|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.6.2010 16:16:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 19:55:51   
ledenaa
To ni res da otrok ne bi spal če bi bil lačen
Zmotno mišljenje user posted image
Po 5 urah jo kar zbudi in daj dojko
Ravno zaradi nedojenja in ker jo pustiš toliko spati kot prvo se ti mleko ne tvori iin še mastitis lahko fašeš
Pa tudi za novorojenčka ni dobro.

veliko si lahko prebereš na tem forumu

http://med.over.net/forum5/read.php?94,6205619,6214479

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 20:45:01   
lily975
Moja dva sta oba prespala cele noči , pa mi na misel ni prišlo ,da bi ju budila .Moj nasvet: prilagajaj se otrokovem ritmu. 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.6.2010 20:51:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily975)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 20:52:41   
somic
glede na to, da je imela že ob rojstvu primerno težo, jaz na tvojem mestu ne bi komplicirala. tudi zbujala je ne bi. če ti tako spi, si lahko zadovoljna, in čez dan ima potem toliko obrokov kolikor jih priporočajo.

jaz sem mojega morala zbujati, ampak to je druga zgodba- bil je nedonošen in 2000g.

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 21:21:41   
emina83
Ma kaj pa vem, jaz bi jo na tvojem mestu zbujala, ne glede na rojstno kilažo, sploh če imata tak urnik kot ga ti opisuješ. Pa sej ti ja tamala še na rojstno težo ni prišla nazaj, pa je že 20 dni stara (skoraj en mesec- v tem času sta se moja oba zredila že za kilo nad rojstno težo).Ker za moje pojme za novorojenčka ni normalno da ponoči toliko spi in to brez obroka vmes.


Pa tudi mleko se ti ne more normalno delat, če se toliko narazen pristavljata, pa še to verjetno ni na zizi po pol ure, 45 min, da dojko stimulira, ampak tolko, pač da na hitrco poje, pa je. Zato ji moraš tudi dodajat.

Skratka, jaz bi jo zbujala in to kr naprej, da se ponovno vzpostavita povpraševanje-ponudba na dojkah, če si to seveda želiš, če ne, ji pa med spanjem uturi dodatek, ker sej pravim, ni mi to v redu, da user posted image še niti na porodni teži ni.



(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 21:56:26   
eva1
Moj je imel od začetka 5-6 obrokov, nikoli ga nisem znujala, je pa res da je ful lepo napredoval...jaz bi na tvojem mestu čez dan zgostila obroke, pa jo ponoč pustila spat..konec koncev je res bolj malo zredila, ti bo P sigurno težil, če se ne bo zredila vsaj pol kile, pa še to je res minimum...

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NE/pridobivanje teže
23.6.2010 23:48:25   
lily975
Emina 83- sploh ni merilo kolk mleka imaš čas dojenja.Jst sem pri taprvem skor diplomirala iz dojenja - pa ni steklo - enostavn ni blo mleka -pa je bil po uro na dojki!Pa smo zrasli ob aptamilu.Pri drugi pa sem dojila  in se je dojila max.10 minut pa je blo mleka za izvoz.

Nisem pa res nikol zbujala otrok in to vsaki toplo odsvetujem.Če je otrok zadovoljen in ima polne pleničke ni panike pa četudi se ni zredil po normativih pediatrov.

Živepo - svetujem ti ,da počakaš na prvo posvetovalnico in boš videla kaj bodo rekli.Mislim ,da bo teža čist OK.Sicer pa si rodila po kilaži zelo težko punčko- moja sta  to dosegla šele pri dveh mesecih.( oba rodila pod 3 kg).

Naj ti ostanejo noči mirne!!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
24.6.2010 7:45:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily975)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NE/pridobivanje teže
24.6.2010 8:56:43   
emina83
Govorila sem o začetnem spodbujanju dojke, takoj ko se otrok rodi, dokler mleko dobesedno ne navre al kak bi se izrazla, vse do takrat, ko se dojenje tekoče vzpostavi, takrat se pa dojijo krajši čas, ja, tudi po 5-6 min če je treba, ker  je user posted image že malo starejši, pridobi na sesaalnem refleksu, zna se pravilno pristavit...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NE/pridobivanje teže
24.6.2010 11:09:24   
tlb
hej!
imam podobnega fantička; rojen s skoraj 4 kg, nato pa prve dni samo dojen. in med dojenjem je kar spal na dojki, ponoči se tudi ni kaj preveč zbujal, ledel dnevno samo 6krat (jaz sem si pisala). in ko ga je patronažna stehtala, ni pridobival, kot bo mogel (je kar trajalo vsaj 14 dni, da je prišel na porodno težo). In sem ga zčela striktno zbujat PODNEVI na tri ur in po podoju dodajat 60 ml Apatmila (mali je VSE spil....), ponoči pa sem ga zbujala na 4 ure. In po pribl. 5 dnevih dodajanja sem prav začutila, da sta dojki postali polni (pred tem sta bili mehkejši in bolj prazni; pa večinoma ljudje govorijo, da polnost nima veze s količino mleka....no, pri meni se mi zdi, da je kra imelo....). In takrat sem postopoma prenehala z dodajanjem; pa še tehtnico sem dobila in mi je pokazala, da mali kar veliko spije že iz dojke.
In ob tem, ko je postal "nahranjen" je lepo spal, pil je kot se spodobi (prej je na dojki spal in cele dneve samo spal in se ni zbujal-je tako potrptežljivo detece, upam, da tako ostane user posted image ), tudi ponoči se sedaj pri 6 tednih zbudi lepo sam na 5 ur in nato na 4 ure, tertja runda pa je pač prej, ampak je zunaj že dan.

Skratka-jaz ti svetujem, da maličko čez dan zbujaš na tri ure, dodajaš po podoju, med dojenjem sem jaz morala našega fantička kar žgečkat in zbujat in vspodbujat (prosti se pustil user posted image , da naj je), ponoči jo zbujaj res na kake 4 ure; čez dan imejta 8 obrokov; glede na moje izkušnje vama lahko fino steče, jaz malega sedaj izključno samo dojim, dnevno (tj. v 24 urah) 7krat.

Jaz tudi mislim da tvoja pupa spi in je verjetno lačna, ampak se zato NE zbudi (naš se ni zbudil; jedel bi na začetku samo, ko sem mu ponudila! niti jokal ni!!!! pa je izgledal čisto srečen in celo krepek dojenček....).

MOžeku/partnerju razloži, da imaš ti zdaj projekt "nahranimo malo pupo" in da ti omogoči "mir" v času projekta. Ti pač imej nalogo samo hranit tamalo in seveda SEBE! Pa počivaj, ko mala počiva, pa veliiiiko tekočin pij. Meni je uspelo, pa imam še eno punčko (ki je dopoldan v vrtcu, popoldan pa sem ji vseeno namenila nekaj časa....).

Evo, tolikood mene :) upam, da je vsaj malo razumljiva kolobocija.....
Sej bo; nam ženska vedno rata user posted image , al ne?!

LP iz Maribora in fajn prehranjevanje!

(Če pa ne bo šlo dojenje-jaz sem skoraj že obupala; pa tudi prav. Bo pa več časa za tavelko.....)
-------------------------------------------------------

< Sporočilo je popravil tlb -- 24.6.2010 11:10:43 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NE/pridobivanje teže
24.6.2010 15:13:39   
tlb
samo še nekaj dodam:
itak boš poštimala stvari, ker rodit dva otročka tako velika, kot si ju ti.....SVAKA ČAST! RES! BRAVO. jaz sem kar brez besed ostala, ko sem tvoj "podpis" vidla....Bravo. Mene je moj 4kilčko kar namatral.....

lepo bodi!
T
-------------

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
24.6.2010 20:01:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tlb)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NE/pridobivanje teže
24.6.2010 20:18:54   
Taddy78
Nikar je ne budi!!!

Imela sem skoraj isti primer, s tem da smo mi bili večinoma na flaši,ker je bilo premalo mleka.
Rodil se je s 4030g, v bolnici sem mleko dobila komaj 4 dan, tako da je že kar hitro bil na dodatku. Odpustna teža je bila 3860 in pri 1.mesecu je tudi imel "komaj"4500g.
Prve 3 tedne se je sicer še tu pa tam zbudil ponoči, potem pa spal od 23-09 ure zjutraj (še zdaj je tako, pa je star 4.5let). KO sva imela prvi sistematski pregled, mi je P rekla, da ga moram začet ponoči zbujat, da se je premalo zredil (res pa je da gledajo porodno težo in ne odpustne). Pa sem si mislila svoje in ga seveda nisem zbujala. Naslednji mesec je potem pridobil 800g in pri 6.mesecih jih je recimo imel 8600.
Vem da je pri nas bilo le malo lažje, ker sem lahko kontrolirala količino popitega mleka. Pri 1.mesecu je recimo spil 130-170ml, kar je kar dosti.
No, saj boš videla koliko se bo zredila do prvega pregleda, ampak jaz je na tvojem mestu res ne bi zbujala.
S tem da poznam kar nekaj primerov dojenčkov z porodno težo nad 4kg in jih je ful dosti vsaj na začetku slabo pridobivalo na teži.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NE/pridobivanje teže
25.6.2010 11:45:39   
tlb

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

tlb - no pr nam ne zaspi na zizi, no dokler nisem dodajala je zaspala ampak ko sem stisnala zio ni nič ven priteklo, in tudi zdaj ne, ko sama spusti zizo, je kot ožeta cunja :) no včeraj je imela 8obrokov danes pa 5, pa eno dojenje bo čez kako uro in nato čez dve dodatek tk da bomo danes na 7obrokih ampak so tk čudn razporejeni dvakrat je bilo 4ure razmika (zarad spanja) pol pa po 2uri čez dan (ko bedi in ji kr sama dam ne da bi pokazala kakršnekoli znake lakote). res upam da je bil razlog pač da ni bilo moje mleko pač dovolj "hranljivo" "nasitno" in da bo zdaj po rednem dodajanju pridobila dovolj.

hvala za pohvalo :) naj pa povem da mi sploh ni bilo hudo. prvič so bili doooooolgi popadki (23ur/7ur porodne, sam porod pa nič posebnega) drugič pa 2uri popadkov, 9min porodne pa sploh nisem vedla kdaj točno sem rodila ker sem se očitno čist razegnala :):) ja sem kr sama nase mal ponosna da sem tk lahko rodila, pa še nič šivov :):):)



A ti daš dodatek NAMESTO obroka? ker jaz sem malemu dala dodatek kake pol ure po dojenju; pač dodatek k dojenju; tak, da sem ga dojila 5-6krat dnevno in vsakič potem 30-60 ml dodatka, ponoči pa le, če se mi je dalo user posted image (sem ga pa zbujala ponoči na 4 ure in dojila).
Če boš izpuščala oborke na dojki je ne boš stimulirala in mleka ne bo. Kao-taka je logika :)

Kak pa NE VEŠ kdaj rodiš 4.5 kg :) :) :) pa nič šivov! Bravo tebi in babici!

uspešno "čaranje" z dojenjem in dodajanjem (jaz še zdaj vsake tolko malo čaram....pa malemu kar poturim, da je, ker je še vedno tak priden, pa nič ne joka, pa ne vem točno, kdaj je lačen....sem prava mala čarovnica....he he, po frizuri pa itak....)

LP T

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
30.6.2010 16:08:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tlb)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NE/pridobivanje teže
18.12.2010 15:39:37   
phelps
Hjo, meni je tudi tole hranjenje cela znanost...

Moja pupa se je rodila z 4030 g, 53 cm (btw. porod je bil lahek in zelo hiter, pa nisem prekomerno težka matrona) user posted image , danes je stara 7 tednov in 3 dni in ima komaj 5.100 g. V sredo imamo pregled pri P in me prav zanima kaj bo rekla.

Dojim, zvečer dodajam po 60-120 ml. Mala je pridna, zadovoljna, malo joka, ponoči spi od 21.00 do 3.00, 4.00 tudi 5.00. Na začetku je bila tudi lenčina, sem naredila vse, da bi pila vsaj po flaški načrpano mleko. Pomoči si uro, dve ali tri pred hranjenjem načrpam mleko (od 100 do 130 ml) in jo s tem nahranimo (če želi, dobi tudi dodatek), ker je tako zelo zaspana, da zaspi po 1 minuti na dojki... Okoli šeste ure zvečer pa vleče iz dojk kot nora, ker so te pač že izpraznjene.

Doma imam tehtnico in opažam, da v zadnjih dveh tednih dobiva le cca 1oo g/tedensko user posted image

Znanstvena fantastika user posted image

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?