz kozice. Na maščobi od pečenja z obeh strani dobro opečemo meso.Solimo in obilno potresemo s sveže mletim poprom. Postrežemo skupaj s čebulicami, ki jih pokapamo z balzamičnim kisom.

Medaljoni z ananasom in slanino

Za 4 osebe

60 dag svinjske ribice, 8 rezin slanine, 4 rezine ananasa, 2 stroka česna, žlica gorčice s celimi gorčičnimi semeni, 2 dl jušne osnove, maslo, sol

Meso narežemo na osem majhnih medaljonov. Na žlici masla popražimo stisnjen česen, dodamo meso in medaljone opečemo z obeh strani.
Solimo in dodamo narezan ananas. Prilijemo jušno osnovo in vmešamo gorčico. Na hitro pokuhamo in odstavimo

Pikantni medaljoni s porom

Za seveda spet 4 osebe

2 stroka česna, žlička grobo mlete soli, žlička zrnc črnega popra, 60 dag svinjskega fileja, 4 pori, 1,5 dl belega vina, olivno olje, limona

V možnarju zdrobimo olupljen česen, sol in poper. Dodamo nekaj žlic olivnega olja, da dobimo precej gladko kremo, s katero namažemo meso, ki smo ga narezali na medaljone.
Pokrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo malo olja ter dobro opečemo meso skupaj z marinado. Meso vzamemo iz ponve in na maščobi od pečenja popražimo na kolesca narezan por. Prilijemo vino in podušimo. Nazaj v ponev damo meso in kmalu odstavimo. Ko postrežemo, jed pokapamo z limoninim sokom.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Medaljončki v omaki
2.3.2007 22:14:53   
Anonimen
ali pa tako


svinjska ribica v slivovi omaki

V kozici segrejes pol litra sladkega belega vina, toliko, da izpari alkohol. V ogreto vino vrzes lovorov list, palcko cimeta in 200g suhih sliv. Odstavis in mariniras najmanj 2 uri v pokriti posodi.

Svinjsko ribico solis in popras. Posodo, ki jo lahko grejes na stedilniku IN v pecici, na stedilniku razgrejes in v njej raztopis 50g masla in tri zlice olivnega olja. Na razgreti mascobi z vseh strani poprazis svinjsko ribico, da zlato porumeni. Nato vse skupaj za 25 minut vrzes v pecico, razgreto na 180 stopinj. Vmes dvakrat polijes ribico z mascobo, ki se nabira na dnu posode.

Medtem, ko se ribica pece, marinado precedi v drugo kozico. Slive naj ostanejo na cedilu, marinado pa pocasi pokuhaj na polovico.

Ko je ribica pecena, jo vzemi iz pecice, jo postavi na kroznik in prekrij z aluminijasto folijo. Tako naj stoji okrog 15 minut. Ce jo bos takoj rezala, bodo sokovi iztekli in socnost bo sla po zlu. V vmesnem casu iz pekaca odlij mascobo, nato pa vanj vlij reducirano omako in s pekaca postrgaj vse, kar se je zapeklo nanj. To je jedro okusa tvoje omake, zato postrgaj vse!

Omako prelij nazaj v kozico in jo spet zreduciraj za polovico. Malenkost jo ohladi, nato pa zamesaj vanjo zelo gosto sladko smetano ali pa creme fraiche (nikakor pa ne kisle smetane), toliko, da se zgosti. Dodaj se dve zlicki ribezove marmelade (odvisno, kako kisla je omaka - odvisno od vina in od smetane) in suhe slive.

Ribico narezi na medaljone, jih postavi na kroznik in oblij z omako.

pa dober tek!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dobre prehranjevalne navade je treba privz...
Prehrana otrok bi morala biti, v primerjavi s prehrano odraslih, energijsko bolj bogata, saj otroci še rastejo in se raz...
Kako iz kuhinjskih ostankov ustvariti rast...
Tale priročnik Naj zraste spet bi moral biti v vsaki družinski kuhinji! Zakaj, preverite v članku.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?