|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
3.1.2010 23:09:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izgubljanje stvari
4.1.2010 0:29:13   
nejcko
Jaz te ne bom nič potolažila user posted image
Naš je za razliko od vašega veliko bolj raztresen in malomaren, kar se skrbi za stvari tiče, pa moram reči, da nekih večjih "izgub" nismo doživeli.
Kar se drobnih potrebščin tiče (barvice, šilčki, radirke itd.), ti lahko rečem samo, da se kar pripravi, da boš nenehno kaj kupovala. Jaz nimam pojma, kam zginevajo te stvari, ampak dejstvo je, da zginevajo. In en samo našemu, ampak veliki večini. smo že na roditeljskem sestanku izpostavili ta problem, amapk rešitve nismo našli. Tudi velika večina mojih kolegic, znank, prijateljic, s katerimi govorim o tem, pa imajo starejše otroke, se s tem soočajo. Evo, pojma nimam/-o, ampak očitno to spada pod točko šola, sploh pri fantih user posted image

Kar pa se tiče oblačil, tudi naš je že kaj izgubil, založil, pozabil (trenutno pogrešam dvoje kratke hlače in eno majico user posted image za telovadbo), ampak smo vse stvari dobili nazaj.
Na naši šoli je praksa, da snežilke tako pozabljeno robo mečejo v eno vrečo in če greš do njih, v glavnem vse najdemo. Poleg tega vsaj 2x letno (v času roditeljskih sestankov in na koncu šol. leta) naredijo "boljšjak"user posted image - in sicer vse pozabljene stvari v škatlah razstavijo v glavni avli in potem pač tam brskaš in iščeš.
Ne boš verjela, kaj vse se ne najde, od copat, kap, šalov, do bund. user posted image Ja, bunde in jakne ... in sploh mi ni jasno, kako starši ne pogrešajo bund. konec lanskega leta, junija, je bilo v tistih škatlah vsaj 10, če ne celo več bund, in nihče jih ni vzel. Nihče user posted image

Ne vem, kaj naj ti svetujem, sem pa prepričana, da bo ta tema gotovo izpostavljena na roditeljskem sestanku. Če je ne boš izpostavila ti, jo bo gotovo kdo drug. Ker šola je res raj za zgubljanje stvari user posted image

Sem te potolažila, a ne user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izgubljanje stvari
4.1.2010 6:16:05   
dalara
Ja, saj je res normalno, da izginjajo male stvari po šolah. Mogoče kdo pomotoma da stvar v svojo peresnico, odnese kaj domov... Se zgodi. Samo to, kar se pa pri vas dogaja v treh mesecih pa čisto zares že ni več normalno. Imam dva korenjaka (3 in 5 razred) pa nam v vseh petih letih še ni izginilo toliko stvari kot jih je vam v treh mesecih.Jaz bi na tvojem mestu to povedala v šoli, na lep način. Predvsem pa, če ima sin označene vse stvari.Saj pa nisi ti dolžna kupovati rumene barvice za vse tiste, ki jih nimajo. Držim pesti, da čimprej uredite to zadevo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.1.2010 6:33:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dalara)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izgubljanje stvari
4.1.2010 11:25:18   
nejcko
Ja, za knjigo pa tudi meni ne bi bilo vseeno. Je le iz knjižnice in se zna zgoditi, da jo boš mogla na koncu leta plačati, če se ne bo našla.

Jaz sem tudi lani konec leta dobila iz knjižnice obvestilo, da ene knjige sin ni vrnil. Naslov mi je bil čista neznanka, knjige sin ziher ni prinesel nikoli domov user posted image Je bilo potem že rečeno, da jo bomo mogli plačati, potem pa je vse potihnilo ... pojma nimam, kako so zadevo rešili. Je pa učiteljica rekla, da se večkrat knjige najdejo kar v razredu na polici s knjigami, ker otroci te knjige iz knjižnice berejo v podaljšanem bivanju itd.

Ma, ja, meni je tudi tečno to, da v šoli nimam več takega nadzora nad stvarmi, kot sem jih imela v vrtcu. Tam se mi vseeno zdi, da je vse nekako bolj pod kontrolo tudi s strani vzgojiteljic.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izgubljanje stvari
4.1.2010 11:33:24   
šivilja
Pri nas tudi izpuhtevajo zadeve, zaenkrat k sreči samo majhne, samo za moj okus preveč pogosto - predvsem šilčki, smo pri št. 4 se mi zdi. Naš sicer ni pedanten, je pa kar se šolskih stvari tiče, kar pazljiv (prvošolček), me je kar presenetil.

Je pa res, da so vzgojiteljice v vrtcih veliko bolj pazljive in pozorne, kot so v šoli. Tukaj pričakujejo že kar takoj, da bodo pazili na svoje stvari.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
6.1.2010 19:09:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu šivilja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izgubljanje stvari
6.1.2010 19:35:33   
pravljica
pri nas na šoli je npr. v avli ena zelooo velika omara, vedno tako polna izgubljenih oblačil in obutve, da se vrata sploh ne zapirajo več...čigavo je vse to user posted image  ne vem, ali otroci in starši svojih stvari ne prepoznajo ali kako to, da vsi samo nekaj pogrešajo, v omari pa se kup samo veča, čeprav so vedno, ko nekaj iščejo, najprej usmerjeni k tej omari user posted image  da ne govorim, kako je v razredu že druga škatla polna barvic, radirk, svinčnikov in ostalega pisalnega pribora, ki tudi ne najdejo lastnikov (pa gre verjetno za stvari otrok 1 ali 2 razredov) user posted image


_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izgubljanje stvari
7.1.2010 21:10:12   
valči
Ja,bagi,enako naš prvošolčekuser posted image
Naš je za razliko od tvojega še povrhu vsega raztresen in pozabljiv,torej sem mu menjala že en komplet barvic,ene 4 svinčnike,3 šilčke izgubil,ene 4 radirke.Ravno danes sem mu kupila 2 radirki in 4 šilčke,sem mu rekla,da je rezerva,naj spravi doma.Pol,ko grem peresnico gledat,zmeraj kaka barvica manjka,ali je zamenjana.Stvari so označene z imenom,ker je edini Mihael v prvi triadi.
Danes sem šla z njim,ker mi doma manjkata 2 brezrokavnika,dva šala...Rokavice si celo fantje med seboj posojajo...Ampak,da mame ne bi stvari prepoznale od otrok...to je pa čudno malo.Jaz takoj najdem,edino omenjenih stvari še nisem,niti časa nisem imela spraševat danes.

Ja,par let nazaj mi je tožila bivša sodelavka,kako mora skoz dokupovat stvari,nalivno pero,šestila...(višji razred...,)ja,sedaj grem počasi po njenih stopinjahuser posted image ,no,niti mi ni tako smešno več,če se bo to nadaljevalouser posted image

Ena je omenila,da je bil v vrtcu boljši nadzor.S tem se še kako strinjam.In to tudi pogrešam.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izgubljanje stvari
7.1.2010 21:13:32   
Kerensa*
Slaba tolažba, glede na to, da je OŠ obvezna, ampak vrtčevski otroci še ne kradejo, šoloobvezni pa že in to prav pošteno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izgubljanje stvari
7.1.2010 21:36:13   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Ena je omenila,da je bil v vrtcu boljši nadzor.S tem se še kako strinjam.In to tudi pogrešam.



Koliko šilčkov, barvic, peres, radirk, čopičev, zvezkov,... pa so nosili vaši otroci v vrtec?


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izgubljanje stvari
7.1.2010 23:10:23   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Ena je omenila,da je bil v vrtcu boljši nadzor.S tem se še kako strinjam.In to tudi pogrešam.



Koliko šilčkov, barvic, peres, radirk, čopičev, zvezkov,... pa so nosili vaši otroci v vrtec?



bumerang, saj to ni bilo mišljeno kot slabšalno. starši smo iz vrtca navajeni/razvajeni, da če se je kaj izgubilo, je tovaršica malo poiskala itd., je pa res, da je v vrtcu šlo predvsem za oblačila, in se je več ali manj vse našlo. Je pa tudi kaj izginilo za vedno user posted image Igrače so pa v vrtcu že druga zgodba, sploh kakšne manjše, avtomobilčki npr. Vsaj pri nas je bilo tako - polno domačih smo pogrešali in polno nekih tujih je bilo vseskozi pri nas; so si otroci kar nekaj posojali itd.

V šoli je pa pač tako, kot je. Pod prvo se od otrok pričakuje že neka odgovornost in skrb za lastne stvari, piod drugo pa učiteljica res ne more vsak dan vsakemu pregledovati puščice.
Meni je to čisto razumljivo in sploh nikogar ne krivim. V bistvu jemljem to kot del šole (seveda bentim, ko moram kaj novega kupiti, ampak na sina in ne na koga drugega).

Prej se s tem sprijazniš, lažje je.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izgubljanje stvari
9.1.2010 9:08:39   
bumerang
Nejcko, tovarišice?

Ne, da ne more brskati po puščici, ne sme.

Jaz bi glede pripomočkov zaropotala, če bi učitelji imeli do najdenega menefregistični odnos, moj otrok pa bi bil skrben in natančen. Če imam otroka, za katerega vem, da vse, kar mu pade od rok, ostane tam kjer je padlo, da stvari pozablja in da ni skrben, ne bi obtoževala drugih. Še manj pa, če bi v razredu in na hodniku videla kotičke tipa izgubljeno-najdeno.
Pojma nimate, kaj vse se po šolah najde, nekateri starši pa pojma nimajo kaj je njihovo in kaj tuje.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izgubljanje stvari
9.1.2010 11:29:09   
nejcko
Pa saj to sem napisala, Bumerang, da jaz nobenega ne krivim, še najmanj učiteljice. Ker točno vem, kakšen šlamp je moj sin.
Jaz sem popolnoma zadovoljna s tem, kako imajo glede izgubljenih stvari organizirano na naši šoli, z dejstvom, da so pisalni pripomočki potrošna roba, sem se pa itak že sprijaznilauser posted image

In jaz sem rada tovarišica/tršica/šica - sem prav vesela, ko me kdaj kakšen učenec še tako pokliče user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izgubljanje stvari
9.1.2010 11:32:02   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In jaz sem rada tovarišica/tršica/šica - sem prav vesela, ko me kdaj kakšen učenec še tako pokliče user posted image



Zakaj pa si zadovoljna?


No, moj sin je enkrat na začetku leta v vrtec s seboj nesel 5 gormitov. Domov je prinesel 2. Ponj je šel tast in vzgojiteljico vprašal, kje so še ostali, in ona je zmignila z rameni in rekla, da ne ve in da oni ne morejo biti odgovorni za to, kaj se dogaja z igračami, ki jih otroci nosijo v vrtec. In je bil problem rešen.
Potem sem šla drugi dan sama in se z njo pogovorila. In ji tudi povedala, da sem nad njeno reakcijo totalno razočarana. Ne zato, ker je otrok izgubil igrače, mi dol visi zanje, ampak ker je njeno ravnanje bilo totalno nepedagoško in ker je izpustila in za vedno izgubila moment, pri katerem bi lahko otroci veliko pridobili. Ker so otroci figurice nič kot pobasali v žepe in odnesli domov.

Če bi mi pa rekla, da so pogledali po igralnici in se z otroki pogovorili bi pa rekla samo "hvala lepa, se pač zgodi".

< Sporočilo je popravil bumerang -- 9.1.2010 11:40:56 >


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izgubljanje stvari
9.1.2010 18:31:26   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In jaz sem rada tovarišica/tršica/šica - sem prav vesela, ko me kdaj kakšen učenec še tako pokliče user posted image



Zakaj pa si zadovoljna?





Sentiment, mogoče user posted image V vrtcu smo tako klicali vzgojiteljice, v OŠ učiteljice, celo nekatere prof. na SŠ ... moč navade pač. Pa izraz Tovariš/-ica je čisto pozitiven. Res, da nismo z učenci neki kompanjoni, ampak mene ne moti in se mi ne zdi nič žaljivo, če me tako kličejo. Če SLO po osamosvojitvi ne bi postala bolj papeška od papeža, bi jaz bila takoj za to, da smo učitelji še vedno tovariši user posted image

Mislim, da danes veliko več (spoštovanih) učiteljev/profesorjev pošljejo učenci v rodne organe, kot smo mi naše tovariš/-ice. Torej kaj ima izraz s spoštovanjem user posted image   Približno toliko kot vikanje - so bile tudi že debate na to temo.

Zakaj pa tebe ta izraz tako moti?

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izgubljanje stvari
9.1.2010 21:48:58   
bumerang
Vsekakor ga ne povezujem s spoštovanjem ali nespoštovanjem, povezujem ga z nekimi preživelimi, zlaganimi in na videz polikanimi in idealnimi, realno pa za marsikoga zelo krivičnimi časi in čisto posebnim značajskim profilom ljudi. Z uravnilovko. Z uniformiranostjo, zanikanjem posameznika in sindromom črede (ovc).
Tovarišica? ... kar zmrazi me!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Izgubljanje stvari
10.1.2010 0:17:52   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Vsekakor ga ne povezujem s spoštovanjem ali nespoštovanjem, povezujem ga z nekimi preživelimi, zlaganimi in na videz polikanimi in idealnimi, realno pa za marsikoga zelo krivičnimi časi in čisto posebnim značajskim profilom ljudi. Z uravnilovko. Z uniformiranostjo, zanikanjem posameznika in sindromom črede (ovc).
Tovarišica? ... kar zmrazi me!


Ne, tršica te ne bo zamrzila, ni to v njeni tovariški naravi user posted image
- preživeli polikani ideali - hmmm, sem mi zdi, da  čedalje bolj (spet) živijo (pa ne samo pri nas Slovencih),
- krivični časi - jah, no, tudi zdaj so, kajne. Da delavci skoraj stradajo, da so posamezniki na pravem mestu in s pravimi VIP nesramno bogati na račun uboge raje, da so pokradli veliko ves družbeni kapital (tako kot sicer včasih privatnega, le s to razliko, da so imeli včasih vsi korist od tega, zdaj pa samo eden),
- značajski profil ljudi ... hmmm, tole mi ni najbolj jasnouser posted image   Tudi danes imamo ljudje značaje in tudi danes imamo Slovenci nek poseben značajski profil, če ne drugega, samomorilski user posted image
- uravnilovka ... to je pa res, ampak danes se pa dogaja druga skrajnost, da je marsikatero delo preplačano neglede na količino in kvaliteto (poglejmo samo, kako je rr živahna v dopoldanskem, t. j. službenem času, in kak dolgčas je gor popoldan user posted image )
- uniformiranost ... no, uniforme mi nikoli ni bilo potrebno nositi, tudi mojim staršem ne, pa sta oba predvojna generacija, torej sta v šolo hodila res v tistih najbolj komunističnih, boljševističnih časih. Če pa s tem pojmom misliš na kaj drugega, na način življenja ipd. se pa deloma strinjam; večina nas je živela po istem kopitu, še zdaleč pa ne vsi. In vsi "neuniformiranci" tudi niso pristali na Golem otoku user posted image
Se pa danes družba spet čedalje bolj "uniformira"; če nimaš dobrega avta, si revež, če ne kupuješ cot in obutve priznanih firm, si brezveznik, revež, definitivno pa nisi IN; če nakupuješ v Hoferju in Lidlu ne ustrezaš HASIP standardom, če se ne prehranjuješ bio in ne pereš eko in se ne mažeš z bio-eko zadevami, si bebec, ki ne skrbiš za svoje zdravje ... moda=življenjski slog=uniforma. Si in in si avt.
- zanikanje posameznika ... ah, daj, ko da pa je v današnjem času sploh še komu mar za kakšnega posameznika ( s strani države mislim), sploh če ni VIP (kar je povsem primerljivo z bivšimi časi). Res je, da so se določene stvari detabuarizirale, ampak so se sočasno z vsem ostalim (že pred nami) razvitim svetom,
- sindrom črede ... ah, daj ga no lomit ... ta je pa ja še kako živ user posted image sindrom črednega potrošništva je eden izmed najbolj opaznih. Sindrom, če nisi z nami, si naš sovražnik, je še vedno prisoten (le sovražnik se menja glede na trenutno oblast user posted image ) ... v glavnem, ljudje smo od nekdaj bili in vedno bomo ovce. Se ni za bati, da bi kdaj ta sindrom zgubili user posted image

Zdaj sva pa popolnoma zasmetili tole temo ... no lahko se izgovoriva, da imava profesionalno napako - v šoli se namreč dostikrat zgubi tudi rdeča nit user posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 10.1.2010 0:24:53 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Izgubljanje stvari
10.1.2010 0:34:19   
nejcko
Aja, hotela pa sem povedati predvsem to, da jaz besede tovariš/ica ne povezujem z ničemer. Zgolj navada; kot še vedno rečem, da nimam dinarja/tolarja v žepu user posted image
Če se ne motim, je samo po svetopisemskem izročili "beseda meso postala" user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Izgubljanje stvari
10.1.2010 8:48:06   
bumerang
Beseda sicer ni konj ampak če z besedo brcneš boli veliko bolj kot če te brcne konj  zato je še kako meso, vsaj zame. user posted image

Lepo si razložila svoje misli in pogled, verjemi pa, da bi zdajle lahko tudi jaz enako "spodbijala" vse zapisano in razložila kaj in zakaj. Ker kar si zapisala, je le en spekter nečesa, če pogledaš z druge strani je podoba popolnoma drugačna. Zato jaz nisem in ne bom tovarišica. In me strese, ko slišim to besedo.
Ampak se mi ne da, mogoče kdaj drugič. In za tiste najbolj v nebo vpijoče primere bi morala na preveč osebno raven, kar pa ne bom naredila, ker imam spremstvo.

Danes imamo po dveh mesecih dežja (z enodnevno pavzo vmes) sonce in izkoristili ga bomo v polno.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Izgubljanje stvari
10.1.2010 21:58:49   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang


Ker kar si zapisala, je le en spekter nečesa, če pogledaš z druge strani je podoba popolnoma drugačna.


Vsaka medalja ima dve plati ... Meni je to čisto fajn in to sprejmam; in enako mnogo kot tebe spreleti groza ob besedi tovariš/-ca, lahko nekoga, ki so ga gospod učitelj ali gospa učiteljica z ravnilom tolkli po konicah prstov, da mu je kri špricala izza nohtov, spreleti groza ob besedi učitel/-ica.

Vzemam na znanje in se bom v debatiranju s tabo spornega izraza izogibala user posted image

BTW - ste se naužili sonca? user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 10:49:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Izgubljanje stvari
11.1.2010 11:13:51   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Knjiga se je našla v predalčku od sošolca, izgubil se je pa šilček user posted image .

V sredo bom na rod. sestanku povprašala, če imajo kje kakšno zbirališče izgubljenih stvari.

Kaj pa, če bi predlagala, da bi vsak petek, ko nesejo stvari domov, vsak pregledal svojo peresnico in videl, če je vse njegovo?
Bi bilo čudno?


Samo, da ste našli knjigo, šilček pa sigurno ni zadnji, ki bo pogrešanuser posted image .

Tvoj predlog ne bi bil nič čuden. Če se ne motim, tak sistem v bistvu že imajo - vsaj pri nas si ob petkih otroci pripravijo torbo za domov. Je pa res, da učiteljica po puščicah ne sme brskati, torej tudi ne preverjati, če je vse notri. Za to morajo poskrbeti kar učenci sami.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
11.1.2010 12:01:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Izgubljanje stvari
11.1.2010 14:50:56   
nejcko
Puščica, ja user posted image A res še nisi slišala?

V jutranjem varstvu ali pa v opb (če jih združujejo) se tudi marsikaj pomeša in zgubi. Jaz, če opazim, da ima naš barvico od nekoga drugega, mu rečem, naj mu jo vrne. Mu jo nastavim prav v poseben del peresnice user posted image . Ampak se največkrat zgodi, da naslednji petek spet domov pride user posted image

Kot pravim, jaz se za te malenkosti ne sekiram več, da pa starši ne opazijo, da otrok zgubi bundo ali pride v kateri drugi - ne tega pa tudi jaz ne razumem in nikoli ne bom user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?